G4Media.ro

Preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi semnalează cazul a trei fete care ar fi…

Sursa foto: Pexels/ Karolina

Preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi semnalează cazul a trei fete care ar fi fost agresate sexual de către un asistent maternal, în Sectorul 4 din Bucureşti

Preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Vişinel Bălan, semnalează, luni, cazul a trei fete care ar fi fost agresate sexual de către un asistent maternal, în Sectorul 4 din Bucureşti. Bălan cere intervenţia ministrului Gabriela Firea, dar şi a primarului Daniel Băluţă şi a conducerii DGASPC Sector 4. Bălan consideră că meseria de asistent maternal, ”o ruşine naţională”, ar trebui să fie desfiinţată treptat.

 • ”Trei fete abuzate sexual de asistentul maternal la DGASPC Sector 4. Am intrat în posesia unei scrisori de disperare, frica de a nu se muşamaliza această nenorocire ce s-a abătut asupra fetelor abuzate sexual de către asistentul maternal profesionist. Vă puteţi imagina ce traume au fost declanşate în sufletul acestor fete? Au acces aceste fete la servicii de terapie?”, a scris, luni seară, pe Facebook, Vişinel Bălan.

Acesta apelează la ministrul Gabriela Firea, dar şi la primarul Daniel Băluţă.

 • ”Stimată Doamnă Ministru Gabriela Firea, vă rog să mă ajutaţi. Primesc foarte multe mesaje, scrisori de la angajaţii din sistem, de la copii abuzaţi, toţi se simt abandonaţi. Stimate Domnule Primar Daniel Băluţă, aveţi idee/ informaţii despre acest abuz? Ce aţi făcut până în acest moment? Unde sunt cele trei fete? Persoana care le avea în îngrijire mai e asistent maternal sau a intrat în concediu?”, a mai scris Bălan.

Acesta acuză DGASPC Sector 4 că a refuzat să reacţioneze la apelul telefonic.

 • ”DGASPC Sector 4, eu te-am sunat mai devreme, te-am deranjat pentru a veni în sprijinul copiilor abuzaţi. Ai refuzat să reacţionezi telefonic şi am decis să ies public, să intervin imediat. Aş vrea să mai ştiu câţi copii sunt fugiţi din centrele pe care le aveţi în administrare? Ce faceţi concret pentru aceşti copii? Câte astfel de cazuri mai aveţi în centre/ asistenţă maternală şi ce măsuri au fost luate pentru prevenirea altor forme de abuz asupra copiilor abandonaţi”, a mai scris preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi.

Într-o postare anterioară, Vişinel Bălan apreciază că meseria de asistent maternal este ”o ruşine naţională” şi ar trebui eliminată treptat.

 • ”Anual, peste 1000 de copiii abandonaţi, aflaţi în grija asistenţilor maternali, sunt abandonaţi de aceştia în instituţiile de stat. Cei mai mulţi dintre asistenţii maternali, care îi abandonează pe aceşti copii, îşi justifică comportamentul prin faptul că nu fac faţă provocărilor specifice adolescenţei. Propun doamnei ministru Gabriela Firea ca acest instrument, o ruşine naţională, să fie desfiinţat treptat, şi înlocuit cu plasamentul familial. Suntem singura ţară din Uniunea Europeană care dăm bani, angajăm oameni, ca să îngrijească copiii abandonaţi. Iar rezultatele sunt catastrofale”, a mai scris Vişinel Bălan.

sursa: News.ro, Sursa foto: Pexels/ Karolina

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. 0 reactii= tara de rahat, justitie de rahat si societate de rahat

 2. Asistentul maternal o fi fost cumva…Baluta?

 3. Baluta, ce mai facusi iar?
  Vreun sportiv de-al tau si-a antrenat bilele?

 4. Sunt agresori sexuali in poliție ,in Jandarmerie și in armata,asistent maternal …,ce mai contează.

 5. Mulțumim dom primar Băluță, prietenul interlopilor și mai nou și al pedofililor #haicasepoate

 6. Sunt de acord că, dacă ai o critică la o soluție deja aplicată, AI O IDEE ȘI MAI BUNĂ.
  Adică, la afirmația că „Asistența maternală este o rușine națională”, dl. Vișinel trebuie să vină cu o idee muuult mai bună și viabilă pentru contextul României, aplicabilă.
  Am crescut în sistem și lucrez în sistem. Deci, cred că spusele mele au, cel puțin, aceeași „greutate” cu expertiza d-lui Vișinel, în domeniul protecției copilului!
  Sistemul de asistență socială este „bolnav” și pervertit profesional. Sunt de acord că e dominat de nereguli, dar afirmația d-lui Vișinel nu este potrivită.
  Iar, dacă pozițiile publice ale d-lui Vișinel ascunt un iz politic, atinci e foarte trist.

  • Din pacate daca oameni ca d-voastra care au crescut si lucreaza in sistem nu au curajul sa demaste aceste aceste nereguli grave lucrurile vor fi in continuare sub talpa politicienilor care vor implanta dupa bunul chef traseistii si neavenitii prin aceste institutii perpetuand aceleasi metehne si nereguli.