G4Media.ro

EXCLUSIV Ce conține noul program de relansare economică: Granturi nerambursabile de 3,1…

Foto: InquamPhotos - Ilona Andrei

EXCLUSIV Ce conține noul program de relansare economică: Granturi nerambursabile de 3,1 miliarde de euro pentru horeca, IMM-uri, firmele care fac angajări, firme din mediul rural

Conducerea PNL a discutat în ședința de luni noul program economic de relansare, pe care guvernul îl va finaliza și îl va implementa, a anunțat premierul Ludovic Orban. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a detaliat pentru G4Media.ro câteva dintre măsurile conținute în acest program care are ca scop relansarea activității economice afectate profund de criză provocată de pandemie.

Programul va conține o parte consistentă de granturi, adică fonduri nerambursabile, pe care guvernul le va acorda grație finanțărilor de la Comisia Europeană. La acestea se vor adăuga și împrumuturi și garanții de stat.

În ceea ce privește granturile, acestea vor fi în valoare de 3,125 miliarde de euro. Sursele de finanțare vor fi programul ReactEU al Comisiei Europene (un program total de 55 miliarde euro sub formă de Asistența de redresare pentru coeziune și teritoriile Europei dedicat special ieșirii din criză) și relocările între proiecte la nivelul programelor europene aflate deja în implementare în România, a declarat Marcel Boloș pentru G4Media.ro.

Ce tipuri de granturi vor fi alocate pentru redresarea economică:

– Granturi pentru firmele din domeniul horeca (turism, alimentație publică) – o sumă fixă in functie de cifra de afaceri

– Granturi pentru IMM-urile în care patronul este și singurul angajat (2.000 euro) și care nu au beneficiat de nici un alt ajutor

– Granturi pentru investiții până la 200.000 euro pentru diverse domenii de activitate puternic afectate de criză (turism, horeca, transport auto, industria de evenimente)

– Granturi pentru investiții cu impact semnificativ (între 2 și 6 milioane)

– Granturi pentru crearea de noi locuri de muncă în care să fie încadrați studenți

– Granturi pentru antreprenoriat rural (producție, procesare, distribuție, ambalare în zona agricolă)

– Granturi pentru pentru digitalizarea IMM-urilor, destinat celor care vor să își automatizeze și digitalizeze fluxurile – mai ales la activități de producție

– Granturi pentru integrarea tinerilor cu vârste între 16-29 de ani. Avem discuții cu Comisia Europeană să ne permită să investim și să asigurăm granturi de exemplu pentru inginerii care au terminat o facultate de zootenie și să își poată deschidă imediat o fermă

Când trebuie cheltuiți acești bani? ”Condiția de accesare a acestor fonduri europene de 3,125 miliarde de euro e să încheiem contractele de finanțare până la 31 decembrie 2020. Banii pot fi cheltuiți apoi până la finalul anului 2023”, a mai spus Marcel Boloș.

Foto: Marcel Boloș (InquamPhotos / Ilona Andrei)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

 1. Ms. Andreea alexandra lisita is to send me nudes of her for alot of years. What a former politician

 2. frumos dar cam atat. visam frumos si apoi ne zgarie stomacul si ne trezim. pana una alta platiti TOATE restantele din 2017,2018, 2019 si de cand or mai fi la concediile medicale :)) pare o sarcina prea dificila, e mai usor sa vorbesti despre bani din viitor decat despre datoriile neachitate din prezent! aprecize ca vrei sa-mi dai 2000 de euro la micro daca ma angajez, dar eu am restante de 4mii de euro din concedii medicale! nici nu pot sa inchid firma daca vreau!

  • Am primit bani pe concedii medicale pe ultimi trei ani la zi .Am o firma de producție din 1991.Multumesc.

 3. Buna ziua,
  reprezint firma COMBINAT-HY SRL, CAEN-7112, CUI: 14672036/04.06.2002, suntem titularul brevetului de inventie RO125239-Instalatie pentru prevenirea si diminuarea inundatiilor si avem in CONT doi bani/0,02 lei. Am estimat investitia eficienta de un trilion euro la nivel global in 6 ani.
  Pentru proiectare, executia fizica terminata cu omologarea este necesara investitia de 1.5000.000 euro si instalatia fizica va apartine comunei pe care trece apa.
  Firma este eligibila pe grantul 2 – 6 milioane ?
  Multumesc pentru raspuns.
  Tudor Neda Cojocaru

  • Ești neam cu vreun nabab din psd sau pnl? Dacă da,da; dacă nu, nu. De când inventatori români sunt băgați în seamă sau eligibili pt vreo finanțare în românia? Dar tu poți încerca, cine știe poate se aliniază stelele în vreun fel ciudat și devii eligibil peste noapte. Succes!

 4. Si pentru PFA, intreprinderi inviduale, profesii liberal, intreprinderi familiale, nimic? Bravo!!!!! Si pe urma vin si cer taxe de la noi!!! O sa fac ca Emag-ul si o sa bag numai pierderi de acum inainte. N-o sa mai vedeti un leu taxe de la mine.

 5. Horeca in sus, horeca in jos. Cat din PIB e Horeca? Majoritatea s-au reorientat spre livrari online. O gradinita privata insa ce poate face? A fost inchisa pana pe 15 iunie fara nici un ajutor. Sunt multe domenii inchise direct de ordonantele militare, de ce e horeca mai cu mot?

 6. Sper ça unul din criteriile de acordare să nu fie legătura cu un partid.

 7. au trecut 2 luni.. il anuntati in septembrie cand sunt alegerile?
  Numai am nici o un fel de incasere de 4 luni datorita stării de urgență/ alertă. cum supravietuim ?

 8. ozn-uri

 9. Rahaturi.., astia bat câmpii și mint de nu se mai opresc nici ploile fiindcă vin alegerile domnilor și trebuie să prostim pulimea….da fraților asta e.Nu se gandesc decât la ciordeala și vrajeala.Niste escroci și pampalai pe deasupra.Natie română deșteptarea! sau nu ți-ai împlinit somnul…..sau ai ajuns la somnul cel de veci.

 10. Buna seara!Ăștia se mint între ei:conducerea guvernului cu conducerea pnl!!!Suntem mulți în situație precară dar,sunt mult mai mulți cei pe care nu îi interesează pentru că , au senzația că sunt invincibil!!!!Nu au citit și nici nu au inteles principiul dominoului!!!Votanții din mai cred că există doar rezultate…pozitive!Să moară România dacă nu mai exista psd!!!Sa fiti fericiți dar,următorii care vor avea probleme ,probabil veti fi voi!!!Cand veti constata ca nu sunt brutari pentru că nu aveti pâine,nu veti avea legume pentru că nu mai sunt agricultori,veti sta în weekend în case pentru că ,vor fi închise structurile hoteliere,nu veti merge la spa sau la piscină pentru că,nu are cine să încălzească apa,să facă curățenie sau nu este salvamar,nu veti comanda mâncare acasă pentru că nu sunt bucătari și,exemplele pot continua!!!

 11. numai abureli, altceva nu sunt in stare sa scoata. Programul prin care se platesc bai firmelor care angajeaza someri de lunga durata e blocat de multa vreme, aproape un an pentru ca nu se aloca fonduri. Iar daca aplici si trece un an fara sa primesti aprobare( pentru ca nu sunt fonduri deblocate) pierzi dreptul la banii aia, nu primesti nimic din urma.
  Blocaje ca acestea sunt in toate ariile unde statul trebuie sa se comporte ca un partener serios . Nu vedem decat haiducie in care se ia de la aia corecti si se da la oamenii de partid si tot felul de promisiuni lipsite de continut destinate sa tina sus burtiera televiziunilor tonomat acum inainte de alegeri. Niste mizerabili incompetenti cu toii.

 12. Nu lipsa banilor a fost o problemă pentru această țară, ci modul de utilizare a acestora, cine s-a ocupat de diriguirea lor. De la aderarea țării noastre la Uniune, am avut la dispoziție zeci de miliarde de euro, în ultimii ani am împrumutat bani cu nemiluita, în ce s-au reflectat toate aceste fonduri? Care sunt proiectele serioase implementate? Vedeam ieri cu cât fast era prezentat momentul în care urmează să fie inaugurat metroul din drumul Taberei, care nu se va finaliza nici în această lună, așa cum era programat, ci nu știu când, după alte și alte amânări. Este foarte important că banii se cheltuie, iar România cu ale sale domenii de activitate rămâne tot în Evul Mediu, dar noi venim și le tot vindem gogoși fraierilor… Dacă măcar o parte din banii puși la dispoziție de UE și un procent din toate împrumuturile contractate în ultimul deceniu ar fi fost utilizate în mod responsabil, astăzi, cu siguranță, am fi vorbit de o Românie mult mai evoluată din toate punctele de vedere, dar așa ne este servită enorm de multă gargară și amăgire, cândva ne va fi bine, dar acel cândva se tot îndepărtează precum linia orizontului. Cu certitudine cineva se va înfructa bine di tăt din toate aceste resurse, dar nu România cea reală și aflată în nevoie, ci băieții șmecheri care trag sforile, care cumpără presa pentru a acționa în liniște, doar banii sunt mulți, trebuie avută mare grijă să ajungă acolo unde trebuie. Trăiască armata de bujetărași, penziile zbeciale, noianul de privilegii ale castelor din fruntea statului, contractele publice măsluite în favoarea cui trebuie, toate institutele, comițiile, comitetele etc., care asigură cele necesare pilelor, cunoștințelor, amantelor, rudelor etc. celor care nenorocesc de 30 de ani această țară, dar cu girul nostru.

 13. HoReCa sa mai faca un dus cu apa rece. Dupa ce ca le-au venit o grămadă de bani din vouchere, dupa ce ca anul trecut au fost mai mulți turiști in Tecuci decât in Vama veche, vor să fie salvați acum. Nu mai spun de serviciile mizerabile pe care le oferă.

 14. Ce facem cu industria de evenimente, o sa fie afectata tota anul.