G4Media.ro

Președintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov, și-a numit fiul viceprim-ministru. Țara nu are premier

Președintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov, și-a numit fiul viceprim-ministru. Țara nu are premier

Preşedintele turkmen Gurbangulî Berdîmuhamedov l-a numit pe fiul său Serdar în funcţia de viceprim-ministru, punându-l într-o poziţie puternică pentru a-i succeda ca lider al ţării producătoare de gaze naturale din Asia Centrală, a relatat vineri presa locală, citată de Reuters.

Berdîmuhamedov, în vârstă de 63 de ani, conduce fosta republică sovietică cu 6 milioane de locuitori de aproape 20 de ani ca un lider absolut ce nu tolerează disidenţa şi a supravegheat redirecţionarea exporturilor de gaze naturale din Rusia în China. Mandatul său prezidenţial se încheie în 2024.

Turkmenistanul nu are prim-ministru şi rolul este îndeplinit de preşedinte, ceea ce înseamnă că Serdar Berdîmuhamedov, în vârstă de 38 de ani, a devenit acum unul dintre adjuncţii direcţi ai tatălui său. El a fost anterior ministru al industriei şi construcţiilor.

Publicitate electorală

Ca viceprim-ministru, Serdar Berdîmuhamedov va supraveghea audituri ale organelor guvernamentale, precum şi implementarea tehnologiilor informaţionale, potrivit website-ului de ştiri turkmen Orient.tm.

Copiii conducătorilor autocraţi din Asia Centrală, o regiune ce are legături strânse cu China şi Rusia, sunt adesea văzuţi ca potenţiali succesori ai părinţilor lor.

Economia Turkmenistanului depinde în mare măsură de exporturile de gaze şi pentru a-şi diversifica vânzările, guvernul de la Aşhabad a depus eforturi pentru a construi o nouă conductă către India prin Afganistan, care se învecinează cu Turkmenistanul şi Pakistanul.

Sursa: Agerpres

Foto: Președintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdimuhamedov / Sursa: Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Și în Românistan avem casta de magistraților și clanuri în instituțiile statului: de la spitale până la poliție! Statul român a devenit o mare famiglie! Am ajuns să ne angajăm până și chelnerița personală la Apele Române!

    • Maestre, nu contest nepotismele din aparatul public din .ro dar sa compari Romania cu Turkmenistanul e cale luuuuuuuuunga. Oamenii aia sunt din alt univers, paralel cu oricare alt univers.