G4Media.ro

Prima încălcare a PNRR: guvernul a schimbat structura Comitetului Interministerial de Coordonare…

Sursa foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Prima încălcare a PNRR: guvernul a schimbat structura Comitetului Interministerial de Coordonare în ciuda înțelegerii cu Comisia Europeană

Premierul Florin Cîțu a adoptat săptămâna trecută o decizie, publicată în Monitorul Oficial nr. 940, prin care înființează Comitetul interministerial pentru monitorizarea procesului de implementare a Planului național de redresare și reziliență (PNRR). Componența acestui comitet e însă diferită de cea asumată de guvern în documentul final agreat cu Comisia Europeană privind PNRR.

Mai precis, decizia arată că acest comitet va fi condus de premier, în calitate de președinte, iar în lipsa acestuia Comitetul va fi condus de secretarul general al Guvernului sau de secretarul general adjunct al Guvernului.

În schimb, în documentul oficial transmis de Guvern și aprobat de Comisia Europeană referitor la mecanismul de implementare și control al PNRR, se arată că acest Comitet Interministerial de Coordonare a PNRR trebuie coordonat de un președinte (premierul) și un vicepreședinte (ministrul investițiilor și proiectelor europene).

Cu alte cuvinte, guvernul l-a înlocuit din acest comitet pe ministrul Investițiilor cu secretarul general al guvernului.

Potrivit surselor G4Media.ro, această modificare nu a fost notificată de guvern către Comisia Europeană.

Sursa foto: Facebook/ Klaus Iohannis

 

Acest articol a fost publicat pe PressHub.ro și G4 Media în cadrul proiectului “Cohesion Policy Booster in Romania: Closer to citizens”, un proiect Freedom House Romania, cofinanțat de Comisia Europeană/ DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

16 comentarii

 1. Vorba bancului: „hai, c-a luat-o!” 😈

 2. In cazul ăsta, până la remedierea deficienței, avansul stă pe loc!

 3. Păi se putea abține?

 4. Care PNNR ,care este secretizat prin părțile esențiale .

 5. tipic noua, sa nu ne tinem cuvantul. bai dar cat tupeu sa ai sa faci asa ceva, dupa ce ai promis si te-ai uitat in ochii omului. TUPEU DE BORFAS!!

 6. 😈😈😈😈 mare păcălească și-au luat europenii cu noi țară de mana a șaptea…. locul nostru este lângă Etiopia, Somalia, Mexic și lista rămâne deschisă.

 7. Miza este ca secretar general al guvernului este omul de incredere al premierului, un fel de marioneta. In schimb, ministrul investitiiolor poate fi, in cazul unui guvern de coalitie, cineva chiar de la alt partid.

 8. Nici 10% din fondurile PNRR nu le vor lua ( pentru ca…reforme, da? )

 9. Tineti minte: din acest PNRR in Romania NU va ajunge nici 25%!!!!
  Tineti minte, la ce nivel de incompetenta colcaie in PNLul zombilitic NU exista nici o speranta cu impostorul ratat si demagog zombilitic si sustinatorii lui incompetenti!
  Dati-mi 1 exemplu cu 1 Minsitru PNList din guvernul zombilitic 2021 care a miscat ceva!
  Nici unul, o adunatura de fosti ratati PDListi sau PNListi ratati „suflul nou” vechi de peste 20 de ani in politica si mari sustinatori ai USL!
  PNRR va fi un ESEC fix precum campania de vaccinare a guvernului zombilitic, tineti minte!

  • In exercitiul financia UE 2014-2020 am avut la dispozitie 40 miliarde euro.
   2014 – 2015 guvern ponta PSD, 2016 Ciolos + Dancu PSD, 2017 – 2019 Grindeanu, Tudose, Dancila PSD, 2020 L Orban PNL. In aceasta perioada am utilizat vreo 20. Termenul de utilizare a banilor neutilizati s-a prelungit cu 2 ani.
   Pentru exercitiul financiar actual 2021 – 2027 am avea de utilizat: ramasi 20 + 29 PNRR + 40 din actualul exercitiu financiar.
   Daca in aproape 8 ani cu guvernari PSD si PNL am reusit sa utilizam 20 miliarde din 40 cat vom reusi sa absoarbem din vreo 90 miliarde in 7 ani + crize politice care tind sa se permanetizeze? Mai avem o necunoscuta care se numeste Uniunea Salvati Romania si este unul dintre actorii principali ai acestei crize politice.

  • @tibi: Chiar daca se va reface, coalitia PNL-USR -UDMR nu va rezista!
   Dvs ii vedeti pe Zombie, Ciolos si Hunor negociind in COALITIE, adica luand TOATE Deciziile ce urmeaza a fi implementate de guvern??!
   NEVER!
   In 2 LUNI maxim vor sari in aer!
   NU uitati: TOATE actiunile guvernului sunt in urma DECIZIILOR luate de Citu, Ciolos si Hunor in Coalitie!
   Pai, cum vor NEGOCIA Ciolos si Citu, cand pana acum Citu NU s-a inteles deloc cu USReii, NU a vrut nici o REFORMA…de UDMR nu mai zic, nici NU vor sa auda de REFORMELE promise in Programul de guvernare cu care Guvernul a fost Investit in urma votului din Parlament!
   CUM??!!!

 10. Ce să te mai aștepți de la cîțul iohannisului ? Pentru aroganța lui înțelegerile stabilite n-au nici o valoare.

 11. E a nu stiu cata oara cand Citu semneaza ca face ceva si apoi face altceva. O sa iasa Iohanis sa ne explice cum e de fapt vina Comisiei ca ii cauda nod in papura lui Superman si nu ne lasa sa ne dezvoltam

 12. daca se intoarce USR, sa aiba controlul cat mai bun asupra $$$$, niciodata nu se stie cum decurg lucrurile la negocieri

  USR ar trebui sa-i informeze , desi nu cred ca o sa-i intereseze pe aia despre organizarea interna