G4Media.ro

Primar din județul Brașov, trimis în judecată de DNA pentru fraudă cu…

Sursa foto: Pixabay/ cosmix

Primar din județul Brașov, trimis în judecată de DNA pentru fraudă cu fonduri europene / A raportat finalizarea centrului de informare turistică, deși acesta nu era terminat / I se impută aproape 300 de mii de lei

Alexandru Igrișan , primarul PSD din Zărnești, a fost trimis în judecată de DNA, după ce a fost cercetat într-un dosar în care este acuzat de tentativă de fraudă cu fonduri europene în perioada în care era viceprimar, relatează Monitorul Expres.

În același dosar sunt judecați și alți complici. 3 dintre aceștia sunt angajați ai primăriei Zărnești, iar un altul este diriginte de șantier. Ei și-au recunoscut vinovăția și au fost condamnați la 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepselor pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi. Un al cincelea complice a fost astăzi trimis în judecată de DNA, conform unui comunicat.

Alexandru Igrișan ar fi încercat să obțină pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 293.849 lei.

Igrișan ”ar fi atestat executarea unor lucrări de construcții (amenajare spații verzi și amenajare alei pietonale) și ar fi semnat procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor în condițiile în care acestea nu ar fi fost realizate. (…) Ca urmare a neregulilor constatate, M.D.R.A.P. a reziliat contractul de finanțare fără a efectua nicio plată către primăria Zărnești.

Prin aceste demersuri, viceprimarul orașului Zărnești ar fi încercat să obțină pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare de 293.849 lei”, se precizează în rechizitoriul DNA.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Centrele de informare turistică in sine sunt o fraudă.
    Știu eu unul la Cernavodă, cum intri în oraș de pe pod, se calcă turiștii în picioare acolo, e coadă acolooo. Alooooo!