G4Media.ro

Președintele Consiliului Rectorilor, Sorin Cîmpeanu – mesaj public împotriva pragului de 2…

Sursa: Captura Youtube – Tele U Craiova

Președintele Consiliului Rectorilor, Sorin Cîmpeanu – mesaj public împotriva pragului de 2 mandate de maximum 8 ani pentru rectori / Fostul ministru și-a reluat comunicarea publică, după demisie

Președintele Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, recent demisionat din funcția de ministru al Educației după ce Pressone.ro a scris că a plagiat într-un material didactic, a lansat la sfârșitul săptămânii trecute un mesaj împotriva pragului de două mandate totalizând maximum opt ani pentru rectori, cerut de mai mulți actori din domeniul educației și de pe scena politică. Este unul dintre primele mesaje pe care Cîmpeanu le transmite public după plecarea sa de la minister.

Mesajul a fost transmis cu ocazia unei ceremonii organizate cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înființarea Universității din Craiova, la sfârșitul săptămânii trecute, într-un moment în care Consiliul Național al Rectorilor s-a adunat în acest oraș pentru o ședință pe agenda căreia, potrivit surselor Edupedu.ro, s-a aflat și problema numărului de mandate pe care un rector le poate avea la conducerea unei universități. La ședință a fost prezentă și ministrul actual, Ligia Deca.

  • Este vorba despre una dintre primele ieșiri publice ale fostului ministru Cîmpeanu, după o lungă perioadă de tăcere ce a urmat demisiei sale de la Ministerul Educației și întoarcerii în funcția de rector la USAMV București și de președinte al Consiliului Național al Rectorilor. El a mai participat, recent, la un eveniment găzduit de Universitatea din Pitești, iar luni a publicat primul lui mesaj pe Facebook, după mai bine de o lună și jumătate.

În discursul rostit la ceremonia Universității din Craiova (UCV), el a spus că speră ca rectorul acesteia, Cezar Ionuț Spânu, să fie în funcție și când UCV va împlini 80 de ani, adică peste cinci ani. Aceasta, în condițiile în care Cezar Spânu ocupă această funcție deja de șase ani (ales pentru primul mandat în 2016, reales în 2020).

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. …un neica nimeni, care încercă să rămâna ”cocoțat” în funcții…jalnic…

  2. Impostorul de Tampeanu vrea sa ramana rector vreo 3 mandate si dupa ce o sa dea coltzu’! 🙂

  3. De Ciuma Rosie nu scăpăm, ca de râie ! 😂😂😂😂

  4. Nu e de la ciuma rosie, ci de la holera galbena.