G4Media.ro

VIDEO Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro: S-a încercat asasinarea mea. Juan Manuel Santos…

VIDEO Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro: S-a încercat asasinarea mea. Juan Manuel Santos este în spatele acestui atentat/ Un misterios grup rebel a revendicat atentatul

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, a declarat, sâmbătă seara, că s-a încercat asasinarea sa, acuzându-l pe preşedintele columbian, Juan Manuel Santos, că se află în spatele „atentatului” comis cu drone încărcate cu explozibili în timpul unei ceremonii militare, relatează AFP şi DPA, citate de Rompres.

Şeful statului a mai afirmat că „finanţatorii” atacului comis la Caracas se află în SUA şi i-a cerut preşedintelui american Donald Trump să acţioneze.

„Este vorba despre un atentat pentru uciderea mea, s-a încercat asasinarea mea (…) nu am nicio îndoială asupra faptului că numele lui Juan Manuel Santos este în spatele acestui atentat”, a declarat Maduro în cadrul unui discurs transmis în direct la televiziune şi la radio, în care a evocat „două explozii”.

„Primele elemente ale anchetei indică faptul că mai mulţi finanţatori trăiesc în SUA, în Florida. Sper că preşedintele Donald Trump este dispus să combată grupurile teroriste”, a adăugat el.

„O parte dintre autorii materiali ai atentatului au fost arestaţi şi sunt pe cale să fie judecaţi (…) Nu voi spune mai mult, dar ancheta a progresat deja destul de mult”, a anunţat Maduro.

Columbia a respins acuzaţiile preşedintelui venezuelean că omologul său Juan Manuel Santos ar fi în spatele tentativei de asasinat de sâmbătă.

„Este o acuzaţie fără fundament”, a declarat o sursă de rang înalt apropiată de Santos, sub protecţia anonimatului. „Preşedintele este concentrat pe botezul nepoatei sale Celeste şi nu pe răsturnarea unor guverne străine”, a precizat sursa citată.

Un misterios grup rebel care ar fi compus din civili şi militari a revendicat atentatul care l-ar fi vizat sâmbătă pe preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, potrivit unui comunicat difuzat pe reţelele sociale, relatează AFP.

„Este contrar onoarei militare să-i menţii la guvernare pe cei care au uitat Constituţia şi au făcut din funcţia publică un mod obscen de îmbogăţire”, denunţă textul semnat de „Mişcarea naţională a soldaţilor în cămaşă”.

„Nu putem tolera ca populaţia să fie înfometată, ca bolnavii să nu aibă medicamente, ca moneda să nu mai aibă valoare, ca sistemul educativ să nu mai înveţe nimic şi să nu facă decât îndoctrinare cu comunism”, se mai menţionează în comunicat.

„Popor al Venezuelei, pentru ca această luptă de emancipare să fie o reuşită, este necesar să coborâm cu toţii în stradă şi să nu mai plecăm”, adaugă textul citat.

Atacul eşuat ar face parte din „Operaţiunea Phoenix”, potrivit comunicatului citit sâmbătă seara de Patricia Poleo, o jurnalistă apropiată de opoziţie care locuieşte în SUA, pe canalul ei de YouTube.

Această adversară feroce a guvernului socialist venezuelean s-a limitat doar să citească textul pe care afirmă că l-a primit de la acest grup rebel, potrivit AFP.

Nicolas Maduro l-a acuzat sâmbătă seară pe preşedintele columbian Juan Manuel Santos că este responsabil pentru acest „atentat”. El a implicat, de asemenea, persoane despre care a spus că trăiesc în SUA. „Primele investigaţii ne indică că mai mulţi finanţatori trăiesc în SUA, în statul Florida”, a spus Maduro la televiziune.

„Sper că preşedintele Donald Trump este dispus să combată grupuri teroriste”, a adăugat el.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.