G4Media.ro

Președinții Poloniei și ai statelor baltice merg miercuri la Kiev

sursa foto: Twitter/ Gitanas Nausėda

Președinții Poloniei și ai statelor baltice merg miercuri la Kiev

Președintele polonez Andrzej Duda și președinții Lituaniei, Letoniei și Estoniei au plecat, miercuri, spre Kiev, unde se vor întâlni cu Volodimir Zelenski, transmite The Guardian.

„Țările noastre își arată astfel susținerea pentru Ucraina și președintele Zelenski”, a scris Jakub Kumoch, un consilier al președintelui Duda, pe Twitter.

Președintele lituanian, Gitanas Nausėda, a postat, de asemenea, o imagine în care el și echipa sa par să coboare dintr-un tren ucrainean.

„Mă îndrept spre Kiev cu un mesaj puternic de sprijin politic și asistență militară”, a postat Nausėda pe Twitter în această dimineață. „Lituania va continua să susțină lupta Ucrainei pentru suveranitatea și libertatea sa”.

sursa foto: Twitter/ Gitanas Nausėda

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Are vodca buna Zele.

  • Mai bune ca pastilele lui Rafila ca la voi nu are efect. 😀

 2. a plecat si Ficusul… la golf..

 3. Johannis cand?

  • Ai impresia ca la Zelenskyy mergi când ți se scoala?
   Mergi când ești programat și dacă te primește.

  • Cand nu mai are frisoane la gaurica de golfist. 😀

 4. Problemele se rezolva in ordinea importantei si urgentei. Intai falimentam si impingem pe scari Rusia, ii suspendam (eventual) pe revansarzii unguri, sustinatori discreti ai lui Putin. Dupa victorie putem sa ne ocupam si de urmatoarele puncte pe lista.

 5. Ce tot aberezi, Disclaimer. Falimentul e rezervat Rusiei, acel stat care refuza sa respecte ordinea mondiala bazata diplomatie, dreptul statelor la autodeterminare, drepturile cetatenilor. Polonezilor (si ungurilor) trebuie doar sa li se ofere alternativa unui exit, daca nu doresc sa respecte pe deplin conditiile de apartenenta la UE. Nimeni nu e tinut cu forta in UE. UE nu e o sfera de influenta ca lumea rusa a lui Putin, unde esti adus cu forta si tinut prin santaj si agresiune militara.

 6. E si epoletul pe drum de vreo luna, e cam departe Romanika si e foarte, foarte, foarte, foarte greu de ajuns.
  :(((((((((((((((((

  • Iohannis stim toti ca se hotaraste greu in momente de pace asa ca pe timp de razboi cred ca asteptam sa se termine razboioul. 😀

 7. @disclaimer .. te faci ca nu intelegi ? Influenta UE este facuta prin cooperare , fonduri , parteneriate strategice sudic estic etc .

  SUA reprezinta ordinea mondiala nu prin ocupare , ci prin colaborare .. rusia ce face ? Ameninta si ataca .. daca isi dorea influenta stia ce trebuie sa faca dar un stat sarac , corupt nu poate face asta ..

 8. Depinde cum definesti tu „sfera de influenta”, Disclaimer.
  Pentru mine „sfera de influenta” e ceva care e impus de un stat care se considera indreptatit sa foloseasca forta, santajul economic si razboiul hibrid, fake-newsurile pentru a captura si tine un stat in zona de influenta.
  UE e o comunitate care isi propune sa respecte un set de valori si reguli, sa promoveze libertatea de circulatie, de munca, de comert. Votul e democratic, unele decizii se iau cu unanimitate (oricat de mici sunt unele state). Fonduri sunt repartizate de la statele bogate pentru a produce o convergenta economica a statelor mai putin bogate. Si apartenenta e benevola. Nu te tine nimei cu forta, poti pleca oricand. Dar esti obligat sa respecti regulile daca doresti sa faci parte din organizatie, evident. O justitie independenta, combaterea coruptiei, drepturile civile, libertatea presei sunt esentiale. O diferenta ca de la cer la pamant fata de sfera de influenta rusa.

 9. Se plimba și presedintii