G4Media.ro

Președintele Iohannis a întors la Parlament legea care permite înlocuirea profesorilor de…

Președintele Iohannis a întors la Parlament legea care permite înlocuirea profesorilor de sport din învățământul primar cu învățătorii

Președintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare legea care completează legea educației și care prevede că elevii din creșe vor beneficia de două ore de activități psihomotrice pe săptămână, iar elevii din primar pot să facă educație fizică cu învățătorii.

“În ceea ce privește învățământul primar, legea prevede ca, în situația în care orele de educație fizică nu pot fi predate de cadre didactice de specialitate, acestea să fie predate de către profesorii pentru învățământul primar”, explică administrația prezidențială.

În cererea de reexaminare, președintele Klaus Iohannis spune că “apare ca necesară stabilirea expresă a situațiilor care pot determina imposibilitatea predării orelor de educație fizică de către personalul didactic de specialitate, aceasta cu atât mai mult cu cât legea poate avea implicații asupra calității orelor de educație fizică, prin prisma experienței cadrului didactic, cât și asupra numărului de posturi, a încadrării și titularizării profesorilor de educație fizică. Practic, implementarea acestor prevederi ar putea conduce la reducerea numărului de posturi didactice la disciplina educație fizică, predate de profesori de specialitate”.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. WTF nenea presedinte, chiar ii trebuie un „specialist” la sotron unui copil de 10 ani ?

    Si de unde atitia experti, sunt cei cu facultati de sport, mare gluma tata presedinte.

    Iar raman fara optiune la vot.. ce ar fi sa votez anul asta „raul cel mai mare” in loc de „raul cel mai mic” poate asa iese mai bine ..

    Cred ca o sa votez mereu pentru schimbare, sic! stimate presedinte .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.