G4Media.ro

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, este acuzat de fake-news de conducerea Direcției…

sursa foto: Facebook

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, este acuzat de fake-news de conducerea Direcției Silvice, după ce social-democratul a scris pe Facebook despre ”jaful” din pădurile județului

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, social-democratul Ionel Arsene, este acuzat de conducerea Direcţiei Silvice Neamţ că a răspândit în mediul on-line o ştire falsă, scriind pe pagina lui de facebook că în pădurile judeţului s-ar comite „un jaf”, transmite Agerpres.ro.

Directorul instituţiei, Ovidiu Mărcuţianu, a declarat, într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES, că drumul pe care au fost făcute fotografiile postate de preşedintele CJ Neamţ şi pe care era depozitat material lemnos este exploatat de Ocolul Silvic Roznov cu formaţia proprie de exploatare.

Directorul Direcţiei Silvice Neamţ a precizat că exploatarea din acea zonă se face în deplină legalitate şi are toate avizele, aprobările şi autorizaţiile necesare iar cele trei avize de însoţire a materialului lemnos prezentate ca dovezi ale aşa-zisului jaf sunt din lunile august şi noiembrie 2019.

Avizele respective reprezintă, potrivit conducerii Direcţiei Silvice Neamţ, mişcări ale materialului lemnos între judeţele Suceava, Covasna şi Braşov şi doar unul singur implică un transport efectuat de la o societate din Neamţ către Rădăuţi.

„În ultima perioadă au apărut în social-media şi pe unele reţele de socializare atacuri directe şi bine ţintite asupra activităţii silvicultorilor şi a modului în care este gospodărită şi exploatată pădurea din judeţul Neamţ. O astfel de postare a fost publicată pe contul personal de facebook al preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ în care este denunţat ‘jaful din pădurile Neamţului’. În acest caz avem de-a face cu o postare de tip fake-news. Credem că nu pot fi stigmatizaţi cei aproape 1.000 de oameni care îşi desfăşoară activitatea în mod curent în cadrul Direcţiei Silvice Neamţ, cu rezultate foarte bune, doar la adăpostul unor titluri bombastice, care sună bine şi care se încadrează în contextul actual al atacurilor repetate ale unor aşa-zis influenceri asupra slujitorilor pădurii”, a declarat în comunicatul de presă directorul Direcţiei Silvice Neamţ, Ovidiu Mărcuţianu.

Totodată, conducerea instituţiei i-a solicitat preşedintelui CJ Neamţ să îşi ceară scuze public angajaţilor Direcţiei Silvice Neamţ pentru ştirea falsă lansată.

Într-o postare pe contul său de facebook, preşedintele CJ Neamţ a scris că „la umbra epidemiei de coronavirus, cu noi toţi în case, pădurile judeţului dispar ca prin farmec”.

Preşedintele CJ Neamţ a denunţat „jaful din pădurile din Neamţ” şi a susţinut că „pădurile Neamţului sunt măcelărite şi iau drumul străinătăţii”.

În postare apar fotografii cu mai multe stive de lemne, pe marginea unui drum şi avize de însoţire a mărfii emise în 2019.

sursa foto: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

 1. Ce necioplit. L-au fotografiat in patul amantelor pe care i le platim in ciorapi.

  • Lasa frate ciorapii si amantele. Stirea este ca Directia Silvica a ajuns sa fure atat de mult incat s-au socat si psd-istii. Si trebuie sa recunosti ca asta e o performanta rara.

 2. Bah ionele ce tare esti ai postat pe feisbuci..wow cat curaj .dc nu reclami la dna la politie daca ai dovezi???

 3. in neamt chiar se taie din paduri, sunt singurele masini de tonaj mare la care toata politia si jandarmeria impreuna cu ocoalele silvice nu vor sa se implice, interese … personal de la ocoale cu depozite pline de lemne la ei acasa, firme si primarii … sunt toti implicati … cum sa recunoasca, sunt ca fratii daca pica unu trebuie sa ii traga si pe restu … si pe careia prins si confiscat camionu culemne e din cauza ca nu s’au inteles la bani … e poveste lunga …

 4. Ce mutra de rumegator are ionel asta.
  Cum dracu ajung toate specimenele astea pe posturi grase si caldute?

 5. Adică: golanul ăsta s-a trezit acum să spună că e jaf(până acum nu a fost). Celălalt spune:”se taie legal domle ce dreaq ai?”. Concluzia: jaful a fost legalizat. Cine a legalizat jaful? Căutat, găsit,tras afară din casa aia mare și executat ca pe ceaușescu.

 6. Inalte baroane Arsene, maica ce domeniu ai maica ? Ca astia n-au dat poze cu prea multe maica ? Sa nu-i faci de ras maica pe oprisan si pe flutur! De ale contilor cosma ne nu facem probleme maica, chiar daca nu le-am vazut. Precis sunt de neinchipuit pentru o proasta ca mine.
  Va intelege baba, maica, din ce sa intretii zecile alea de hectare cu vile maica ? De-aia furati maica…

 7. Sigur ca peste tot se taie cu aviz. Daca se dau legi pentru furat, de ce nu s-ar da si pentru defrisat? Pardon, pentru „regenerarea padurii”.

 8. Nu sunt un fan al lui Arsene și nici al PSD-ului dar aici are dreptate..Pe strada mea trec zilnic 6-7 camioane cu bușteni.E un mare JAF,de ani de zile.Ma mir că doar acum a aflat și el.

 9. S-a frustrat mafia padurilor. Arde-i-ar focul de nemernici. Să rămână fără aer precum il fură pe al altora.

 10. Acest derbedeu care se crede Sef , a jefuit judetul , prin minciuna , hotie si viclenie smechera.