G4Media.ro

Primăria București sterilizează gratuit 5000 de câini de rasă comună, care au…

sursa foto: Pexels/ Eddie Galaxy

Primăria București sterilizează gratuit 5000 de câini de rasă comună, care au aparținător

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, în şedinţa de miercuri, proiectul de hotărâre referitor la derularea unei noi campanii de sterilizare şi microcipare gratuită a 5.000 de câini de rasă comună, cu deţinător. Actul normativ prevede subvenţionarea din bugetul Autorităţii de Supraveghere şi Protecţia Animalelor (ASPA) a identificării prin microcip şi înregistrarea câinilor în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân (RECS) şi sterilizarea câinilor de rasă comună, cu deţinător.

„Primăria Municipiului Bucureşti asigură sterilizarea gratuită a 5.000 de câini de rasă comună, cu deţinător. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat, în şedinţa de astăzi, proiectul de hotărâre referitor la derularea unei noi campanii de sterilizare şi microcipare gratuită a 5.000 de câini de rasă comună, cu deţinător.

Proiectul prevede subvenţionarea din bugetul Autorităţii de Supraveghere şi Protecţia Animalelor (ASPA) a următoarelor servicii:

– identificarea prin microcip şi înregistrarea câinilor în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân (RECS)

– sterilizarea câinilor de rasă comună, cu deţinător.

De această campanie vor beneficia 5.000 de câini aflaţi în proprietatea persoanelor fizice, cu domiciliu sau reşedinţa în Bucureşti”, arată o postare de miercuri pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Bucureşti.

Potrivit sursei citate, identificarea prin microcip şi înregistrarea acestora în RECS, registru gestionat de Colegiul Medicilor Veterinari (CMV), sunt obligatorii prin lege. Microciparea şi înregistrarea în RECS previn abandonul câinilor şi ajută la sancţionarea celor care, totuşi , săvârşesc această contravenţie. Datorită microcipului înregistrat în RECS, autorităţile pot identifica proprietarul câinelui abandonat.

PMB reaminteşte faptul că „la nivelul municipiului Bucureşti s-au derulat, de-a lungul anilor, mai multe programe de sterilizări gratuite, prin ASPA, care au reprezentat un real interes pentru posesorii de animale. Astfel, în 2018 au fost sterilizate 2.800 de animale, în 2019 – 6.500 (dintre care 1.960 câini), iar în intervalul 2021-2022 – 7.000 (dintre care 1.666 câini). Aşadar, un total de 16.300 de animale! Continuarea acestor programe contribuie la stoparea înmulţirii necontrolate a animalelor şi implicit a abandonului acestora”.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...