G4Media.ro

Președintele FIFA nu este de acord cu implementarea cartonaşului albastru în fotbal:…

sursa foto: Pexels/ Sergio Souza

Președintele FIFA nu este de acord cu implementarea cartonaşului albastru în fotbal: „Trebuie să fim serioși”

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a respins ipoteza regulii cartonaşului albastru, cu câteva ore înainte de o întâlnire pe această temă. Potrivit preşedintelui Fifa, tradiţia şi protecţia jocului sunt pe primul loc, transmite News.ro.

„Fifa se opune total cartonaşului albastru. Nu se pune problema. Trebuie să fim serioşi. Suntem întotdeauna deschişi la IFAB pentru a analiza idei şi propuneri… dar, odată ce ai analizat problema, trebuie să protejezi şi jocul, esenţa jocului, tradiţia jocului”, a spus el.

Această reacţie este în concordanţă cu scepticismul împărtăşit de o serie de antrenori din Premier League atunci când a fost anunţată posibila implementare a cartonaşului albastru, printre care Ange Postecoglou (Tottenham), Jürgen Klopp (Liverpool), Mikel Arteta (Arsenal), Mauricio Pochettino (Chelsea) şi Eddie Howe (Newcastle). Anglia, prin intermediul Federaţiei de Fotbal, propusese, de asemenea, utilizarea cartonaşului albastru începând din sezonul viitor pentru Cupa Angliei la fotbal masculin şi feminin.

Presa internaţională a scris că IFAB, forul care gestionează regulile de joc şi care are puterea de a modifica şi inova, ar urma să testeze sancţionarea jucătorilor la meciuri cu cartonaşe albastre.

După acordarea unui cartonaş albastru, jucătorul sancţionat ar fi nevoit să stea pe tuşă zece minute.

Cartonaşul ar urma să fie acordat pentru proteste sau faulturi.

Deja testat în Ţara Galilor, cartonaşul albastru urma să fie utilizat iniţial în diverse competiţii, dar nu în competiţii de nivel înalt, precum Euro sau Liga Campionilor.

Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, şi-a exprimat, de asemenea, reticenţa faţă de cartonaşul albastru: „Nu este fotbal”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...