G4Media.ro

Președintele Parlamentului European, după închiderea granițelor pentru cetățenii din state terțe: Europa…

Președintele Parlamentului European, după închiderea granițelor pentru cetățenii din state terțe: Europa încearcă să rectifice lipsa de coordonare între guvernele naționale în contextul crizei CODVI-19

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a declarat, după ce șefii de stat și de guvern au agreat luni seara închiderea granițelor UE pentru cetățenii din state terțe care vor să vină în ”călătorii neesențiale”, că „Europa încearcă să rectifice acțiunile unilaterale și lipsa de coordonare între guvernele naționale în contextul crizei CODVI-19”.

”În cele din urmă, dăm dovadă de un sentiment real de solidaritate: rute preferențiale pentru transportul echipamentelor medicale, apărarea liberei circulații a mărfurilor în UE și primul nostru sprijin economic important pentru familii și mediul de afaceri. O Europă unită, dispusă și pregătită să acționeze este, în cele din urmă, gata pentru a face față acestei provocări dramatice. Suntem o familie europeană — nimeni nu va fi lăsat singur și nimeni nu va trebui să acționeze singur. Parlamentul European este pregătit să își îndeplinească atribuțiile pentru a proteja viața și mijloacele de subzistență ale tuturor cetățenilor noștri. Nu vom renunța la modul nostru de viață european”, se mai arată în declarația lui Sassoli.

Astăzi, reuniunea extraordinară a Consiliului European a dat undă verde propunerilor Comisiei, abordare asumată deja de către Parlamentul European, pentru a contracara răspândirea virusului și pentru a ajuta țările aflate în dificultate.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Incearca pe pm. Asta este maximul actiunii centralizate. In vreme de panica focare tara este de capul ei. S-a vazut foarte clar ce poate, mai bine spus ce nu poate ue.

  2. Modul de viata european….pana la moarte. Se spune că si Nero canta la harpa in timp ce Roma ardea. N-a renuntat la modul sau de viata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.