G4Media.ro

Președintele Iohannis și premierul Ciolacu condamnă atacurile Rusiei de lângă granița cu…

Sursa foto: Twitter / Oleksii Reznikov

Președintele Iohannis și premierul Ciolacu condamnă atacurile Rusiei de lângă granița cu România

Președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu au condamnat luni, prin mesaje publice, atacurile Rusiei îndreptate împotriva unor obiective civile din Ucraina aflate foarte aproape de granița cu România.

”Condamn cu fermitate recentele atacuri rusești împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, foarte aproape de Romania. Această escaladare recentă prezintă riscuri grave pentru securitatea în MareaNegră. De asemenea, afectează în continuare tranzitul de cereale din UA și, prin urmare, securitatea alimentară globală”, a scris președintele Iohannis într-un mesaj pe Twitter.

Și Marcel Ciolacu s-a referit într-un comunicat de presă la atacurile de lângă granița cu România.

”Aceste acțiuni continuă seria atacurilor aeriene ale forțelor armate ruse asupra obiectivelor civile din regiunea Odesa, intensificate după decizia unilaterală a Federației Ruse de a-și suspenda participarea la Inițiativa privind Cerealele la Marea Neagră. Facem apel la Federația Rusă să înceteze atacurile aeriene asupra infrastructurii portuare ucrainene”, a spus Ciolacu.

”Țintirea obiectivelor de infrastructură portuară reprezintă încă o dovadă a intenției Federației Ruse de a submina exporturile de cereale ucrainene către piețele globale, deteriorând grav securitatea alimentară mondială și punând astfel în pericol numeroase persoane. Deteriorarea securității alimentare la nivel global reprezintă una dintre multiplele consecințele ale războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. România va continua să sprijine Ucraina în vederea identificării de soluții practice pentru continuarea exporturilor de cereale suplimentare către piețele globale”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Reacțiile vine după ce comandamentul operațional „Sud” al armatei ucrainene a informat că ținta atacului nocturn al dronelor rusești în regiunea Odesa a fost infrastructura portuară de la Dunăre.

”În urma loviturilor, a fost distrus un hangar cu cereale, au fost avariate rezervoare pentru depozitarea altor tipuri de mărfuri, a izbucnit un incendiu într-unul din spațiile de producție, care a fost eliminat cu promptitudine”, a precizat sursa citată, care a adăugat că patru lucrători portuari au fost răniți în urma atacului.

Imagini neautentificate publicate pe Facebook arată lovituri cu drone care ar fi lovit portul ucrainean Reni, aflat pe malul stâng al Dunării (la 3 km aval de vărsarea Prutului în Dunăre), la o distanță de 22 de kilometri de Galați.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. De ce Romania nu-si duce sistemele de aparare anti aeriana langa granita cu Ucraina, cum a facut Polonia? Suntem cu gura mare catre rusi, dar cu fapte, mai putin, sa nu deranjam.

    • Suntem cu gura mare catre rusi ? Stam pe burta cum ne e felul , dar si prin apartenenta la ( si la mana ) NATO.

    • La noi pana nu moare cineva, nu se misca nimic. Si chiar si atunci, se misca in bataie de joc si doar de fatada.

  2. „Reacțiile vine” corect ca e numai 2.