G4Media.ro

Președintele brazilian Luiz Inácio Lula da Silva își amână vizita în China…

Sursa foto: Facebook / Lula

Președintele brazilian Luiz Inácio Lula da Silva își amână vizita în China din pricina unei bronhopneumonii bacteriene şi virale

Preşedintele Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, a decis sâmbătă să îşi amâne călătoria în China până când se va recupera de urma ‘bronhopneumoniei bacteriene şi virale datorate gripei A’ de care suferă şi care se ameliorează treptat, informează Agerpres.

Biroul său de presă a publicat un buletin medical ce menţionează că, după o evaluare clinică, Lula a fost diagnosticat cu ‘bronhopneumonie bacteriană şi virală datorată gripei A’, şi că a început tratamentul.

‘În pofida ameliorării stării clinice, serviciul medical al preşedinţiei recomandă amânarea călătoriei în China până când ciclul de transmitere virală se încheie’.

‘La recomandarea medicală, preşedintele Lula a decis să îşi amâne călătoria în China. Amânarea a fost comunicată autorităţilor chineze împreună cu reafirmarea dorinţei de a programa vizita la o nouă dată’, a anunţat guvernul.

Vizita, ce urma să aibă loc între 27 şi 31 martie, includea o întrevedere cu preşedintele Xi Jinping şi era văzută drept un demers important al lui Lula, care şi-a preluat noul mandat în ianuarie, pentru întărirea relaţiilor Braziliei cu cel mai mare partener comercial.

Plecarea spre China era programată iniţial sâmbătă, dar vineri s-a anunţat amânarea ei cu o zi după ce Lula fusese diagnosticat cu o pneumonie uşoară.

El urma să fie însoţit în China de o delegaţie numeroasă, formată din şase miniştri, plus guvernatori, parlamentari şi 240 de şefi de companii, mai mult de o treime dintre ei provenind din sectorul agricol.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...