G4Media.ro

Președintele Biden, laude pentru Republica Moldova de la tribuna ONU: ”Lumea democratică…

Președintele Biden, laude pentru Republica Moldova de la tribuna ONU: ”Lumea democratică este peste tot (…) Trăiește în mândrii moldoveni care au obținut o victorie răsunătoare pentru forțele democrației”

Președintelui Joe Biden a vorbit despre ”mândrii moldoveni care au obținut o victorie răsunătoare a forțelor democratice” în primul său discurs în calitate de președinte al Statelor Unote de la tribuna ONU.

”Mulțumesc @POTUS (n.r. contul de Twitter al președintelui SUA) pentru citatul dvs. motivant despre contribuția moldovenească pentru valorile noastre comune ale #democrației. #StrongerTogether #UNGA”, a scris ministrul moldovean. Biden a amintit despre alegerile din Republica Moldova vorbind despre democrație.

„Adevărul este că lumea democratică este peste tot. Trăiește în activiști anticorupție, apărători ai drepturilor omului, jurnaliști, luptători pentru pace. (…) Trăiește în mândrii moldoveni care au obținut o victorie răsunătoare a forțelor democratice pentru un mandat de a lupta împotriva corupției și pentru a construi o economie mai incluzivă”, a declarat Joe Biden.

Cea de-a 76-a Adunare Generală a ONU are loc în contextul unei crize climatice de amploare și pe fondului unui nou val al pandemiei de COVID-19.

În discursul său, Joe Biden le-a propus liderilor globali o cooperare globală în ceea ce privește pandemia și problemele de mediu.

La New York se află președintele României, Klaus Iohannis, dar și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Nicolae Popescu este un diplomat și politician moldovean care a deținut funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova în Guvernul Maia Sandu, iar actualmente deține aceeași funcție și în Guvernul Natalia Gavrilița.

Sursa foto: Twitter / Nicu Popescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Iohannis, ia notițe!

 2. Victoria răsunătoare e nașterea lui Rem.

 3. Moldova nu e natie de infractori precum Romania.

  • Nu există nația „moldovenească”, pt ca sunt și ei români, însă adevărul este că infracționalitatea e mai mare i R. Moldova decât in România.

 4. Cred ca Biden iar a încurcat tarile intre ele. Nici nu cred ca stie unde este R. Moldova pe harta, iar el lauda „marea democratie” moldoveana si o mai da si exemplu.

  • Cred ca stie destul de bine deoarece a fost in Chisinau in 2011:
   https://youtu.be/xzzFWbz4CY0

  • ce mai extragea Hunter gazele din Ucraina! ce mai pleda el la tribunale pentru achitarea lui Puiui Popoviciu!

   ce mai inaugura tac-su Ambasada cu Piscina de pe domeniile aceluiasi Pui