G4Media.ro

Președintele Senatului, Anca Dragu (USR) a depus un proiect de lege prin…

Președintele Senatului, Anca Dragu (USR) a depus un proiect de lege prin care sunt introduse criterii clare pentru alocarea banilor din Fondul de rezervă, precum şi un mecanism transparent de alocare

Preşedintele Senatului, Anca Dragu a depus, vineri, în Parlament, o iniţiativă legislativă prin care sunt introduse criterii clare pentru alocarea banilor din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, precum şi un mecanism transparent de alocare, după scandalul în urma căruia Guvernul interimar condus de Florin Cîţu a alocat un miliard de lei autorităţilor locale, iar PSD şi USR au acuzat că împărţirea banilor s-a făcut pe criterii politice.

Aceasta afirmă, într-un comunicat oficial, că a iniţiat acest demers pentru ca banii românilor să nu mai fie împărţiţi după bunul plac al premierului sau al şefilor de partid care îl susţin pe acesta, dar şi pentru a stăvili creşterea exponenţială a sumelor distribuite din Fondul de rezervă.

Proiectul USR PLUS prevede limitarea sumelor disponibile la 0,5% din totalul cheltuielilor bugetare.

„Din 2014, am observat cum Fondul de rezervă al Guvernului a devenit un instrument politic prin care premierul alocă bani în mod discreţionar către administraţia locală. În ultimii 7 ani, sumele distribuite către administraţia locală din Fondul de rezervă au crescut constant, însumând miliarde de lei risipiţi fără a fi folosiţi pentru urgenţe naţionale, fără să ştim unde s-au dus aceşti bani. Banii publici trebuie să fie distribuiţi în funcţie de criterii clare şi transparente, în mod responsabil. Un premier nu poate folosi banul public pentru a-şi cumpăra susţinere politică. De aceea, am depus această iniţiativă legislativă care elimină posibilitatea folosirii discreţionare a Fondului de rezervă. USR PLUS este în Parlament pentru a proteja banul public şi pentru a impune transparenţă în administraţia publică. Scurgerea banilor publici trebuie să înceteze”, a declarat Anca Dragu, preşedintele Senatului.

Pe legislaţia în vigoare, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pot fi alocaţi bani pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute apărute în timpul exerciţiului bugetar. Practica ultimilor ani ne-a arătat însă, din păcate, că aceşti bani sunt folosiţi discreţionar, pe criterii politice, cu derogare de la legea în vigoare, doar pentru a satisface primarii şi preşedinţii de consilii judeţene loiali liderului politic al momentului. Aşa s-a întâmplat în timpul guvernării Dragnea, aşa s-a întâmplat şi zilele trecute, când, tot pe modelul Dragnea, premierul demis Florin Cîţu a împărţit peste 1 miliard de lei primarilor şi şefilor de CJ-uri care l-au ajutat să câştige bătălia internă din PNL, respectiv baronilor PSD care îl pot sprijini să conducă un guvern minoritar, mai spune preşedinta Senatului.

USR PLUS îşi propune, prin proiectul depus azi, să preîntâmpine astfel de situaţii prin introducerea unor criterii clare şi transparente pentru alocarea banilor din Fondul de rezervă.

Iniţiativa legislativă abrogă art. 29 din OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice. În baza acestui articol a fost posibil din 2014 încoace, tot prin derogare de la Legea finanţelor publice, ca banii din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului să fie folosiţi şi pentru plata cheltuielilor curente şi de capital ale administraţiilor locale. Ceea ce s-a tradus în alocări tot mai mari, de la an la an, din Fondul de rezervă. Spre exemplificare, în anul 2020 transferurile către autorităţile locale au fost de 3,6 ori mai mari decât în 2019.

De asemenea, proiectul USR PLUS introduce obligaţia desfăşurării unui proces de consultare publică şi a justificării caracterului urgent şi neprevăzut al cheltuielilor finanţate din Fondul de rezervă. Totodată, alocarea banilor se va face doar cu justificarea criteriilor de selecţie a ordonatorilor principali de credite şi a modului în care au fost calculate sumele, precum şi cu indicarea naturii şi valorii cheltuielilor pe care le acoperă.

Nu în ultimul rând, proiectul USR PLUS prevede că Fondul de rezervă bugetară nu poate depăşi 0,5% din totalul cheltuielilor bugetului de stat şi obligă Executivul să vină în Parlament pentru a prezenta un raport detaliat cu privire la modul şi nivelul de utilizare a Fondului.

Guvernul a alocat, în şedinţa de miercuri, peste 1 miliard de lei, din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, pentru proiectele locale. Banii vor merge către primării şi consilii judeţene, iar o parte din sumă va acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor.

Decizia a fost aspru criticată de PSD şi USR. Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că formaţiunea pe care o conduce va iniţia plângeri penale care îi vizează pe toţi demnitarii implicaţi în decizia Guvernului de a aloca bani „discreţionar” către primării, din Fondul de Rezervă şi îl acuză pe Florin Cîţu că şi-a plătit funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

Sursa foto: Facebook/ Anca Dragu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

33 comentarii

 1. Foarte corectă inițiativă, bravo!

  • Corecții lu’ pește prăjit!
   Mintea va joaca feste vouă usr iștilor . La capitolul acesta iarăși cântați pe două voci (voi și ciuma roșie). Faceți bă guvern cu ciuma ,fiți bă și voi bărbați, asumati-va și voi ceva! Sunteți 3 partide de stânga și extremă stânga. Sa va vedem ce puteți! Hai mă sa o puneți ministreasa pe mihăilă sa ia rapid masurile la sănătate pe care trebuia sa le ia acum o luna jumătate! Hai mă prostanilor sa va fie veorica prim ministru sau ciolanu mă!
   Nu mai aruncați bazaconii pe piată cu legi făcute de membre misa.

  • @stan care e problema cu legea asta? deranjeaza?

   oricum USL va avea grija sa nu treaca. MNL e ciudos pe USR ca vin cu REFORME, chiar daca nu mai pupa guvernarea urmatorii 8 ani, iar MSD se pregateste cu AUR de guvernare, deci de ce ar vota?

  • Stau in timisoara și nu mi se pare corect, după ca avem cea mai mare contribuție la stat, după București sa nu primim niciun leu. Unu ma, unu, explica asta, hai te rog și de ce e ok. PNL e cel mai josnic partid politic, mai rău decât PSD, aia furau dar nu se dădeau așa curați măcar.

  • @Andrei
   Nu-ti mai bate capul. E greu cu unii. Nu conteaza articolul sau esentialul. Unii pur si simplu baga ura peste ura peste ura si venin peste venin peste venin. Asta e placerea lor.
   Poate sa fie cea mai buna lege din lume care sa faca sa dispara razboaie si foamete din lume. Daca e initiata de persoana X de care lor nu le place, imediat vor spune ca e o tampenie si ca sigur e un interes ascuns si blah blah blah.

   Lasa-l pe postacul ala si mai sunt cativa p-aici si mai rai de repeta doar de LGBT, woke si vaccinuri, evident, cu erori gramaticale si aberatii, ca sa nu mai spun de instigare la ura. Uite, Stan asta a bagat-o p-aia cu MISA. Cum apare un topic controversat, chit ca cineva spune ca nu are legatura, ei ii eticheteaza. Atat pot unii. N-ai ce sa le ceri.

 2. Eu aș stabili criterii si pentru rectificarea bugetară!

 3. mare minune daca nu ajunge si Catu , precum Dragnea si Nastase, legat si dus la Jilava…

  Si asta repede, pentru ca nu a ajuns sa aibe influenta celor 2 de mai sus.

  • Rusine , domnule Iohannis , domnule Citu !

   De ce blocati autostrazile ,
   domnule Iohannis , domnule Citu ?
   De ce blocati autostrazile ,
   domnule Iohannis , domnule Citu ??
   De ce blocati autostrazile ,
   domnule Iohannis , domnule Citu ???

   Sa ne dati ministrul inapoi !!
   Domnule Iohannis , sa ne dai ministrul inapoi !!

   Ce vreti sa faceti cu banii , domnule Iohannis ?
   Domnule Iohannis , ce faceti cu banii daca ati blocat autostrazile ???

   Sa ne spui ce faci cu banii , domnule Iohannis , domnule Citu !!

   Sa ne dai ministrul inapoi , domnule Iohannis , domnule Citu !!

   Continuati sa lungiti bataia de joc a romanilor
   cu fiecare „Hosu” numit ,
   cu fiecare „Predoiu” numit ,
   cu fiecare „Cîtu” numit ,
   cu fiecare „Bode” numit si acum cu
   „Ciprian Pistol” numit ,
   domnule Iohannis ,
   domnule Citu !!

   Nu mai este timp pentru tine ,
   domnule Iohannis !

   Ce faceti domnule Iohannis ?
   Jucati table cu Dragnea ?
   Vrem dovezi ca esti tu Iohannis pe care l-am votat in 2014 !!

   De ce ati pus stop reformelor
   de fiecare data cand tara a mers pe un drum bun ,
   de fiecare data cand tara a mers pe un drum bun ,
   de fiecare data cand tara a mers pe un drum bun , domnule Iohannis ?

   De ce puneti stop autostrazilor , domnule Iohannis , domnule Citu !

   Autostrazile sunt ale noastre ,
   domnule Iohannis , domnule Citu !

   Sa ne dai ministrul inapoi ,
   domnule Iohannis !

   Nu vrem autostrazi blocate , din nou ,
   domnule Iohannis , domnule Citu !

   Ce faceti cu banii daca ati blocat autostrazile,
   domnule Iohannis , domnule Citu ?

   Sa ne spuneti ce faceti cu banii ,
   domnule Iohannis , domnule Citu !!

   Unde merg banii pentru autostrazile blocate , domnule Iohannis , domnule Citu ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis , domnule Citu ?

   Intr-o saptamana ati impins tara inapoi cu 3 ani pentru congresul rusinii ,
   domnule Iohannis , domnule Citu !

   Asta nu face parte din fisa postului
   presedintelui , domnule Iohannis !

   Asta nu face parte din fisa postului
   premierului , domnule Citu !!

   De ce ati deviat de la „valorile asumate ” ,
   domnule Iohannis , domnule Citu ?

   Devierile nu fac parte din fisa postului
   presedintelui , domnule Iohannis !

   Vrem dovezi ca esti tu Iohannis pe care l-am votat in 2014 !!

   Devierile nu fac parte din fisa postului
   premierului , domnule Citu !!

   De ce va lasati tras de sfori de oameni din servicii secrete , domnule Iohannis ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis?

   De ce va este frica de reformele din justitie ,
   domnule Iohannis , domnule Citu ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis, domnule Citu ?

   Sa ne dati ministrul inapoi , domnule Iohannis, domnule Citu !

   Tara merge bine cu concursuri pentru
   posturile cheie , domnule profesor Iohannis ,
   domnule Citu !

   Si dumneavoastra stiti asta , foarte bine ,
   domnule Iohannis , domnule Citu !

   De ce va este frica de concursuri si
   in special
   de concursul pentru posturile cheie la DIICOT ,
   DNA si Parchetetul General , domnule Iohannis , domnule Citu ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis , domnule Citu ?

   Vrem dovezi ca esti tu Iohannis pe care l-am votat in 2014 !

   De ce va este frica de desfintarea SIIJ ,
   domnule Iohannis , domnule Citu ,
   domnule Kelemen ?
   Ce schelet aveti in dulap ,
   domnule Iohannis , domnule Citu ,
   domnule Kelemen ?

   Cati primari ,
   in afara de primarita UDMR din Bihor ,
   aveti de scapat de justitie ,
   domnule Kelemen ?

   Ati facut de rusine electoratul maghiar ,
   domnule Kelemen !
   Ati facut de rusine electoratul maghiar ,
   domnule Kelemen !
   Ati facut de rusine electoratul maghiar ,
   domnule Kelemen !

   Romaniisi maghiarii onesti nu se tem de reforme in justitie , domnule Kelemen !

   Voi ,
   domnule Iohannis ,
   domnule Citu ,
   domnule Kelemen , de ce va temeti de reformele din justitie
   in asa hal
   incat ati produs o criza cat o tara ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis,
   domnule Citu ,
   domnule Kelemen ?

   Vrem dovezi ca esti tu Iohannis pe care l-am votat in 2014 !

   Asuma-ti criza , domnule Iohannis !

   Nu arunca vina ta , altora
   domnule Iohannis !

   Maine la consultari , domnule Iohannis!!

   Nu luni , nu peste o saptamana ,
   domnule Iohannis !!

   Bolnavii de covid iau foc in spitalele din tara,
   domnule Iohannis !

   Sa ne dai ministrul inapoi , domnule Iohannis !

   Picioarele in apa rece si rezolva criza provocata de tine insuti , domnule Iohannis !!

   Nu casa , nu masa , nu Carmen pana nu rezolvi criza produsa de tine insuti , domnule Iohannis !!

   Rusine , domnule Iohannis !!

   Ati lungit bataia de joc a romanilor
   cu fiecare „Hosu” numit
   cu fiecare „Predoiu” numit ,
   cu fiecare „Cîtu” numit ,
   cu fiecare „Bode” numit si acum cu un
   „Ciprian Pistol” numit ,
   domnule Iohannis !

   Nu-ti mai platim indemnizatie pana rezolvi criza, domnule Iohannis !!

   Bolnavii de covid iau foc in spitalele din tara , domnule Iohannis !

   Bolnavii de covid din Aachen nu iau foc ,
   domnule Iohannis !!

   Emigrati , domnule Iohannis ?

   Padurari onesti , jurnalisti si ecologisti
   au fost mutilati ,
   au fost mutilati ,
   au fost mutilati prin padurile tarii ,
   domnule Iohannis !!

   Va incape piciorul in pantof de golf ,
   domnule Iohannis ?

   Senatori si deputati instiga la violente pe bulevardele Romaniei , domnule Iohannis ,
   domnule Bode !

   Emigrati , domnule Iohannis ?
   Domnule Bode , domnule Bode!! Emigrati??
   Emigrati , domnule Bode ??

   Daca nu emigrati , picioarele in apa rece si rezolvati criza de pe strazile tarii , domnule Iohannis ,
   domnule Bode !!

   Senatori si deputati raspandesc noul virus pe strazile tarii , domnule Iohannis ,
   domnule Bode !!

   Emigrati , domnule Iohannis ?
   Domnule Bode , emigrati ??

   Daca nu emigrati , picioarele in apa rece si rezolva criza de pe strazile tarii , domnule Bode !!

   Nu mai platim indemnizatie pana rezolvi criza de pe strazile tarii , domnule Bode !!

   De ce sa platesca cetatenii , patronii presedintelui , salariu si privilegii ca fost sef de stat sub forma de :
   … auzi acolo ?!?!?
   – indemnizatie lunara in cuantum de 75% din indemnizatia acordata Presedintelui Romaniei in exercitiu !!!
   – automobil !!!
   – locuinta de protocol cu post de consilier si secretar incadrat
   si toate astea dupa ce nu mai esti presedinte !!!

   De ce sa plateasca cetatenii ,
   patronii tai , domnule Iohannis ,
   toate astea daca tu lungesti bataia de joc a romanilor
   cu fiecare „Hosu” numit ,
   cu fiecare „Predoiu” numit ,
   cu fiecare „Cîtu” numit ,
   cu fiecare „Bode” numit si acum cu un
   ” Cristian Pistol” numit ???

   De ce sa platesca cetatenii , patronii tai ,
   automobil ,
   casa si indemnizatie , domnule Iohannis ,
   daca tu ne iei autostrazile ???

   Sa ne dai ministrul inapoi , domnule Iohannis !!

   De ce ai scos coruptia din strategia nationala , domnule Iohannis ?
   Nu puteti pacali partenerii daca scoateti coruptia din strategia nationala , domnule Iohannis !!

   Nu esti cel mai onest cetatean , domnule Iohannis !

   Partenerii stiu ca tu ai produs criza in tara , domnule Iohannis !!

   Speram ca si partenerii sa nu mai vireze bani PNRR !!

   Rusine , domnule Iohannis !
   Nu esti cel mai onest cetatean !
   Doar un om plin cu apa !

   Ati cazut !

  • Bă aveți o usr ista disperată, #bird, bă aurolacilor dacă aveți un pic de suflet,duceti-o repede la un ospiciu ca e grav ce aberații scoate! Schizousr-se cheamă boala.

 4. USR PLUS demonstreaza ca doreste transparenta, reguli clare si mecanisme prin care banul public sa nu fie deturnat sau oferit pe criterii politice.

 5. Unde sunt postacii PSDNL să acuze că e dictatură?

  • S-a scremut fatuca asta o noapte si a fatat o „lege” care este propaganda pura. Toti ailalti o vor contra, dupa care ea va zice „noi am vrut, dar toti ceilalti sunt corupti”. Deja m-am invatat cu smeckeriile useCURicilor!
   Acelasi lucru il pot spune si despre Catu. O sa spuna „vedeti, eu v-am dat!”. Un miliard de lei este nimic, faci 20 km. de autostrada, poate nici atat la preturi actualizate. Daca il imparti la 50 de localitati in mod egal, ies 20 de milioane de fiecare. Daca il imparti la toate UATurile din Tara, nu le iese nici de tigari.
   Dar va iese voua, propagandistilor neostalinisti de-o kopeika-doua!

  • Chiar ma intrebam cand o sa comentati (usl) nu prea le aveti cu transparenta … gasiti voi motive…

  • Exact, cine are nevoie de 20 de milioane, dacă le împarți la 50. Da a dracului de treaba cum au ajuns doar la PNL, a dracu coincidenta. La timisoara care chiar are o contribuție importantă la bugetul de stat 0 lei, asta doar sa il faulteze pe Fritz, întrucât situația Colterm este critica, in speranța ca lumea va vota PNL la primărie. Hai sa ca zic cv. UEFAntasticul de Robu 10 goluri a câștigat, doar pt ca aici PSD nu o sa fie votat niciodata. Timisoara nu e și nu o sa fie oraș liberal, încetați măcar sa ne chinuiți sa ne faceți cu sila!

 6. Inca o stire pe care n-ai s-o vezi la PNL24.

  • @Cristian Nici la alte televiziuni. Si apoi vin postacii si scuipă minciuni cum ca USR are 0 realizări.

  • @Naria:
   Cati km. de autostrada s-au dat in exploatare sub ciolos? Dar sub drula?
   Drula nu a fost in stare sa ia un copac de pe sine, si dupa asta ne vorbeste de „profesionalism” cand el e de fapt un politruk. Ar fi putut sa vorbeasca despre profesionalism daca ar fi fost in stare sa isi faca meseria pentru care s-a pregatit. Dar s-a cuphurit in ea de meserie!

  • @goe legea nu are categorie pentru „inteligenta” ta.

   ori in lumea USL se fac autostrazi in 9 luni,dupa ce 30 de ani s-au capusat si eliminat specialisti din regii

 7. Ma intreb ce om cinstit poate respinge initiativa asta.
  Oricum, PNL, PSD si UDMR vor gasi motive sa o amane pana la pastele cailor sau chiar sa o respinga. Gasesc ei motive. Imaginatia mafiotilor deghizati in politicieni este fara limite cand e vorba despre furat.

  • Hai sa fim seriosi, e o frectie propagandistica facuta in graba. Dar prinde bine la de-astia cu neuroni lenti ca matoale!

  • Domnu’ Goe, banii îi primiți pe număr de postări sau și pe câte rânduri scrieți? E o dată pe lună plata? Toți primiți sau cine are mai multe postări? Chiar 3 răspunsuri la același subiect???

  • @Goe-Furculision
   Normal ca e o chestie „propagandistica” pentru cei ca tine. Nu intram in detalii pentru ca nu are rost.
   Cius

 8. Uau…pentru PSD/PNL/UDMR doua blasfemii in aceeasi fraza: reguli si transparenta
  Felicitari pentru initiativa!

 9. Turbeaza haitele pe-ne-liste, le zboara ciolanul de sub nas. Cand o sa fiti colegi cu Pavelescu pe la zero si ceva la suta, o sa va amintiti cu nostalgie de vremurile astea 😂

 10. Observ la postacii usr aceeasi caracteristica a bolșevicilor. Dacă nu ești cu ei, ești prost. Totuși im aduc aminte ca și usr și psd au făcut coaliție cu pnl. Sa înțelegem ca și ei sunt prosti?

 11. Mai demult, presa a scris despre faptul ca unii membri(nume importante) ai guv. tehnocrat Ciolos ar fi încasat zeci de mii de euro din consilii de administrație. Unde era preocuparea celor de la PLUS pt transparenta atunci ? (gasiti articolele pe net)

  • Cioloș a luat bani de la populație pentru a cumpăra Cumințenia Pământului. Unde sunt banii d-le cioloș, ca de cumpărat nu ați cumpărat nimic???

 12. Multe comentarii si de geaba. Propunerea corecta ca principiu, poate mai merita ajustata ici-colo. Insa, nu va trece. Nici un partid nu dorreste sa renunte la o suma anuala disponibila pentru „situatiile de urgenta” pe care le intampina… Ma intreb, daca n-ar fi fost Congresul PNL, iar primarii USR ar fi primit partea lor, dupa aceleasi mecanisme – cinstit e sa recunoastem – netransparente si arbitrare, astazi am dezbate subiectul? Pe cealalta parte, Citu ar trebui trimis in judecata rapid pentru delapidare si abuz; fondul este pentru situatii de urgenta, tara se confrunta cu pandemia, inflatia e la stele, gazele se scumpesc ametitor, spitalele ard, iar el nu gaseste motive sa foloseasca banii de care dispune alt fel decat sa ii puna in buzunarele primariilor? Triste vremuri mai traim…

  • Indiferent de motivul pentru care această lege a fost propusă, ea limitează foarte mult o modalitate de sifonare a banilor publici și de cumpărare de influență cu banii statului. O altă cale de a influența anumite decizii e numirea temporară la conducerea unor instituții (spitale, parchete, poliție etc) și amânarea la infinit a organizării unor concursuri pentru aceste posturi. În acest fel, cel numit temporar dacă nu dansează cum îi cântă cel care l-a numit, e schimbat cu altul mai docil. Astfel proliferează relațiile mafiote. Ar trebui dată o lege astfel încât persoana care trebuie să organizeze concursul să fie drastic amendată dacă amână nejustificat organizarea concursului într-un termen de 3 luni, iar dacă nici în 6 luni nu organizează, să-și piardă și el postul.. Procurorii generali sunt numiți temporar, majoritatea șefilor inspectoratelor județene de poliție sunt numiți temporar, mulți directori de spitale și școli sunt numiți temporar. De ce? Dacă nu ești în stare să organizezi un concurs, deși îți intră în atribuții, lasă pe altul, înseamnă că nu ești capabil pe postul care îl ocupi.

 13. Vuvuzela USL-istă stan victor, nimeni altul decât goe, gica, inteleptul, pacala, motz, m, s, berbec, vasile, paul de timișoara, phillip, gabi, un domn, alt domn, etc, etc, nu se poate abține din a mânca 💩 cu tona.
  Puie mnl e pe ducă, ați scăzut sub 10% puie msd e sub 20% chiar dacă trompeta PZDistă inscop vrea să-i urce , singurii ci creșteri reale în sondaje sunt cei de la usr6 și cei de la AUR. De ce credeți voi că ciolacul mimează că vrea anticipate dar nu face nimic pentru asta? Ciolacul știe că la anticipate acum, PNLprele împreună cu PZDe nu ar face nici cu indulgență 35 – 40%. Ciolanul… pardon, ciolacul vrea doar sa țină PNL în joc de glezne că să ia o felie mai mare din pndl3 la negocierea susținerii unui guvern minoritar cîțone 2.
  Nici măcar nu le pasă de faptul că într-o asemenea circumstanță, in 2024 nu ar mai trece pragul electoral nici dacă ar fuziona PNL cu PSD . Până atunci nu ar mai rămâne nimic de furat.
  Hai să-i trimitem in vacanță forțată pe hoții și bandiții ăștia până nu e prea târziu!!!

 14. Victor Stan, ușor tata sa nu faci vreun AVC, ți-ai luat medicamentele astăzi ?