G4Media.ro

Președintele brazilian Jair Bolsonaro, internat luni de urgență în urma unei suspiciuni…

Sursa foto: Facebook / Jair Bolsonaro

Președintele brazilian Jair Bolsonaro, internat luni de urgență în urma unei suspiciuni de ocluzie intestinală, nu va fi operat, dar rămâne spitalizat pentru o durată nedeterminată

Medicii preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, internat luni de urgenţă într-un spital din Sao Paulo în urma unei suspiciuni de ocluzie intestinală, au anunţat marţi că el nu va fi operat, dar rămâne spitalizat pentru o durată încă nedeterminată, relatează AFP, citată de Agerpres.

Preşedintele în vârstă de 66 de ani a fost nevoit în noaptea de duminică spre luni să părăsească locul unde-şi petrecea vacanţa la Santa Catarina, pentru a fi transportat la Sao Paulo şi internat în spitalul Vila Nova Star.

Acest spital a anunţat într-un comunicat că ”starea subocluzivă intestinală” a preşedintelui, o obstrucţie parţială a tranzitului intestinal, ”s-a rezolvat” şi ”o intervenţie chirurgicală nu mai este necesară”.

Evoluţia stării de sănătate a lui Jair Bolsonaro continuă să fie satisfăcătoare şi el va începe de marţi o dietă pe bază de lichide, a mai transmis spitalul, adăugând că o dată a externării nu a fost deocamdată decisă.

Aceeaşi opţiune de tratament conservator a fost aleasă de medicii preşedintelui în timpul ultimei sale internări, care a durat patru zile în iulie 2021, în acelaşi spital şi pentru aceeaşi afecţiune.

De când a fost victima unui atentat cu armă albă în septembrie 2018, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, Jair Bolsonaro se confruntă cu probleme abdominale recurente.

Înjunghiat în intestinul gros în timpul unei băi de mulţime, el a scăpat cu viaţă ca prin minune. Sechelele acelui atentat i-au marcat întregul mandat prezidenţial, iar de la sfârşitul anului 2018 a avut patru intervenţii chirurgicale abdominale.

Sursa foto: Facebook / Jair Bolsonaro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. S-o fi infundat cu vre-o sarma …

  2. bolsonaru’ ăsta-i un căcăcios!
    :)))))