G4Media.ro

Președintele Parlamentului European a declarat că ”nu există progrese” în discuțiile despre…

Președintele Parlamentului European a declarat că ”nu există progrese” în discuțiile despre un acord privind Brexitul

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a declarat marţi, după o întâlnire cu premierul britanic Boris Johnson, că „nu există progrese” în convorbirile privind o ieşire ordonată a Marii Britanii din UE, relatează Reuters, citată de Agerpres.ro.

Sassoli a spus că Johnson i-a dat răspunsuri vagi la întrebările sale privind păstrarea unei frontiere deschise între Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord după Brexit.

„Noi (Parlamentul European) nu vom aproba un acord care subminează Acordul din Vinerea Mare şi procesul de pace (pe insula Irlanda) sau compromite integritatea pieţei noastre unice”, a precizat Sassoli într-un comunicat.

„Există două alternative la un acord în această conjunctură: o amânare sau un ‘no deal’ „, a adăugat el.

David Sassoli a mai spus că Boris Johnson şi-a reiterat, la întâlnirea lor, poziţia sa cunoscută, respectiv că nu va solicita UE amânarea datei Brexitului după 31 octombrie.

sursa foto: Facebook/ David Sassoli

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Johnson sau guvernul Johnson nu reprezinta decit o etapa, intr-un scenariu mult mai mare , ce functie de alte jocuri politice in lume ,vor permite M.B sa ramana sau sa se desprinda de UE .Este evident ca o desprindere de UE in acest moment nu este favorabila M.B. Daca Republica Irlanda si Scotia se situau de aceiasi parte cu Anglia ,era clar ca despartirea era deja facuta . Nu poti pleca ca un intreg , atunci cind parti din intreg nu mai doresc asta . UE ii amina la nesfirsit , si le arata doar viitorul pas cu pas . Deja miza care a facut ca premierul M.B. sa incerce iesirea fortata este depasita de vremuri . Nu poti pleca daca nu ai biletele de tren in buzunar si daca controlorul de bilete te cobaoara de unul singur din tren . ce se intimpla chiar acum in america influenteaza ceea ce M.B va face in viitorul imediat . In fapt , chiar daca unii incearca o intoarcere la nationalismul si populismul ce cindva a a tinut in viata popoarele lumii ,acum globalismul ne spune clar , suntem cu totii conectati la bunastarea generala posibila in viitor ,trebuie doar sa vrem .

  2. Mesajul transmis de Uniunea Europeana tuturor tarilor lumii arata un singur drum . Conectati-va cu totii la bunastarea comuna . Putem ,avem cu ce si cu cine , sa facem asta pentru noi toti ,indiferent de rasa , etnie , culoare ,orientare politica sau sexuala si punem in mijlocul tuturor nevoilor noastre notiunea de cetatean efemer al planetei TERRA. Popoarele lumii vor accepta asta , este scris in insasi fiinta noastra a tuturor si chiar daca inca unii dintre noi nu vor sa accepte viitorul ,generatia ce vine din urma spune clar si ferm la fel ca GRETA THUMBERG -nu va vom ierta – . Aceia dintre noi care se vor opune acestui mesaj de bunavointa si de atentionare nu vor fi uitati niciodata . Cu alte cuvinte : Voi cei care inca nu vreti , nu puteti ,nu intelegi asta ,macar sa acceptati binele viitor al copiilor si nepotilor vostri .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.