G4Media.ro

Președintele Bulgariei anunță oficial organizarea alegerilor parlamentare anticipate pe 14 noiembrie, al…

foto: Consiliul European

Președintele Bulgariei anunță oficial organizarea alegerilor parlamentare anticipate pe 14 noiembrie, al treilea scrutin din acest an

Preşedintele bulgar Rumen Radev a anunţat organizarea alegerilor parlamentare anticipate la 14 noiembrie, al treilea scrutin din acest an, după ce precedentele două, din aprilie şi iulie, nu au dus la formarea unui guvern, a transmis miercuri preşedinţia Bulgariei, potrivit Reuters.

Radev, care candidează pentru un nou mandat la un scrutin prezidenţial ce va avea loc la aceeaşi dată, va dizolva joi parlamentul şi va numi un nou guvern interimar.

Legislativul trebuie dizolvat după ce trei grupuri parlamentare („Există un astfel de popor”, GERB-UDF şi „BSP pentru Bulgaria”) nu au reuşit să-şi îndeplinească mandatul de formare a unui cabinet.

Preşedintele este susţinut în candidatura sa de socialişti şi de formaţiunea populistă „Există un astfel de popor” (ITN), condusă de fostul prezentator de televiziune Slavi Trifonov. Alte partide urmează să-şi prezinte candidaţii.

Sâmbătă, Radev a declarat că organizarea celor două scrutine împreună va economisi timp şi banii contribuabililor.

Sursa foto: Consiliul European

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter