G4Media.ro

Președintele Senatului, Anca Dragu: Make America normal again! / Mă uit consternată…

Președintele Senatului, Anca Dragu: Make America normal again! / Mă uit consternată la știri și nu recunosc orașul în care am învățat, am muncit, am locuit/ Haos şi violenţe, manipulare, radicalizare

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a scris, miercuri seară, pe Facebook că urmăreşte ”consternată” evenimentele din America şi nu recunoaşte oraşul în care a învăţat, a muncit şi a locuit. ”Haos şi violenţe, manipulare, radicalizare; dialogul a fost înlocuit de ţipete”, afirmă Dragu, cerând ”Make America normal again”, transmite News.ro

”În august 1999, aterizam pentru prima dată la Washington, pe Aeroportul Dulles International. Căldură, soare, umezeală, oboseala unui drum lung, precum şi emoţia şi teama unui nou început au făcut din acea zi una de neuitat.

Începeam aventura studenţească în SUA. M-am adaptat rapid la noua lume, una fascinantă, cosmopolită şi dinamică. Aproape 70% dintre colegii mei de la George Washington University erau studenţi internaţionali. Mi-am făcut prieteni din toate colţurile lumii, petreceam ore în şir discutând despre economia şi politica diferitelor ţări.

Era o lume a dezbaterilor deschise, oneste. Trăiam o permanentă confruntare de idei. Amfiteatrele universităţilor GWU şi Georgetown găzduiau frecvent vorbitori celebri din întreaga lume, oameni de care auzisem, dar pe care nu speram să îi întâlnesc. În Washington am înţeles ce înseamnă toleranţa şi înţelegerea”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Anca Dragu, într-un mesaj intitulat ”Make America normal again!”

Dragu susţine că urmăreşte consternată ştirile din America.

”Mă uit consternată la ştiri şi nu recunosc oraşul în care am învăţat, am muncit, am locuit. Haos şi violenţe, manipulare, radicalizare; dialogul a fost înlocuit de ţipete. Şi toate acestea pentru că fostul preşedinte Donald Trump refuză să accepte înfrângerea.

Mandatul fostului preşedinte a fost marcat de agresiune, divizare internă, război comercial, negarea problemelor de mediu la nivel global, dezechilibre macroeconomice, adâncirea decalajelor interne. Cu toate acestea (sau pentru toate acestea), Donald Trump refuză să accepte înfrângerea şi blochează învestirea preşedintelui Biden. Sper ca liniştea să fie rapid restabilită şi noul preşedinte să-şi preia mandatul”, a mai scris preşedintele Senatului.

Forţele de ordine federale au început evacuarea protestatarilor din Capitoliu, iar Serviciile Secrete, FBI şi Garda Naţională din Maryland au răspuns solicitării poliţiei Capitoliului de a interveni. Vicepreşedintele american Mike Pence a cerut suporterilor lui Donald Trump să părăsească Capitoliul şi să înceteze violenţele. Mai mulţi protestatari care îl susţin pe Trump au pătruns în clădirea Capitoliului de la Washington în ziua în care este validată alegerea lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al SUA.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Puneti de niste sarmale cu doamna Assetu de la Chisinau. V-au trimis degeaba, mare lucru de furat pentru handleri vostri nu mai e.

  Si ziceti ca Iliescu era spion strain?

 2. dar despre ianuarie 2017, despre 10 august 2019 nimic, nimic?

  despre mitinguri fara organizatori, fara aprobari, fara propriile forte de ordine, prin ocuparea spatiilor publice, a cailor de comunicatie nimic, nimic?

  si mai vreti condamnarea jandarmeriei? nu zic ca poate o fi gresit jandarmii in raport cu regulamentele lor interne, si trebuia analizata chestiunea, caz de caz, caci omul poate gresi, dar statul nu,

  dar, doamna draga, democratia inseamna participarea la vot, votul da legea, iar libertatea inseamna respectarea legii!

  asa ca oleaca de mea culpa interioara pentru ca nu ati aparat in public principiul libertatii cand el fu facut praf prin nerespectarea legii nu ar strica!

  lasati vaicarelile…invatati sa fiti corecti si coerenti!

 3. Lipsa dialogului plus vânzătorii de iluzii.Proști se găsesc pe oriunde,care cred că vor obține iluziile promise.Până la urmă,cineva va trebui să plătească pentru această pandemie care a scurtcircuitat relațiile între oameni,a creat conflicte pe probleme de mult ori mărunte,rezolvabile printr-o discuție față în față.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.