G4Media.ro

Prima comunitate socială eficientă energetic și care își va produce propria energie…

Prima comunitate socială eficientă energetic și care își va produce propria energie electrică va fi creată de ENGIE printr-o investiție de 400.000 de euro (P)

ENGIE Romania și Habitat for Humanity România continuă parteneriatul tradițional, creând un proiect unic în România, prin care SOS Satele Copiilor România va deveni prima comunitate socială eficientă energetic și care își va produce propria energie electrică. Inițiat și finanțat de către ENGIE cu 400.000 de euro, proiectul Dă verde binelui! transpune, astfel, într-un proiect de responsabilitate socială două obiective importante ale strategiei de dezvoltare a ENGIE Romania: încurajarea soluțiilor descentralizate de producție de energie din surse regenerabile și a celor de eficiență energetică.

Asociația SOS Satele Copiilor România își va optimiza cheltuielile curente cu energia electrică prin instalarea de panouri fotovoltaice care asigură producția de energie necesară consumului propriu. Tot în cadrul proiectului, vor fi reabilitate și eficientizate energetic două clădiri aparținând asociației pentru a fi transformate în spații pentru educație și consiliere psihologică. Prin cele două acțiuni se vor realiza economii importante la facturile de energie, ceea ce va permite asociației SOS Satele Copiilor să utilizeze fondurile respective pentru programele de îngrijire, educație și consiliere psihologică dedicate celor 400 de copii vulnerabili.

Prin acest proiect, ce va fi implementat cu sprijinul voluntarilor Habitat for Humanity România, ENGIE le oferă posibilitatea de contribui la un viitor mai verde atât angajaților, cât și, indirect, clienților săi care aleg să își activeze factura pe e-mail.

Nu este pentru prima dată când compania investește într-un proiect în sprijinul SOS Satele Copiilor, cu obiectivul de a reduce costurile cu facturile la energie. Între 2013 și 2015, ENGIE Romania și Habitat for Humanity România au reabilitat și eficientizat energetic cele 12 case sociale de la SOS Satele Copiilor București, în fiecare dintre acestea locuind o mamă socială și 4-6 copii. Proiectul a îmbunătățit condițiile de locuit și de învățare pentru copii, mame sociale și asistenți sociale și a adus economii de aproximativ 100.000 de euro la facturile de gaze naturale ale asociației pe parcursul celor cinci ani de la finalizarea intervențiilor la clădiri.

Protecţia mediului înconjurător, prin dezvoltarea surselor regenerabile de energie și a eficienței energetice, reprezintă o componenta esenţială a strategiei Grupului ENGIE, valorizând proiecte menite să sensibilizeze opinia publică cu privire  economia de resurse, proiecte de eficienţă energetică a clădirilor prin care se urmăreşte reducerea semnificativă a consumului de energie, descentralizarea modului de producere a energiei precum și la utilizarea de energie provenită din surse regenerabile. ENGIE Romania a investit, din 2005 până în prezent, 800.000 de euro în proiecte de eficienţă energetică, derulate în parteneriat cu Habitat for Humanity, iar angajaţii ENGIE au dedicat aproximativ 800 de ore de voluntariat în beneficiul a aproximativ 2.500 de beneficiari.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...