G4Media.ro

Președinția rusă la ONU: Zelenski denunță „falimentul” acestei instituții

Președinția rusă la ONU: Zelenski denunță „falimentul” acestei instituții

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunțat sâmbătă „falimentul” Organizației Națiunilor Unite, unde Rusia a preluat președinția Consiliului de Securitate pentru luna aprilie, transmite boursorama.com.

„Este greu de imaginat ceva care să dovedească (mai mult) falimentul total al acestor instituții”, a declarat Zelenski în mesajul său de seară.

„Nu există nicio formă de teroare pe care Rusia să nu o fi exercitat deja”, a continuat el, făcând apel la „reformarea instituțiilor globale, inclusiv a Consiliului de Securitate al ONU”.

Această „reformă, evident întârziată, trebuie să împiedice un stat terorist (…) să distrugă lumea. Teroriștii trebuie să piardă, trebuie să fie trași la răspundere pentru teroare și nu trebuie să prezideze nicăieri”, a martelat Volodimir Zelenski.

Ministrul său de externe, Dmitro Kuleba, calificase anterior președinția rusă drept o „palmă” dată „comunității internaționale”, în timp ce occidentalii vorbeau de o „glumă de 1 aprilie”.

„Membrii actuali” ai organismului executiv al ONU trebuie să „zădărnicească orice încercare” a Rusiei de a „abuza de președinția sa”, a îndemnat Dmitri Kuleba, care a criticat deja joi „gluma proastă”.

Criticile venite de la Kiev nu au împiedicat însă Moscova să asigure că delegația sa la ONU din această lună, care va succeda Mozambicului, va fi condusă de șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Te-ai trezit comicule? Nu te auzim sa spui ceva de ONU care sa culcat pe o ureche când este vorba despre Palestina, Yemen…

  2. ONU este mai de mult o organizatie care si-a pierdut aproape toata credibilitatea, din pacate. Si asta din cauza ca nu exista niciun fel de solidaritate intre statele membre si nici un respect pentru principiile cartei ONU.