G4Media.ro

Președintele Klaus Iohannis, ședință pe teme economice cu guvernul la Palatul Cotroceni…

Președintele Klaus Iohannis, ședință pe teme economice cu guvernul la Palatul Cotroceni / Întâlnirea, după ce planul de relansare economică a fost aprobat de conducerea PNL

Președintele Klaus Iohannis va avea marți, începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o ședință pe teme economice cu premierukl Ludovic Orban și mai mulți miniștri, printre care Florin Cîțu (Finanțe), Marcel Boloș (Fonduri Europene), Lucian Bode (Transporturi), Virgil Popescu (Economie) și Ionel Dancă (șeful Cancelariei), a informat Administrația prezidențială într-un comunicat de presă.

Reuniunea are loc după ce, ieri, conducerea PNL a discutat noul program economic de relansare, pe care guvernul îl va finaliza și îl va implementa. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a detaliat pentru G4Media.ro câteva dintre măsurile conținute în acest program care are ca scop relansarea activității economice afectate profund de criză provocată de pandemie.

Programul va conține o parte consistentă de granturi, adică fonduri nerambursabile, pe care guvernul le va acorda grație finanțărilor de la Comisia Europeană. La acestea se vor adăuga și împrumuturi și garanții de stat.

În ceea ce privește granturile, acestea vor fi în valoare de 3,125 miliarde de euro. Sursele de finanțare vor fi programul ReactEU al Comisiei Europene (un program total de 55 miliarde euro sub formă de  de redresare pentru coeziune și teritoriile Europei dedicat special ieșirii din criză) și relocările între proiecte la nivelul programelor europene aflate deja în implementare în România, a declarat Marcel Boloș pentru G4Media.ro.

Citește integral: EXCLUSIV Ce conține noul program de relansare economică: Granturi nerambursabile de 3,1 miliarde de euro pentru horeca, IMM-uri, firmele care fac angajări, firme din mediul rural

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Si…conferinta de presă cu care ne-a obisnuit??Nu ne mai spalam pe maini,nu mai purtam masca,nu mai respectam regulile de igienă, nu mai pleaca nimeni la sparanghel,capsuni???PSD-ul mai este vinovat???

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.