G4Media.ro

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov: ”Cred că la Caracal nu…

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov: ”Cred că la Caracal nu a intervenit nimeni de frică, ca să nu încalce legea și să nu fie anchetați după aceea. Acum 4-5 ani ar fi intrat în casă fără să stea pe gânduri”

Claudiu Sandu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, a declarat pentru G4Media că, cel mai probabil, oamenii legii nu au intrat în casa unde era sechestrată adolescenta din Caracal, de teamă să nu încalce Codul Penal și, din cauza asta, să fie anchetați ulterior:

”Eu cred că dacă se întâmpla o asemenea faptă acum 4-5 ani, polițiștii ar fi intrat fără să stea pe gânduri la trei dimineața, să încerce să salveze copila. Acum nu mai intră nimeni, nicăieri, dacă nu scrie în CP și CPP, pentru că nu mai are nimeni curaj. Acesta este adevărul. Nu mai are nimeni curaj. Pentru că orice măsură mai fermă pe care o iei generează o nebunie. Eu cred că dacă nu ar fi existat acele schimbări legislative care au slăbit intervenția procurorilor și au crescut libertățile infractorilor poate că în cazul Caracal s-ar fi acționat altfel, nu știu. Nu am o certitudine, este opinia mea”, a declarat Claudiu Sandu pentru G4Media.ro.

”Pe de o parte, mi-e foarte greu să îmi dau cu părerea despre un caz în lucru care nu este al meu, pentru că nu știm toate detaliile din anchetă, știm doar câteva informații care au venit pe surse în media. Dar esențial este că, atunci când lucram cu SRI, în cazul în care aveam un mandat, sau ceream localizarea unui număr de telefon sau unui alt dispozitiv, SRI avea capacitatea tehnică să indice cu precizie de câțiva metri unde se afla acel dispozitiv. Cei de la SRI au o capacitate tehnică mult superioară”, a mai declarat procurorul Claudiu Sandu.

Încă din ianuarie 2019, procurorul avertiza că decizia CCR, care susține că protocoalele de colaborare dintre Parchet și SRI sunt neconstituționale, va produce efecte dezastruoase în special în dosarele grave, care implică omoruri, violuri și tâlhării. La începutul anului, în argumentarea sa, procurorul Sandu dădea un exemplu similar cu episodul sinistru din Caracal:

”Ați auzit probabil de crima din Făgăraș din 2010, cu victima violată și incendiată. Criminalul a intrat în casă peste o studentă la Stomatologie ca să fure. A descoperit-o, a violat-o și a înjunghiat-o, apoi a incendiat camera cu victima în agonie. În urma incendiului, probele au fost distruse în mare parte. Doar că individul mai încercase să spargă în acea noapte și o casă vecină. I-am găsit o amprentă pe o fereastră și l-am identificat. Am mers apoi la cei de la SRI și l-am localizat imediat”, explica în ianuarie 2019 prim-procurorul de la PT Brașov.

El spunea la acel moment si cum decurg anchetele criminalistice: ”Acum, mai lucrăm doar cu Directia Operatiuni Speciale din Politie (DOS). Ei sunt foarte buni, dar sunt subdimensionați, nu au oameni suficienți, nu au investiții, tehnică la fel de bună precum un serviciu mare cum e SRI. Plus că acum la DOS apelează și DNA, și DIICOT, și noi, celelalte parchete”, a explicat procurorul Claudiu Sandu.

foto: Claudiu Sandu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov/ sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

43 comentarii

 1. Multi indivizi cu funcții înalte in stat, in executiv și legislativ, ar trebui sa o aibe pe conștiința pe biata fata. Acest caz este dovada faptului ca lupta dusa in ultimii 3 ani împotriva justiției (și ma refer aici la partea asta de ancheta) a fost câștigată. Deși trăim in era tehnologiei, au reușit cumva sa aduca posibilitățile de ancheta la nivelul secolului 19.

  • Exista un pret pentru absenta de la vot din 2016, a venit PSD la putere si a dat legi si ordonante sa apere infractorii, fiindca PSDistii sunt infractori.

   Acum vedem efectele guvernarii PSD. Sper sa muriti cat mai multi, fraierilor, poate veti vota impotriva PSD.

  • cum poate sa afirme acest „procuror” ca:

   „Acum nu mai intră nimeni, nicăieri, dacă nu scrie în CP și CPP, pentru că nu mai are nimeni curaj. Acesta este adevărul. Nu mai are nimeni curaj. ”

   Art. 159 Noul Cod de Procedură Penală Efectuarea percheziţiei domiciliare Percheziţia domiciliară Percheziţia şi ridicarea de obiecte şi înscrisuri

   (3) Percheziţia domiciliară nu poate fi începută înainte de ora 6,00 sau după ora 20,00, cu excepţia infracţiunii flagrante sau când percheziţia urmează să se efectueze într-un local deschis publicului la acea oră.

   (14) În mod excepţional, percheziţia poate începe fără înmânarea copiei mandatului de percheziţie, fără solicitarea prealabilă de predare a persoanei sau a obiectelor, precum şi fără informarea prealabilă privind posibilitatea solicitării prezenţei unui avocat ori a unei persoane de încredere, în următoarele cazuri:

   a) când este evident faptul că se fac pregătiri pentru acoperirea urmelor sau distrugerea probelor ori a elementelor ce prezintă importanţă pentru cauză;

   b) dacă există suspiciunea că în spaţiul în care urmează a se efectua percheziţia se află o persoană a cărei viaţă sau integritate fizică este pusă în pericol;

   c) dacă există suspiciunea că persoana căutată s-ar putea sustrage procedurii.

   politistii nu au intervenit pt ca „procurorul” nu le-a permis sa faca asta (procurorul este stapanul, dar nimeni nu admite asta, desi suntem in republica procurorilor)

  • Chiar extrasul din NCP susține ceea ce spune procurorul: decizia de a începe o percheziție intre orele 22-6 poate deveni chestionabilă cu excepția flagrantului. în cazul de fata nu era vorba de un flagrant. Sectia speciala a arătat că pot specula pe baza legii pentru a intimida a magistrații, la comandă politică, în folosul unor cercuri mafiote. Dacă tot vorbim de republica procurorilor stăpâni, cred că cel mai bine o ilustrează aduna floarea si mizeriile pe care le face la secția specială

 2. Tudorele, Nicolicea, Nicolae Șerban, Codrine, nenea Tări, dom’ Mitraliera, Ciordache! Dormiți bine noaptea? Remușcări, ceva? Rușine să vă fie!!!

  • Plus dracnea și fiecare votac imbecil care i-a adus la putere pt că ” astia macar au dat ceva ” .

  • Probabil acești mizerabili își freacă mâinile, bucuroși pentru ca s-a ivit oportunitatea sa-și subordoneze și STS-ul.

  • Cand i-a fost ultima oara rusine manechinului repetent Tariceanu? probabil cand a aflat ca a luat șpaga prea mica si putea sa ceara mai mult .
   Tariceanu este exact ca un fanariot, lipsit de orice urma de moralitate, gras lacom, plezirist, arogant

  • @ziggy . Ai uitat de Codri”n creierii lui Ștefănescu , acum ceva timp, intrebat de ziariști de ce purced la modificarea legilor justiției fara logica, morală și bun simț etc, a răspuns ” … pentru că putem”.
   Acum nu mai pot nimic ? Conducerea țării (parlamentul, guvernul, ccr, ministerul public, poliția) este vinovată moral pentru aceste pierderi și multe altele nefăcute publice!. Au dat legi strâmbe și cu aplicare oblică… Asta e numai începutul… In stilul asta in 10 ani rămânem doar jumătate în această țară. Rușine!

 3. Daca esti fricos schimba-ți naibii meseria ca ne incurci. Chiar hai du-te mai nea magistratule. Meseria asta si de politist si de procuroru vieții se mai face si cu fler si cu risc. Ia zi daca intrau politistii aia asa mai de capul lor din prima, macar unu mai nedisciplinat mai cu oaie cum vedem in filme peste ala ce crezi ca pateau: Nimic. Toata lumea de la judecator la omul de pe strada ar fi inteles situatia

 4. Un vis devenit realitate! Grija permanenta, neobosita, asidua a fratilor nostri de la PSD-ALDE-UDMR din ultimii ani de a proteja toti hotii, violatorii, pedofilii si criminalii impotriva actiunilor politiei si procurorilor a dat in sfarsit roade. Romania a devenit raiul pe pamant pentru mafie! Nimeni de acum inainte sa nu mai indrazneasca sa conteste dreptul legitim de a fura, viola sau ucide fraierii cinstiti care ne stau in cale!

 5. Guvernarea psd-alde isi adauga in panoplia infractionala si COMPLICITATEA LA CRIMA, pe langa hotie, trafic de influenta, abuz, mita, grup infractional organizat. ALEGERI ANTICIPATE!

  • @Gabriela – nu numai complicitate, ci si instigare la crima si infractiuni prin favorizarea infractorilor cu legile mutilate si institutiile fragilizate sau distruse.

  • Am văzut comentariile de mai sus, cu privire la eroarea procurorului si la faptul că ar fi putut intra înainte de 6.
   1) nu era o infracțiune flagranta: de aceea au pus polițiștii sa verifice daca exista vreo miscare; flagrantul înseamnă sa il vezi / auzi când comite infracțiunea, cum e în furt din poșeta cuiva pe care il vezi intamplandu- se.
   2) ipotezele mai sus expuse de comentatorul x link se refera la împrejurarea când intri în casa suspectului fără a mai aștepta să vină polițistul cu mandatul, acesta fiind deja dat de judecător, dar dupa ora 6, sa ne înțelegem, ca asa zice legea, nu cumva sa „trezim” infractorul, fir- ar sa fie. Acum, cu whattap- ul, as zice ca ii poti arata mandatul folosind această aplicatie, Codul pare a fi rămas la nivelul anilor 80, chiar si dupa modificare. Asta nu inseamna ca puteau intra înainte de ora 6, în condițiile în care tocmai dăduseră greș în trei percheziții anterioare.
   Ce garanta ca nu se intampla la fel si la a 4- A, si, în plus, mai intra , si in intervalul orar interzis?
   Cine raspundea?
   Ati vazut cum dna procuror de la SS a deschis urgent dosar penal procuroarei Panait, în condițiile în care aceasta avea o plângere pt lipsire de libertate a unei minore, plângere făcută de părinții în acte ai minorei?
   Desi probabil nu vi se pare, si acolo era o infracțiune, si acolo procurorul a intrat, a scos copilul pe care l- a scapat din maini caci acela se zbatea, iar procuroarea nu era tocmai 190 cu 90 și toti ceilalti care o insoteau pe procuroare( cu exceptia unui singur jandarm)….se uitau, n- ar fi pus unul mâna ferm pe copila isterizată, inoculata de teama ca o ucide nu stiu cine.
   Știți tot ce a urmat dupa…, nu?
   Cand ai trei ratări, te gândești daca dai buzna noaptea, cand e interzis, în al 4- a domiciliu, ma rog, garaj sau ce era, ma mir ca au mai primit încă un mandat de la judecători, căci, așa, dam mandate pt tot Caracalul si știm o treaba …..
   În fine, cineva are pe constiinta imposibilitatea identificării precise a locului de unde a fost inițiat apelurile: instituția care a interzis tehnica SRI – ului în anchete penale, ca ar fi, vezi doamne, neconstitutional.
   Ei bine, SRI are tehnica superioară si NU a putut interveni.
   Sa multumim Curții Constituționale pt asta!
   Din pct meu de vedere, biata fata a fost omorată imediat după ce a telefonat.
   Si daca ii depistau telefonul cu maximă promptitudine, probabil o găseau pe copila imediat dupa deces, nu putea genericul, logico- cinic vorbind, va rog sa ma iertati, sa o lase in viata , ci tb.sa „scape” de ea cât mai repede caci intuia ca il vor găsi. Dar cred ca nici el nu se aștepta să dureze atât. Probabil a incendiat corpul neînsuflețit în jurul intervalului 11- 13, 13.3o.
   Problema ce ramane greu de inteles si acceptat e de ce au tratat cu prea multa usurinta cazul dispariției celeilalte fete.
   Practic, acolo nu au facut mai nimic, crezând că fata, adultă fiind, a luat banii de la măicuța ei si dusă a fost.
   M- am săturat să aud : lasa ca se întorc ele, au fugit cu iubitul!
   Si asa fiind, rudele tb sa fie ajutate să știe că acel copil al lor e în viața si bine sănătos, daca e vorba despre copii adulți, fără să li se dezvăluie celor parasiti locul copilului adult, daca acesta din urmă nu dorește.
   La minori, nici macar nu se poate pune problema asa, minorul trebuie adus acasă sau luat în sistem de protectie daca nu dorește să se întoarcă acasa, aici nefiind o astfel de situație.
   De altfel, văzând fotografiile celor 2 fete, avea o predilecție pt copile(mai puțină experiență de viata), cu par lung, ten deschis, saten si constitutie migniona.
   Probabil ca mai are si alte victime ” la activ”.
   Si sa mai subliniem ceva: cum lasi tu, familie prudență, adolescentă cuminte, credula sa faca autostopul?
   Chiar si ocazional?
   CUM? CUM?

 6. Cred ca procurorul ala de la poarta se gandea ca ajunge ca aia cu adoptia pe motiv ca nu trebuie sa deranjeze imfractorul intre 8 seara si 6 dimineata. M-am umplut de frustrare azi…am fiert toata ziua la serviciu.

  • Asa e posibil sa se fi intamplat.
   Dar, incercand sa ne gadim la rece, stiu, e aproape imposibil, dupa ce dai greș de trei ori, adica dupa ce dai buzna în trei domicilii ale unor cetateni nevinovati, ca n- ai TEHNICA necesară sa iti micsoreze eficient aria de cutare_ca, deh, a zis Curtea Constituțională ca nu se poate folosi tehnica SRI în anchete penale_, te gândești daca dai buzna si in al patrulea. Asta dupa ce SIIJ- ul a deschis dosar penal proc.Piturca a carei vina a fost ca a luat cu forta_ dupa ce se încercase vreo 2 luni sa fie rezolvată chestiunea în mod amiabil, asta e, forta e uneori necesara( si cu terapie corespunzatoare, daca se impune, poate fi depasita)_un copil pt.a fi redat părinților lui legali. O forță a cărei efecte a fost cu mult exagerată în unele canale media.
   De altfel, la americani, intrau si luau urgent, nu dupa 2 luni, copilul cu mascatii, fără prea multe tratative, daca pt. acel copil reclama părinții legali ( biologici sau adoptatori) reținerea fără consimțământul lor.
   Problema aici pare sa fi fost investigarea _respectiv calitatea acesteia_ dispariției din aprilie 2019.
   Cred ca, daca acolo verificau în ritm alert toate pistele, poate ajungeau la suspect până pe 24 iulie.

  • @Magistrat. Copilul ala nu era „redat”, ca nu fusese niciodata membru al familiei respective, nu ii cunostea. Si nu iei un copil cu forta pe motiv ca vrei sa-i faci un bine. Doar il traumatizezi. Daca o vedeti in poze la un pian, nu inseamna ca e bine dpdv psihologic. Daca era ilegal detinuta trebuiau sa initieze actiune pentru sechestrare de persoane la adresa fostilor asistenti. Nu sa tarasti un copil urland. Era ilegal in primul rand si inuman in al doilea.
   Acum se fac toti ca ploua, dar sunt o mie de semne de intrebare.

  • Iti dai seama ca in romania (in cazul Sorina) inca mai sunt romani cretini care cred manipularile de pe antena 3 si alte televiziuni.

 7. tot ce e politie sau parchet nu e bun. numai sifoane, platiti de infractorii recidivisti sau in devenire. de aia a fost nevoie de DNA si mai ales de protocoale, fiindca cu politia si ministerul justitiei n-ai ce sa faci…

 8. Hai sa nu ne mai mintim unii pe altii. Politia, sts, judecator, procuror, etc, nu intervin decat la comanda superiorului deoarece nu stiu al carui mafiot din varful statului e infractorul si risca sa dispara fizic sau sa-si piarda postul.

 9. Măi să fie se temeau să nu încalce legea!!!!!
  Da ce băieți sfioși !!! Cred că au fost la pension.
  Un om cu cel mult 7 clase pricepe cum stă treaba citind acele articole de lege.
  Când a fost vorba de fiica unui parlamentar UDMR s-a putut .
  Domnul Procuror vrea puțintel să dreagă busuiocul .
  Că nu scrie în codul nu știu care.
  Cum bate dânsul așa elegant câmpii.
  Ar fi interesant de aflat ce părere are CSM despre trebusoara asta.
  Se observă din lună .
  Incompetenti peste tot.

  • Cum c(*^t sa iti fie frica ca incalci legea?! Pai individul nu era procuror? Nu are legislatia in fata? Sau tre sa vina altul sa il tina de mana sa ii spuna cum e cu legea asta?

   Eu daca nu stiu ce trebuie sa fac la servici (in privat) sunt dat afara; scurt si simplu. Nu vine cineva sa ma trina de mana si sa imi explice.

 10. Asa e si prin Franta…imi amintesc ca in urma unui atac terorist nu au putut face razii printre suspectii de terorism decat ziua, in plus a trebuit sa astepte nu stiu ce hartii de la procuror…cand era sa il prinda pe unul ala a fugit ca nu au avut voie sa traga in el…dupa ce l-au prins l-au bagat la puscarie greu de tot, l-au invatat pe ala avocatii fel si fel de loopholes – s-a internat in spital .
  In State e altfel, in _UE legile favorizeaza infractorii…cica drepturile omului….oare nu trebuie sa il anunti pe infractor inainte sa faci o perchezitie?

  • Se vad efectele guvernarii PSD, care pana acum doar au aparat infractorii, fiindca PSD sunt infractori si vor sa fure si sa scape.

   Trebuie sa fii postac rus sa acuzi UE ca favorizeaza infractorii.

   Dupa ce vor muri cateva mii de oameni in circumstante complet evitabile fara legile si ordonantele PSD, poate va treziti si votati impotriva PSD.

   Sau poate muriti prosti, nu stiu.

 11. Da’… ce sa spun ! Cand l-a executat (la propriu, ucigandu-l in public) Jandarmeria, saptamana trecuta, pe bietul Csapai Ioan, in Parcul din Vatra Dornei, la fel de frica de lege le-a fost… Si ce au patit, ma rog ? … „O sa deschidem o ancheta” … Candva…

  • Asta e unul din cazurile care au dus la chestia asta. Jandarmerita care a dat cu spray e anchetata. Procurarea cu sorina e anchetata. Polițiștii din acest caz nu au vrut sa riste
   Dacă nu era locuita bună. Cum ar mai fi sunat POLITIA A INTRAT PESTE UN BĂTRÂN ÎN CASA!

 12. Perfect adevarat. Institutiile au fost traumatizate prin campanii media coordonate de bolsevicii aflati la putere in ultimii ani. E aiuritor cum de la o inregistrare audio din care nu rezulta nimic clar sa poti desfiinta, practic, dna sri etc. Pe procuroarea ce a luat copilul tinut abuziv de catre fostul asistent ar fi executat-o in piata publica. Este evident ca toata campania latrinei are ca scop decredibilizarea procuraturii, in timp ce asistentul maternal mimeaza durerea pentru a se eschiva de la o eventuala acuzatie de lipsire de libertate. Sunt sute de soti carora le-au plecat copiii in strainatate si care au acceptat, spre binele copilului.

  • Ce ancheta buna au făcut polițiștii….
   https://m.hotnews.ro/stire/23281218
   Telefonul de pe care a sunat fata era al criminalului.
   Adresa unde era sechestrată era probabil aceeași cu cea de pe contractul de telefonie.
   Și chiar daca nu era aceeași adresă, aveau un nume și prenume de persoana la care trebuiau să caute un primele 10 minute de la apelul 112.

   Alo! Orange/Vodafone/Digi. Al cui e numărul 07….. Că avem o urgenta.
   Atât trebuiau să facă.
   Dar nu. Ei s-au dus în nu știu ce comuna sa ia înregistrările video. După care au căutat pe ele masina. După care proprietarul mașinii… Adică de la 12 la amiaza până la miezul nopții.

   Halal politie.

 13. Cam asa e. Am vazut cum au actionat idiotii din Norvegia cand Brevik impusca copii pe insula. In plus mai sunt unii care-l compatimesc pentru cei 20 ani de condamnare. „Anders Breivik are la dispoziţia trei celule de peste 10 metri pătraţi fiecare, dotate cu televizor, jocuri video, DVD, calculator, fără conexiune la internet, şi aparate de gimnastică”. Ceva recurs compensatoriu?

 14. Nu au intrat in curte ,nu de frica legilor ,ci de frica ciinilor , ce latrau cu drag .

 15. Scoala este o chestie grea.
  Ca să faci o carieră pe bune trebuie să știi carte.
  Doar că ezistă o posibilitate și nu mai trebuie examen sau concurs .
  Se numeste , ati ghicit, interviu la DNA.
  Astfel s-a populat instituția Stalinistă cu Negulescu, Onea , Man ,Ucheselu etc.
  Ce mai paradeau ei poporul cu protocoale și cu monitorizări și acultări pe bune.
  Ați văzut-o pe fătuca de la STS ?
  STS nu se ocupă cu localizări?
  Dar cu ce mama L@@r de tr@@@i se oupă cu amenajări de apartamente.
  Nu era nici o problemă dacă unul cu mai mult de 2 neuroni de la STS, parchet sau miliție făcea apel la SRI și găseau fata.Când ascultau aiurea pe miliarde de euro milioane de oameni se pricepeau acu nu.M
  Apoi intelegenti @@@@ au stat 15 ore în loc să verifice cel mult 10 service-uri di Caracal.
  Oricum nu toate aveau nuc în curte și multi câini.
  Marele procuror Popescu a stat 5 ore după localizarea criminalului în loc să plece în secunda 2.Cred că a făcut scoala pe la vre-o privățică sau a fost polițist și s-a reprofilat.
  Se va face o anchetă și va cădeaa un cap sau douăși lucrurile se linistesc.

 16. Sunt perfect de acord cu ceea ce spune domnul acesta, procuror
  De frica trepădușilor”anchetatori”, din dorința de a se acoperi cu hârtii si birocrație, mai ales după balamucul cazului Sorina,cu miză exclusiv propagandistică, cei care trebuiau să intervină au rămas blocați în expectativă.
  Autorii morali ai morții acelei fete sunt cei care au „măcelărit” justiția, in scopuri meschin-politice, începând cu așa zisa SIIJ și „duamna” Florea (care acum s-a „autosesizat) și terminând cu infractorii politici, Dragnea, Tăriceanu, Ciordache (din Caracal) și celelalte carii care au săpat la temelia legilor. Acesta este rezultatul lipsei de coerență și a subminării autorității. Ei sunt de fapt „Statul paralel” Acum degeaba mai demit oe unu și pe altu, lucrurile nu se vor schimba.Știți vorba aia „corupția ucide”.
  Iată !

 17. Citind știrile apărute și judecând la rece rezultă niște concluzii foarte interesante:
  1. Respingerea de către parlament a propunerii legislative care instituia obligativitatea declarării identității la achiziționarea cartelelor telefonice prepay a generat deja efecte. Cazul Alexandrei este unul din aceste efecte. Dacă acea cartelă de pe care Alexandra a sunat la 112 ar fi avut utilizator înregistrat s-ar fi putut găsi imediat o adresă.
  Eu nu am nimic de ascuns și sunt de acord să-mi fie înregistrată cartela telefonică.
  Dar voi, infractorii, de ce vă ascundeți?
  Domnilor parlamentari de la toate partidele, dumneavoastră ce aveți de ascuns?
  2. Modificarea termenului juridic care fundamentează luarea măsurilor intruzive din ”indicii temeinice” în ”probe” timorează procurorii și polițiștii. Din ce am citit, nu existau probe că exact la acea adresă era Alexandra. Doar indicii temeinice. Poate de aceea procurorul și polițiștii nu au avut curaj să intre în cursul nopții. Nu erau siguri că vor găsi ceva și se temeau să nu ajungă ei anchetați. E singura explicație logică posibilă.
  În fapt, modificarea legislației penale în sensul protejării corupților prin îngreunarea activității judiciare a contribuit semnificativ la tragedia Alexandrei.
  3. Războiul majorității politicienilor împotriva justiției, înființarea și practicile Secției Speciale de Investigare a Magistraților, dar și utilizarea cu dedicație a Inspecției Judiciare au contribuit și mai mult la lipsa de curaj și de operativitate a procurorilor. Ce om normal la cap riscă să mai ia o măsură intruzivă? Dacă nu găseau probe dădeau cu subsemnatul și erau ținta presei care abia așteaptă să-i facă praf.
  4. Instituțiile statului român sunt într-o gravă situație generată de incompetență și influență politică. Conducerile acestora se tem de partid, avocați și de presă. Avocații au ajuns poliția politică a prezentului. Ei influențează schimbarea legilor după interesul propriilor clienți. Presa este aservită politic și îi linșează mediatic pe cei care devin incomozi.
  Într-o astfel de realitate, pe care o trăiește zilnic, un polițist trebuie să se gândească de zece ori înainte de a acționa, ca să nu încalce vreo prevedere recent modificată. Pentru că, de obicei, cei curajoși sunt dați afară! Și nimeni nu se gândește la familiile lor.
  5) Procurorul Sandu atinge și subiectul sensibil al tehnicii performante de care dispune SRI. De această tehnică se tem politicienii corupți! De aceea au scos SRI-ul din colaborarea cu procurorii! De aceea au atacat protocoalele! Ca să nu fie prinși că au furat banii publici. De aceea au lăsat tehnica la SRI, pentru că acolo stă degeaba, nu mai este periculoasă pentru ei.
  Domnilor politicieni, de ce nu ați alocat bani pentru tehnică performantă pentru poliție (DOS), dacă ați scos SRI-ul din ecuație?
  6) Dacă prezumtivul criminal ar avea un avocat cum au avut politicienii corupți din această țară ar fi putut să atace ușor rezultatele percheziției dacă era efectuată în cursul nopții. Noroc că avocații politici lucrează pe onorarii serioase, care nu pot fi plătite de oamenii de rând.

 18. Tudorel f.m.m. privește ce-ai făcut din Justiție! Tu și Iordache! Sa puteziti ca fata pe care n-am ajutat-o nimeni! Poliția, STS și Justiția i-au fost călăii adevărati!

  • Nu…adevarații călăi ai fetiței sunt cei de la CCR.Acolo e o adevărată mafie pesedistă care chipurile apără Constituția.

 19. Sunt întrutotul de acord cu semnatarul articolului. Într-adevăr, nimeni nu dorește să-și asume răspunderea în ziua de azi. Apropo, la 112 se poate suna și fără cartelă în telefon.

 20. Cum facem să crestem competenta organelor nu să instaurăm statul Big Brother?
  Pentru a-l descoperi pe prezumtivul criminal politia trebuia să verifice câteva service-uri din Caracal.La accdentul din Apuseni s-a sunat la112 dar fără nici o eficientă.
  Dacă mergem pe rationamentul dvs fiecare om trebuie să aibă un dispozitiv de supraveghere cu microfon lși cameră pentru aști organele unde se află și ce face.
  Procurorul care nu a dat voie politiștilor să intre domiciul respectiv trebuie urgent demis. Nu trebuie facultăți să înteleg un simplu articol de lege.
  Credeți că mafioții din Craiova care au furat milioane de dolari și duceau sute de persoane în SUA nu au avut protectie în statul român,
  Ș i este vorba de organele care trebuiau să prevină și să reprime aceste practici.
  S-au cheltuit la STS sume uriașe pentru programe și aparatură care este inutilă.
  Cine era acolo sef Opris prietenul lui Băsescu și Actualului chiriaș de la Cotroceni.
  Nu lipsa legilor este problema ci incompetenta , nepotismul și indolenta unora puși pe functii pe cumetrii.n 1999 s-a putut în 2 ore nu 19 prinderea unor persoane care au agresat ruda unui prlamentar UDMR.Când este ordin se poate dar s-au învătat să stea în birouri și să facă dosare pe interceptări ilegale.

 21. Absolut! Și totul a început de la un simplu termen, așa-zisa putere „judecătorească” strecurată în Constituție în locul adevăratei puteri „judiciare” scoțând celelalte componente ale acesteia în afara puterilor în stat (parchetul, poliția etc)!

 22. Doar la legi se refera toti,dar la legile morale , nimeni. Un om are nevoie de ajutor,chiar nimic din militienii aia nu i-au facut sa actioneze???? Chiar nu au in ei nici un gram de omenie? OARE CAND OR DEVENII SI MILITIENII OAMENi?????

 23. Alt habarnist! Le-a fost frica6 să nu incalce legea , Păi, dacă procurorul cunoștea legea, nu o incalca. Teama a izvorît din necunoaștere.

 24. Oare romanii nu s-or fi saturat de procurori si judecatori inca?!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.