G4Media.ro

Președintele Ucrainei îl acuză pe Putin de crime de război în Harkov:…

Sursa foto: Facebook / ДСНС України

Președintele Ucrainei îl acuză pe Putin de crime de război în Harkov: ”Nimeni din lume nu vă va ierta pentru că ați ucis oameni pașnici/ Rușii știau unde trag”

Într-un discurs de luni noaptea târziu, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că în cinci zile, 56 de lovituri cu rachete și 113 rachete de croazieră au fost lansate în Ucraina de către forțele ruse, transmite The Guardian.

El a mai adăugat că nimeni nu va ierta rușii pentru crimele comise deliberat împotriva civililor având în vedere că invadatorii știau că trag asupra zonelor rezidențiale, cu civili pașnici și fără facilități militare:

  • „Astăzi, forțele ruse au tras cu brutalitate asupra Harkovului din artileria cu reacție. Este clar o crimă de război (…) Harkov este un oraș pașnic, există zone rezidențiale pașnice, fără facilități militare. Zeci de relatări ale martorilor oculari demonstrează că aceasta nu a fost un accident, ci distrugerea deliberată a oamenilor: rușii știau unde trag (…) Cu siguranță va exista un tribunal internațional pentru această crimă – este o încălcare a tuturor convențiilor. Nimeni în lume nu vă va ierta că ați ucis oameni pașnici ucraineni”, a mai spus Zelenski în discursul adresat luni noapte.

Sursa foto: Facebook / ДСНС України

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Sa nu cumva sa uitati cine sunt mujicii si cine sunt lingaii lor de izmene, de aici si din toate tarile. Lepadaturi!

  2. E previzibil, incepe purificarea etnica si anexarea regiunilor in urma votului majoritar.

  3. Zelensky, ce nu înțelegi? Nu Putin e de vină ci restul lumii. Oare ce nume poartă boala asta?