G4Media.ro

Președintele Chinei refuză să primească vaccinurile occidentale împotriva Covid-19, a dezvăluit un…

Sursa foto: captură Twitter

Președintele Chinei refuză să primească vaccinurile occidentale împotriva Covid-19, a dezvăluit un oficial amercian

Liderul chinez Xi Jinping nu doreşte să accepte vaccinurile occidentale, în ciuda provocărilor cu care se confruntă China cu Covid-19 şi, deşi protestele recente nu reprezintă o ameninţare la adresa guvernării Partidului Comunist, acestea i-ar putea afecta poziţia personală, a declarat directorul de informaţii naţionale al SUA, Avril Haines, conform The Guardian.

Deşi numărul de cazuri zilnice de Covid din China se apropie de maximele istorice, unele oraşe iau măsuri pentru a relaxa regulile de testare şi de carantină după ce politica lui Xi de toleranţă zero faţă de Covid a declanşat o încetinire bruscă a economiei şi manifestări publice.

Haines a vorbit la la Forumul Naţional Reagan de Apărare din California şi a spus că, în ciuda impactului social şi economic al virusului, Xi „nu este dispus să ia un vaccin mai bun din Occident şi, în schimb, se bazează pe un vaccin din China care este bun doar că nu este la fel de eficient împotriva Omicron”.

„A vedea protestele şi răspunsul la acestea contrazice naraţiunea pe care îi place să o propună, şi anume că China este mult mai eficientă la guvernare”, a spus Haines.

„Nu este, din nou, ceva pe care îl vedem ca fiind o ameninţare la adresa stabilităţii în acest moment, sau schimbarea regimului sau ceva de genul acesta”, a spus ea, adăugând în acelaşi timp: „Cum se va desfăura va fi important pentru statutul lui Xi”.

Săptămâna trecută, autorităţile au ridicat brusc restricţiile Covid în oraşele chinezeşti Guangzhou şi Chongqing, unde protestatarii au avut confruntări cu poliţia.

Sâmbătă, oraşul Shenzhen a anunţat că nu va mai cere oamenilor să arate un rezultat negativ al testului Covid pentru a folosi transportul public sau a intra în parcuri, după proteste similare din Chengdu şi Tianjin, relatează news.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

13 comentarii

 1. Pai sa intelegem ca vaccinul chinez si cel rusesc sunt apa chioara? 🤣😄🤣😄🤣😄

  • Tu poți „înțelege” ce vrei. De aceea fugi și-ți bagă și rapelul la „boost”. Dar te rugăm să-l bagi în tîmplă, pentru binele naturii și omenirii.

  • vedea te as inconjurat de pwlele celor morti de covid mai Mos Ene…

  • Daca eu bag boostere? Te-a întrebat cineva, ceva, cumva? Sau ești plătit sa te bagi in seama peste tot?

 2. Deci nu sunt chiar tîmpiți richipeii. Și nici corupți 100%.

  • Vaccinul a fost creat realizat dupa chipul si asemănătoarea partidului unic. Asadar e unic. Prost ineficient inutil dar e al lor. Posibil sa fie bun si de spălat pe cap cu el

  • Barbule? Tu esti? Nu pot sa cred! Ai revenit din Tiraspol.
   Hai mai scrie ceva ca inca nu adie aroma aia specifica.

 3. Omu și a dat seama că pentru politica chineză „covrig zero”,vaccinurile sint zeamă de varză.
  Atât ale lui cât si cele occidentale.

 4. Sau nu vor sa cumpere la suprapret?

 5. Inainte de razboi, 44% din ucraineini acceptasera vaxurile astea nemaiintalnite, despre care am auzit ca inving covitul. De doi ani exista, si tot de doi ani, covitul e mai mult in tarile si orasele de vaxxeri ARN.

 6. S a activat celula de academicieni cu 8 clase de la haur. Cercetătorii SOSOACA SI SIMION,nu v au spus ca s au vaccinat? Voi tot fraieri ati rămas! Mos Ene,bea încă o palinca din laboratorul cu pufoaica! Su fa o plimbare prin tunelurile dacice din Bucegi….poate ajungi înaintea ălora cu mașini!

 7. Probabil a auzit ca multi mor subit si le crapa inima din senin asa…