G4Media.ro

Prigojin i-a transmis o scrisoare lui Șoigu pentru a avertiza că armata…

Sursa foto: Captură video - Telegram / @concordgroup_official

Prigojin i-a transmis o scrisoare lui Șoigu pentru a avertiza că armata ucraineană plănuiește o ofensivă iminentă menită să taie accesul mercenarilor Wagner la principalele forțe ale armatei ruse

Evgheni Prigojin, șeful grupului de mercenari ruși Wagner, i-a scris ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, pentru a avertiza că armata ucraineană plănuiește o ofensivă iminentă menită să taie accesul forțelor sale de la principalul grup de trupe rusești din estul Ucrainei, relatează Reuters, citată de The Guardian.

În scrisoarea publicată LUNI de serviciul său de presă, Prigojin a declarat că „atacul pe scară largă” a fost planificat pentru sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie.

El i-a cerut lui Șoigu să „ia toate măsurile necesare pentru a preveni ca firma militară privată Wagner să fie izolată de principalele forțe ale armatei ruse, ceea ce va duce la consecințe negative” pentru așa-numita „operațiune militară specială” a Rusiei în Ucraina.

Scrisoarea marchează prima dată când Prigojin publică o astfel de corespondență cu ministrul Apărării, pe care l-a criticat frecvent în legătură cu desfășurarea războiului, notează Reuters.

Prigojin, care nu a precizat de unde a aflat de planul Ucrainei, a declarat că va oferi și propriile sale propuneri pentru a contracara ofensiva ucraineană.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...