G4Media.ro

Președintele Ucrainei s-a întâlnit cu Joe Biden: ”Statele Unite nu vor recunoaște…

sursa foto: Twitter\ President Biden

Președintele Ucrainei s-a întâlnit cu Joe Biden: ”Statele Unite nu vor recunoaște niciodată presupusa anexare a Crimeei de către Rusia” / Intrarea Ucrainei în NATO, condiționată de lupta împotriva corupției

Statele Unite rămân ”ferm angajate” în apărarea ”suveranității și a integrității teritoriului ucrainean” în fața ”agresiunii rusești”, a anunțat președintele SUA, Joe Biden în fața liderului ucrainean Vladimir Zelenski, în cadrul unei întâlniri pe care cei doi au avut-o la Casa Albă, anunță CNN. „Începem discuții importante cu președintele Joe Biden. Securitatea este pe ordinea de zi, în special energia, reînnoirea parteneriatului strategic. Vă mulțumim pentru sprijinirea integrității teritoriale a Ucrainei și pentru că ne-ați ajutat să contracarăm agresiunea Rusiei. Împreună vom merge spre integrarea în UE și NATO ”, a scris președintele ucrainean pe Twitter, cu puțin timp înaintea întâlnirii.

”În secolul XXI, națiunilor nu li se poate permite să redeseneze frontierele cu forța”

Așteptările președintelui ucrainean de dinaintea întâlnirii au fost confirmate apoi de liderul de la Casa Albă. Biden a declarat în urma întrevederii că „Statele Unite rămân ferm angajate în apărarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei în fața agresiunii rusești și în sprijinul pentru îndeplinirea aspirațiilor euro-atlantice ale Ucrainei”. El a mai spus că SUA și Ucraina „au un sistem de valori similar”, scrie CNN.

Biden a spus că SUA vor „continua să sprijine Ucraina, pe măsură ce va avansa în agenda de reforme democratice și în mișcarea spre integrarea completă în Europa”. Declarația comună a celor două țări emisă miercuri după-amiază a subliniat, de asemenea, solidaritatea SUA față de Ucraina. „În secolul XXI, națiunilor nu li se poate permite să redeseneze frontierele cu forța. Rusia a încălcat această regulă de bază în Ucraina”, se spune în declarație, subliniind ulterior că „Statele Unite nu recunosc și nu vor recunoaște niciodată presupusa anexare a Crimeei de către Rusia”

„Succesul Ucrainei este esențial pentru lupta globală dintre democrație și autocrație. Pe măsură ce ne confruntăm împreună cu această provocare, suntem umăr cu umăr, optimiști cu privire la obiectivele noastre ambițioase comune de a promova democrația, de a oferi dreptate, de a spori prosperitatea și de a consolida securitatea Ucrainei” – declarația comună transmisă în urma întâlnirii

Ucraina vrea un program concret în privința intrării în NATO

Zelenski și-a exprimat frustrarea față de ezitarea aliaților occidentali în a aproba solicitarea Ucrainei de a se alătura Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, despre care Zelenski a susținut că ar oferi Ucrainei o protecție mai mare față de Rusia, și nu a fost de acord cu comentariile lui Biden că țara trebuie să „curețe corupția” condiție pentru a fi luată în considerare intrarea Ucrainei în NATO. Zelenski a declarat reporterilor prezenți în Biroul Oval, înaintea întâlnirii, că vrea să discute cu Biden „șansele ucrainenilor de a adera la NATO și perioada de timp în care se poate realiza”. Cu toate acestea, declarația comună nu a furnizat o cronologie sau un angajament ferm cu privire la oferta Ucrainei de a adera la NATO.

Zelenski a fost, de asemenea, critic în legătură cu decizia administrației Biden de a nu bloca construcția gazoductului Nord Stream 2 din Rusia către Germania, care va conecta direct Rusia cu Europa și va ocoli Ucraina. Er a de așteptat că președintele ucrainean să facă încă o solicitare către Biden pentru a interveni în acest proiect.

Ajutor militar și pentru lupta împotriva pandemiei

Biden a anunțat că Ucraina va primi 60 de milioane de dolari pentru asistență de securitate. Oficiali citați în presa americană au spus că acest ajutor include rachete anti-tanc Javelin. SUA au anunțat de asemenea în declarația comună că își extinde asistența împotriva pandemiei către Ucraina, oferind „sprijin pentru depozitarea lanțului frigorific și un supliment de 12,8 milioane de dolari în asistență legată de Covid”. SUA au donat deja aproape 2,2 milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19.

sursa foto: Twitter\ President Biden

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. De exemplu, de 50 de ani, SUA recunoaste Taiwanul doar ca tara judet in Republica Populara Chineze. Nu exista ambasada SUA in Taiwan, toate tratatele SUA-Taiwan au fost repudiate.

  2. Da, și? Nu mai poate Putin de recunoașterea ta. Vă joaca Ursul cum vrea până va face să plecați și de aici. Atunci o sa ne lăsați că în 43 și 45 la mâna rușilor. Aviz tuturor pupatorilor libertăților și democrației Marelui Licurici. El nu face nimic fara să câștige bani, mulți bani. Când acest scop dispare, dispare și combativitatea armatei americane

    • Și pupătorilor coroanei de care erai condus în 1916 cînd rusu ți a ,,furat” tezaurul, completat de curînd cu rezerva de aur a băncii naționale trimisă la londra.

  3. Voi n-ati fost în stare să-i apărați nici macar pe cei pe care i-ati creat în Siria și Irak. N-ați fost în stare să apărați nici macar Pentagonul și WTC care sunt pe pământul vostru. Pe Ukraina o s-o apărați voi ?!? :)))
    Vorba cu câinii latră, ursul merge descrie perfect relația Robinet – Putin.