G4Media.ro

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski salută negocierile „constructive” de la Paris între Kiev…

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski salută negocierile „constructive” de la Paris între Kiev și Moscova, sub mediere franco-germană

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat joi negocierile ”constructive” care au reunit cu o zi înainte, la Paris, reprezentanţi ai Kievului şi Moscovei, sub mediere franco-germană, în încercarea de a dezamorsa criza din jurul Ucrainei, informează AFP, citată de Agerpres.

Zelenski a apreciat „pozitiv” organizarea acestei reuniuni, „caracterul său constructiv, precum şi dorinţa de a continua negocieri substanţiale peste două săptămâni la Berlin”, a anunţat preşedinţia ucraineană într-un comunicat.

Preşedintele ucrainean a pledat, de asemenea, pentru organizarea „cât mai repede posibil” a unui summit al şefilor de stat ai celor patru ţări, reuniunea de miercuri reunind consilierii diplomatici ai acestora.

„Prima prioritate este de a ajunge la un armistiţiu stabil şi necondiţionat în Donbas”, regiunea din estul Ucrainei controlată parţial de separatiştii proruşi, susţinuţi de Moscova, a subliniat Zelenski, citat în comunicat.

Occidentul acuză Rusia că a comasat 100.000 de soldaţi la frontiera cu Ucraina, în vederea unei invazii pe teritoriul ţării vecine.

Moscova neagă orice intenţie belicoasă, afirmând că, dimpotrivă, ea este ameninţată de Occident, şi cere garanţii că Ucraina nu va adera la NATO, cerere respinsă de Washington.

Sursa foto: European Council

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ăștia se vor înțelege între ei și românica o să cadă iar cu cur’n pl datorită afirmațiilor proaste. Cum de altfel s-a întâmplat mereu.