G4Media.ro

Preşedintele Turciei denunţă ”politizarea de către terţi” a dezbaterii despre genocidul armean…

Preşedintele Turciei denunţă ”politizarea de către terţi” a dezbaterii despre genocidul armean după ce Joe Biden a recunoscut oficial masacrul comis de turci în 1915

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat sâmbătă ”terţe părţi” că se amestecă în problemele Turciei, în timp ce preşedintele american Joe Biden a recunoscut oficial genocidul armean, relatează AFP.

”Nimeni nu are de câştigat de pe urma faptului că dezbaterile – care ar trebui ţinute de istorici – sunt politizate de terţi şi devin un instrument de ingerinţă în ţara noastră”, a subliniat Recep Tayyip Erdogan într-un mesaj adresat patriarhului armean din Istanbul.

Turcia „nu are nicio lecţie de primit de la nimeni despre istoria sa”, a declarat, la rândul său, ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu, în reacţie la recunoaşterea de către SUA a genocidului armean.

„Cuvintele nu pot schimba sau rescrie istoria”, a scris pe Twitter ministrul de externe al Turciei, la scurt timp după ce a fost anunţată decizia preşedintelui Joe Biden. „Nu vom accepta lecţii de la nimeni despre istoria noastră”, a adăugat el.

Preşedintele SUA Joe Biden a recunoscut sâmbătă genocidul armean sâmbătă, devenind primul preşedinte al Statelor Unite care a calificat astfel moartea a 1,5 milioane de armeni masacraţi de Imperiul Otoman în 1915. În declaraţia tradiţională a Casei Albe difuzată cu ocazia zilei de comemorare, 24 aprilie, se menţionează pentru prima dată cuvântul ”genocid”.

Citește și – Decizie istorică a SUA: Preşedintele Joe Biden a recunoscut genocidul armean

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Poate recunosc si americanii genocidul din Vietnam, Irak, Afganistan.

    • Mai recomandat ar fi ca mujicstanul să recunoască agresiunile împotriva Țărilor Baltice, României, Georgiei și Ucrainei, dar să și se dezică de criminalul pact Ribentrop-Molotov, cel care a condamnat statele din Europa de Est la un regim odios: comunismul, asta după alte experiențe tragice întâlnite în timpul altui regim politic catastrofal, fascismul.

  2. Nu ai ce astepta, ce conduita morala, ce spalat constiinta si pacatele cand vb de oameni ca Erdogan si alte brute

  3. In Grecia si Cipru au fost mai barbari.

  4. tot am imprumutat noi cuvinte din turca … simt nevoia sa le returnez un „hai sictir”

  5. istoria ne spune ca nici armenii nu au fost sfinti dar asta tot nu justifica genocidul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.