G4Media.ro

Preşedintele moldovean pro-rus Igor Dodon organizează Festivalul Familiei şi participă la un…

Foto: Patriarhia rusă

Preşedintele moldovean pro-rus Igor Dodon organizează Festivalul Familiei şi participă la un marş pentru familia tradiţională. Patriarhul Chiril al Moscovei, aşteptat la Chişinau la Congresul Familiilor

Igor Dodon, preşedintele pro-rus al Republicii Moldova, a anunţat că sub egida sa va fi organizat în luna mai Festivalul Familiei în cele mai mari oraşe din ţară. În plus, Dodon va participa la Marşul pentru susţinerea familiei tradiţionale, organizat sâmbătă de Mitropoliei Chișinăului, aflată în subordinea Mitropoliei Moscovei. Tot Dodon a anunţat pe Facebook că în septembrie va fi organizat la Chişinău un Congres Mondial al Familiilor, la care şi-a anunţat disponibilitatea de a participa Patriarhul Chiril al Moscovei.

Şi în România PSD a anunţat că va organiza un mare miting pentru familia tradiţională şi sprijină iniţiativa organizaţiei Coaliţia pentru Familie de organizare a unui referendum pentru modificarea Constituţiei în sensul  introducerii definirii familiei ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

Postarea completă a lui Igor Dodon (sursa Facebook):

Am convocat o ședință de lucru cu privire la organizarea unui șir de activități cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, marcată pe 15 mai.

În urma discuțiilor am convenit asupra organizării sub egida Președintelui Republicii Moldova a Festivalului Familiei în următoarele localități ale Moldovei.

Astfel, pe data 12 mai Festivalul Familiei va avea loc la Comrat, pe 13 mai – la Bălți, și pe data de 15 mai la Chișinău. În contextul acestor evenimente, pe data de 21 mai, la invitația mea, la Chișinău va veni președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown.

La manifestații voi anunța mai multe inițiative legislative din partea Președintelui cu privire la susținerea familiilor.

Totodată, salut inițiativa Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldovei de a organiza, la 12 mai a.c., un Marș pentru susținerea familiei tradiționale și intenționez să particip la acest eveniment.

Invit toată lumea să se alăture acestor evenimente culturale care vor include un program distractiv atît pentru copii, cît și pentru maturi și are drept scop promovarea valorilor familiei tradiționale.

Amintesc că pe data de 14-16 septembrie, la Chișinău în premieră va avea loc Congresul Mondial al Familiilor la care vor participa circa 2000 de persoane din peste 50 de state. Totodată la invitația mea, și-a arătat disponibilitatea să participe la Congres, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Chiril, și un înalt reprezentant al Vaticanului.

Foto: Igor Dodon la Muntele Athos şi împreună cu patriarhul rus Chiril (sursa: contul de Facebook al lui Igor Dodon)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Am anțeles! Rusoi, Ca la noi ciuma rosie! Dark egis! Oribil!
    Sa anțeleaga ca noi, iubim familia formata parte barbateasca cu parte barbateasca, fara copi si D-zeu! Asta e romanu neaoș!

  2. Oricit ai apela mintea „traditionalistilor” e in zadar. Desi e evident ca joaca intr-un film rusesc care nu e despre familie ci despre cozile de topor ale Rusiei si promovarea lor, evidenta asta sare-n ochi tuturor mai putin lor.

  3. Acum este clar ce a cautat Chiril la Bucuresti. Dupa a sa vizita le-a venit ideea lui dragnea si tariceanu sa faca referendum pe tema familiei traditionale. Inca odata se confirma ca la noi „lumina vine de la rasarit”, iar „conservele”mai vechi sau mai noi o propaga „in mase”.