G4Media.ro

Preşedintele Klaus Iohannis începe vineri o vizită de lucru în Grecia

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Preşedintele Klaus Iohannis începe vineri o vizită de lucru în Grecia

Preşedintele Klaus Iohannis începe vineri o vizită de lucru în Republica Elenă, unde va avea întrevederi cu preşedintele Katerina Sakellaropoulou şi cu prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, anunță News.ro.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul vizitei, un accent deosebit va fi pus pe proiectele de infrastructură şi interconectare, inclusiv din domeniul energetic, menite să reducă dependenţa de gazul rusesc şi să sporească securitatea energetică a celor două ţări.

Vizita la Atena are loc în contextul unui dialog susţinut la nivel înalt şi al unei coordonări strânse între România şi Grecia pe temele de actualitate, transmite Administraţia Prezidenţială.

Întrevederile lui Klaus Iohannis cu preşedintele şi premierul eleni au ca obiectiv abordarea potenţialului de dezvoltare al relaţiilor dintre cele două ţări, în domeniul economic şi investiţional, dar şi în alte sectoare precum cel cultural, educaţie, protecţie civilă şi turism.

Un accent deosebit va fi pus pe proiectele de infrastructură şi interconectare, inclusiv din domeniul energetic, menite să reducă dependenţa de gazul rusesc şi să sporească securitatea energetică a celor două ţări, se arată în comunicatul oficial al Preşedinţiei.

De asemenea, vor fi abordate situaţia de securitate generată de agresiunea militară ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei, precum şi consecinţele acestui război în multiple planuri. Sprijinul pentru Republica Moldova, extrem de vulnerabilă în actualul context, va figura, de asemenea, pe agenda de discuţii. Un subiect de interes pentru ambele ţări îl reprezintă susţinerea procesului de extindere a Uniunii Europene.

În acest sens, va avea loc un schimb de opinii în pregătirea Summitului UE – Balcanii de Vest, din data de 6 decembrie 2022, de la Tirana, Republica Albania. De asemenea, Preşedintele României va participa şi la reuniunea de lucru, la nivel de lideri, a Partidului Popular European, în cadrul căreia vor fi discutate teme de actualitate ale agendei europene, precizează Administraţia Prezidenţială.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. In austria(cu a mic, de mână), îi este jenă să încerce o vizită ?

 2. Neamtul a lut-o pe urmele lui Ceausescu plimbindu-se prin lume in utimul mandat .

  • Cu explozia prețurilor care abia a început la gaz, curent, benzină și mâncare, cu ratele la dobânzii dublate care o sa facă mii de oameni sa își piardă casele Iohanis are toate șansele să urmeze și soarta nu numai stilul lui Ceaușescu.
   Norocul lui e ca RO a devenit o țară de pensionari și tineri care sunt mai interesați de TicTok decât de o noua revolutie.

 3. Iohannis? Vizită de lucru? 😂

 4. A fost și la americani de sa întors cu o șapcă

 5. Cand nu e zi de golf la pianu si nici zapada de ski , mergem putzin la mare ca am obosit dupa intrunirea NATO.

 6. Mama lui de nesimtit
  Toata ziua se plimba
  Fara nici un Rod pentru Romania
  Sper sa-l ajunga gandurile mele, macar, in cele din urma
  Mama lui de nesimtit

 7. Vizita de lucru ?
  Adica munca ?
  In week-end ?
  Sper sa nu ceara si un adaos la salariu pentru ore suplimentare in zile nelucratoare.
  Vorba turcului: hai sik…!

 8. A făcut bănuți in vizita de lucru pentru încă o casă?