G4Media.ro

Președintele Iohannis participă, alături de premierul Orban, la preluarea a patru ministere…

Președintele Iohannis participă, alături de premierul Orban, la preluarea a patru ministere / Prima ședință de guvern va avea loc diseară

Președintele Klaus Iohannis va participa marți la ceremoniile de preluare a mandatelor de miniștri ale lui Bogdan Aurescu (Externe), Marcel Vela (Interne), Nicolae Ciucă (Apărare) și Cătălin Predoiu (Justiție), potrivit unui comunicat de presă transmis de Administrația Prezidențială.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa marți, 5 noiembrie a.c., la ceremoniile de preluare a mandatelor de ministru, care vor avea loc după următorul program:

• Ora 11:00 – Ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Externe de către domnul Bogdan-Lucian Aurescu
• Ora 11:45 – Ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Interne de către domnul Marcel Ion Vela
• Ora 12:30 – Ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Apărării Naționale de către domnul Ionel Nicolae Ciucă
• Ora 13:15 – Ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Justiției de către domnul Marian Cătălin Predoiu”, se arată în comunicatul citat.

Surse guvernamentale au declarat pentru G4Mediia.ro că celelalte ministere vor fi preluate miercuri.

Potrivit surselor citate, prima ședință a Guvernului Orban va avea loc în după-amiaza zilei de marți.

”Va fi adoptată ordonanța de urgență pentru reorganzarea guvernului, pentru că fără această OUG nu se poate lua nicio decizie în Executiv”, au explicat sursele citate pentru G4Media.ro.

Luni seară, imediat după depunerea jurământului de către miniștrii liberali, președintele Klaus Iohannis a mers la Palatul Victoria pentru a participa la reuniunea informală a cabinetului lui  Ludovic Orban. Practic, președintele a stat în capul mesei din sala de ședințe mai puțin de două minute, plecând după ce a rostit doar trei fraze.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Oare Febra Galbena o fi tot atat de letala cum e Ciuma Rosie? Dar spuma la fierbere o sa iasa tot galbena? Ca daca ar fi asa, doar de spuma albastra as mai avea nevoie ca sa formez tricolorul in cala cazanelor?! Oare cu albastru ce partid avem?

  2. Hai Șică cu guvernarea, că am stocuri de popcorn făcute, de Netflix m-am plictisit.
    Aștept prima sută de kilometri de autostradă.

  3. Așa de urgent se rezolvă problemele de către noul guvern încât pe timpul zilei acesta este blocat de către ședința foto electorală a „jupânului”, iar ședința de lucru prin care ar trebui emisă ordonanța de reorganizare a guvernului este împinsă mai pe seară.

  4. DOMNULE IOHANNIS, ACUM PUTEȚI FI ORICÂT DE ACTIV SI DE IMPLICAT VETI DORI. ARATATI ROMÂNILOR CĂ SE POATE. AVEȚI OAMENII POTRIVIȚI ÎN PREAJMA DUMNEAVOASTRĂ, DECI SE POATE. CETĂȚENII AU NEVOIE DE IMPLICAREA PRESEDINTELUI. ARĂTAȚI CĂ VĂ PASĂ CU ADEVĂRAT. ACUM AVETI OCAZIA SĂ DEMONSTRATI ALĂTURI DE PNL TOT CE NU AȚI PUTUT SAU NU AȚI FOST LĂSAT SĂ FACEȚI PÂNĂ AZI.