G4Media.ro

Președintele Senatului, Anca Dragu (USR): Propunerea de premier din partea preşedintelui trebuie…

Președintele Senatului, Anca Dragu (USR): Propunerea de premier din partea preşedintelui trebuie să fie una care să aibă sens. Sper că nu vom avea premier de sacrificiu şi că nu mai facem acest joc

Preşedintele Senatului, Anca Dragu (USR), consideră că desemnarea unui premier din partea şefului statului trebuie să fie una „cu sens”, precizând că Uniunea Salvaţi România ar putea coagula o majoritate în jurul lui Dacian Cioloş.

„Mergem la Cotroceni cu o propunere de premier şi cu o propunere de program. Traversăm o perioadă foarte dificilă, avem criza sanitară, pandemia, creşterea preţurilor la energie şi atunci venim cu această abordare a responsabilităţii. Despre coaliţie trebuie discutat între şefii de partide. Cei de la PNL au rezerve, vor să facă o majoritate, dar nu ştim cu cine”, a afirmat Anca Dragu, luni, la Senat.

Întrebată cum îi va lămuri USR pe cei de la PNL şi UDMR să creeze o majoritate cu Dacian Cioloş premier, ea a răspuns: „Pe baza reformelor pe care le punem pe masă. Dacă ne uităm la Constituţie şi la deciziile CCR, propunerea de premier din partea preşedintelui trebuie să fie una care să aibă sens. Trebuie să ne uităm la un premier care să poată coagula această majoritate. Perioada pe care o traversăm acum ar trebui să împingă partidele, chiar şi cele tradiţionale, la mai multă colaborare, la mai multă responsabilitate. Dacă totuşi partidele tradiţionale nu preiau conducerea în această discuţie despre responsabilitate şi despre program de guvernare, atunci noi o facem, USR PLUS. Noi aşa spunem că am putea coagula în jurul acestei propuneri (Cioloş, premier – n.r.). Eu cred că coaliţia PNL – UDMR – USR PLUS este coaliţia care ar trebui să asigure această majoritate”.

Referindu-se la posibilitatea ca PNL să excludă USR PLUS din această coaliţie, Dragu a spus: „Noi avem speranţa că PNL vine totuşi şi cu o abordare de responsabilitate, şi că se uită la această coaliţie. Declaraţiile dumnealor ne bagă aşa într-un blocaj în acest moment, deşi noi considerăm că această coaliţie ar fi soluţia pentru România”.

„Sper că nu vom avea o propunere de premier de sacrificiu şi că nu mai facem acest joc. Ceea ce s-a întâmplat la demiterea Guvernului Orban şi decizia CCR care spune foarte clar că nominalizarea unui premier nu este un ping-pong între instituţii, ci trebuie să fie o chestiune serioasă”, a adăugat Anca Dragu.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Greșit, pentru că românii sunt cei mai talentați în a pierde timp, oportunități și, deci, bani!

 2. Ancuța Drăguțo, pe PNLpre nu le interesează programe de guvernare. Ei au doar două obiective și USR îi încurcă la amândouă:
  1. Ținerea primprocurorilor legați sub papucul prezidențial, pentru ca :
  2. Purcoiul de bănet din pndl3 să poată curge valuri, valuri spre buzunarele USL 2, fără teamă că se implica parchetele.
  Dovada?
  Chiar acum, ciolacul a declarat că ei pot să negocieze cu PNL prele
  Deci ce se bănuia se adeverește: USL 2 e pe vine.
  Și o să vina ca un tsunami, o să mature tot ce mai are Romania prin visterie dacă mămăligile de rumâni nu se trezesc la timp că să-i pună unde le e locul, adică după gratii.

 3. E timpul să dispare definitiv, PSD-im, PSD-im, sau PNL-im, PNL-im, vă fu… Em și vă furăm de vă nenorocim. Corupem și Hoțim, noi nimic nu pățim și nici nu Pușcărim.
  Vă felicit, prima urgență este continuarea REFORMELOR pe bune, aoarcu toții am văzut um iar a luat fos un Spital cu Manager pus de PSD.

  • Și pe cine ai propune tu Ionele tată ??? Pe aurim și userim??? Pe sosocim??? Ca ăștia sunt toti pe care-i avem, niciunul mai răsărit, toți o apă și-un pământ… Mai avem pe putin sau pe trump, ori pe merkel, ca tot i s-a terminat contractul cu bundestagul…

 4. Cand spui partide traditionale, spui partide traditional corupte. In asta consta de fapt traditia. In hotie si impartirea spagii.

  Cu ce sa mai vina nou un PSD / un PNL.
  Sunt aceeasi oameni de 30 de ani, putrezi de bogati, corupti, fara idei si care ne-au adus in situatia actuala: saracii Europei intr-o tara bogata. Cersetori acasa, sclavi un UE.

 5. Mă tem că președintele Johanis i-a dat sah- mat lui Ciolos. Nu că asta ar fi soluția ieșirii din criză ci mai degrabă o răzbunare. Timp de vendete au ai noștri conducători căci o fac pe banii și nervii noștri. (noi vom deconta costurile acestei perioade de instabilitate).

 6. PNL și PSD în 30 de ani au adus țara asta în situația actuală, în 30 de ani de guvernare alternativă. Ei spun ca alte partide nu au experiență în a guverna! Deci PNL și PSD, sunt o certitudine de guvernare așa cum nu ar trebui condusă România. Noi în continuare avem încredere în experiența lor în a ne fura și a ne batjocori. NE MERITĂM SOARTA!!!!!

 7. Sens avea, dacă va foloseati și capul când ați dat jos guvernul. Sunteți ca aur…nu aveți niciun gând sa guvernați și nu știți cum sa scoateți camasa acum…