G4Media.ro

Pretextul pazei în școli: cazul de abuz de la Școala Nicolae Titulescu,…

Foto: G4Media/ Gabriel Mateescu

Pretextul pazei în școli: cazul de abuz de la Școala Nicolae Titulescu, deturnat politic în an electoral, inclusiv cu aportul premierului și al unui secretar de stat de la Educație, luat în calcul de PSD pentru apropiatele alegeri locale

Încercările de politizare, în an electoral, a cazului de abuz la adresa unui copil, la școala „Nicolae Titulescu” din București, au ajuns la nivelul conducerii Ministerului Educației. Secretarul de stat Florian Lixandru este ultimul dintre reprezentanții PSD care de două zile invocă tot mai intens acest caz împotriva unui rival politic. Este vorba despre Clotilde Armand, primar USR al Sectorului 1, post pentru care e luat în calcul pentru o posibilă candidatură și Florian Lixandru. Împotriva edilului menționat este folosit un argument pe care primarul îl respinge drept neîntemeiat – cel al măsurilor de siguranță pe care autoritățile locale ar trebui să le asigure în școli.

Joi seară, pe pagina Facebook de politician, Florian Lixandru a publicat un mesaj în care afirmă că siguranța în școli este „o prioritate urgentă”. El invocă „reducerea drastică a numărului de posturi de bodyguard, asigurate prin firmele de pază, la toate unitățile de învățământ din Sectorul 1” și pune în contrast o cerere a consilierilor locali PSD, ca fondurile pentru securitatea copiilor să fie mărite, cu primarul Armand, care, afirmă el, ar trebui să aibă ca „prioritate absolută” siguranța și bunăstarea elevilor, dar care e „criticată pentru dezinteres și dezinformare”.

În mod normal, agenții de pază nu au atribuții care să le permită să prevină situații precum cea reclamată la Școala Nicolae Titulescu din București, conform mai multor fișe de post consultate de Edupedu.ro. Primarul Armand afirmă că acest lucru ar fi valabil și în cazul specific al școlii Titulescu – citește, mai jos, care sunt de obicei aceste atribuții și ce a spus edilul de la Sectorul 1.

Pe de altă parte, combaterea violenței școlare trebuie să facă obiectului unui plan național, care să fie adoptat prin Hotărâre de Guvern, potrivit noii Legi a învățământului preuniversitar. Acest plan a fost amânat deja, în calendarul actelor normative subsecvente Legii 198/2023, urmând să fie finalizat, conform ultimei planificări, cu cel puțin două luni întârziere.

Florian Lixandru face aceste comentarii în condițiile în care, după cum a relatat G4Media.ro la sfârșitul lunii februarie, el este luat în calcul, în sondajele PSD, pentru a candida la primăria Sectorului 1, în alegerile locale programate anul acesta. Amintim că el a venit în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației din poziția de membru, din partea PSD, în Consiliul General al Primăriei București, unde a stat până la începutul anului 2022, potrivit CV-ului său.

Citește analiza integrală pe Edupedu.ro

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. USL, calcatul pe morminte e in sange.
    In acest caz, nici violul nu poate fi ratat.
    Orice doar sa mai castige niste puncte politice.