G4Media.ro

Președintele Iohannis: Sper ca opoziția să susțină o moțiune de cenzură; PSD…

Președintele Iohannis: Sper ca opoziția să susțină o moțiune de cenzură; PSD nu este capabil să genereze un guvern performant

Klaus Iohannis a afirmat, miercuri seara, că speră ca opoziția să inițieze o nouă moțiune de cenzură împotriva guvernului PSD-ALDE întrucât social-democrații nu ar fi capabili să instaleze  un guvern performant. În ce privește numirile la ministerele Transporturilor și Dezvoltării Regionale, șeful statului a spus că nu a finalizat analiza. A comentat totuși că remanierile făcute de PSD duc la înlocuirea unor oameni slabi cu alți oameni slabi.

”PSD nu este capabil să genereze un guvern performant,  avem o guvernare pesedistă foarte, foarte slabă. În loc să vină cu oameni pregătiți,  cu un guvern performant, am avut două guverne care n-au fost bune și chiar înlăturate. Al treilea nu e cu nimic mai bun”, a declarat președintele României după dezbaterea privind proiectul ”România educată”.

Întrebat dacă a luat o decizie privind propunerile de la Dezvoltare Regională și Transporturi, șeful statului a spus: ”Nu am finalizat analiza”. Totuși, el a criticat schimbările repetate de miniștri. ”Au vrut să creeze impresia că se îmbunătățește guvernarea înlocuind oameni slabi cu alți oameni slabi și într-un final au intrat într-un fel de circ. Nu ăsta e scopul remanierilor și al guvernării, nu sunt de acord să se continue în acest circ care vrea să pară că duce la performanță care nu apare (…) Nu sunt de acord să se continue în această manieră. N-au decât să vină cu oameni performanți”, a  declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă susține o moțiune de cenzură, el a răspuns: ”Nu trebuie să susțin eu moțiunea de cenzură. Opoziția trebuie să susțină moțiunea de cenzură și sper că o să o facă.”

UPDATE 20.00 Întrebat cum vede propunerea USR, prin care i se cere președintelui să prezideze toate ședințele de Guvern din această  lună pentru a bloca adoptarea unei ordonanțe de urgență privind amnistia  și grațierea, Klaus Iohannis a comentat scurt: ”O propunere interesantă”

Foto: presidency.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Incapabililor!

  2. Tarziu, nene. E foarte tarziu.

  3. Intai trebuie sa iti faci opozitie daca vrei sa ceri, sau cere opozizitiei din PSD.

    • Iohannis a zis că solutia pt rezolvarea conflictului e la PSD…să nu mai vina cu oameni și mai slabi care sa înlocuiască oamenii slabi, ci sa vina cu oameni competenți! Trebuie sa mai fie și din ăștia prin vechiul PSD, doar că draknea nu dorește competiție, ci oameni proști si slugi fidele pe care să îi poată controla …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.