G4Media.ro

Primăria București ia un împrumut de 500 de milioane de lei, pentru…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Primăria București ia un împrumut de 500 de milioane de lei, pentru achitarea datoriei Termoenergetica / Decizia a fost votată vineri de consilierii generali ai Capitalei

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat vineri proiectul privind contractarea unei finanţări rambursabile interne/externe, în valoare totală de până la 500.000.000 de lei, anunță News.ro.

Banii urmează să fie alocaţi companiei Termoenergetica, în vederea achitării datoriei către Elcen. Primarul general al Capitalei va fi împuternicit sa negocieze şi să semneze termenii şi condiţiile finanţării. Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară.

„Urgenţa acestui proiect de hotărâre vine din faptul că a fost publicată ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetului naţional. În această ordonanţă de urgenţă se ridică plafonul de împrumut al Municipiului Bucureşti cu 500 de milioane de lei, numai că toate procedurile trebuie desfăşurate până la sfârşitul anului 2022. Ordonanţa a fost publicată în Monitorul Oficial, după ce noi am convocat această şedinţă”, a spus primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Edilul anunţa miercuri că a început discuţii cu reprezentanţii băncilor în vederea contractării unui credit de 500 de milioane de lei. El a menţionat, într-o postare pe Facebook, că termenul este extrem de strâns, dar este optimist că se vor găsi soluţii în piaţă pentru acest împrumut.

„Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii băncilor cu care am discutat posibilitatea de a contracta un credit de 500 de milioane de lei pentru a putea achita datoria către Termoenergetica, reprezentată de diferenţele între preţul real şi tariful stabilit de ANRE. Guvernul a creat, săptămâna trecută, cadrul legal pentru ca Primăria Capitalei să se poată împrumuta până la finalul anului în limita sumei menţionate. Deşi termenul este extrem de strâns, iar suma este destul de mare, sunt optimist că vom găsi soluţii în piaţă pentru a împrumuta aceşti bani atât de necesari pentru a trece cu bine de această iarnă”, scria edilul general.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Va fi bine, dacă trebuie dat acest pas se dă fiindcă situația e de această manieră.

  2. bine ca pt alte localitati le da direct PSDPNLUDMR pomana din taxele platite si de bucuresteni (de tinut minte pentru cand vor cere votul bucurestenilor). era si posibilitatea emiterii de certificate municipale – e adevarat depinde ce dobanda si termene de plata se pot negocia cu bancile.

  3. Bucureștiul nu e al meu și nu e al vostru, e al neamurilor lui Firea și Pandele din Voluntari până în veacul veacurilor ce vă vină!!! Adică până la al 9-lea neam. Ca în cel mai cumplit blestem.