G4Media.ro

Președintele Klaus Iohannis participă joi și vineri la reuniunea Consiliului European: Redresarea…

Președintele Klaus Iohannis participă joi și vineri la reuniunea Consiliului European: Redresarea economică a UE, relația cu Federația Rusă și gestionarea migrației, pe agenda întâlnirii

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, a informat Administraţia Prezidenţială.

Principalele subiecte de pe agenda reuniunii vizează coordonarea la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, procesul de redresare economică a Uniunii, gestionarea fenomenului migraţiei, relaţiile externe ale UE, în special relaţia cu Turcia, în contextul situaţiei din Mediterana de Est, şi relaţia cu Federaţia Rusă.

De asemenea, preşedintele Iohannis va participa la Summitul Euro în format extins, în care vor fi abordate provocările economice pentru Zona Euro în contextul pandemiei de COVID-19, precum şi progresele înregistrate cu privire la Uniunea Bancară şi Uniunea Pieţelor de Capital.

În marja Consiliului European, liderii Uniunii Europene vor avea o întâlnire cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, reconfirmat pentru un nou mandat de 5 ani la conducerea organizaţiei. Agenda de discuţii va cuprinde subiecte precum multilateralismul, combaterea schimbărilor climatice, drepturile omului, pacea, dezvoltarea şi redresarea globală post COVID-19.

Joi, şeful statului, Klaus Iohannis, îl va decora pe preşedintele Partidului Popular European, Donald Tusk, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce, decret semnat la începutul anului trecut.

sursa foto: Consiliul European

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Se duce ficusul sa faca oxigen pentru europeni sa poata discuta intr-un mediu sanatos cum sa aduca noi restrictii pentru populatia ue.
    Vine valu 4! Deci sa va asteptati la masuri ‘ferme’ si ‘din timp'(septembrie)!

  2. La alegeri vs. analfabeta, actualul presedinte a fost ales pe promisiunea justitiei. Iar 2 ani mai tarziu avem o conservare durabila a „succeselor” lui Dragnea. Exista majoritate, exista vointa, exista propuneri… dar uite dom’ne ca nu se poate.

    Agenda justitiei este complet abandonata si ficusul se plimba pe la simpozioane irelevante. E mai mult decat o minciuna prin omisiune, trebuie sa recunoastem. Ficusul a dosit complet subiectul si se face noua ca ni s-a parut…