G4Media.ro

Președinta Băncii Centrale Europene: Criza COVID-19 va schimba profund economia, iar Europa…

Președinta Băncii Centrale Europene: Criza COVID-19 va schimba profund economia, iar Europa se află într-o poziție excelentă

Criza economică generată de pandemia COVID-19 va schimba profund economia mondială, către mai multă ecologie, digitalizare şi de asemenea prin transformarea modului de lucru, Europa sitându-se în cadrul acestei evoluţii într-o ”poziţie excelentă”, a apreciat sâmbătă preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, potrivit AFP, citată de Agerpres.ro.

Această criză ”va fi o accelerare a transformărilor care erau deja latente în economiile noastre”, anticipează Lagarde, care a participat prin videoconferinţă la dezbaterile economice de la Aix-en-Seine, la Paris.

”În producţie, în muncă, în comerţ, ceea ce noi tocmai am trăit va accelera transformările şi va antrena probabil o evoluţie către un mod de viaţă mai sustenabil şi mai ecologic”, a adăugat ea.

Şefa BCE a menţionat cu precădere telemunca, ce va ”transforma modul de lucru al ansamblului salariaţilor”, cel puţin în ţările dezvoltate, şi ”accelerarea digitalizării în servicii şi a automatizării în industrie”.

”Se estimează în acest moment că criza ar putea antrena o contracţie a lanţurilor de aprovizionare cu circa 35% şi o creştere a robotizării în industrie cu 70%-75%”, a subliniat Lagarde.

Pe de altă parte, ea a remarcat faptul că în urma restricţiilor antiepidemice comerţul online s-a dezvoltat puternic, evoluţie care s-ar putea accelera în viitor ”în detrimentul comerţului mai tradiţional”.

În faţa acestor transformări, ”Europa este într-o poziţie excelentă pentru a lua această tranziţie în mers”, întrucât ea ”găzduieşte deja cel mai mare sector al economiei circulare şi al inovaţiei ecologice în lume”, considera preşedinta BCE, notând şi faptul că euro este prima monedă folosită pentru emiterea de obligaţiuni verzi. Ea estimează totuşi că acest nu lucru nu va fi suficient şi că va fi nevoie de instituirea ”unui cadru de politică economică pentru a permite mobilizarea finanţărilor” necesare.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Da, e cam în centrul globului!!!

 2. poate Europa occidentală, în timp ce Europa de Est dă drumul pacienţilor cu Covid pe străzi fiindcă partidul e mai important decât viaţa cetăţenilor

  • Bună asta!

  • Mai bine zis nemeritatele..venituri colosale pe care si le însușesc acești feudali.. loiali..doar lor!! partidul doar forma de organizare legală a acestora!! Sper să ajungă virusul asasin și la ei și să nu aibă loc în spitale!!!

  • @casually – da’ rau te mai caci pe tine de frica. Probabil intr-o viata anterioara ai fost iepuras coconas.

 3. Mai bine zis nemeritatele..venituri colosale pe care si le însușesc acești feudali.. loiali..doar lor!! partidul doar forma de organizare legală a acestora!! Sper să ajungă virusul asasin și la ei și să nu aibă loc în spitale!!!

 4. Intre timp, mai la est, un nou Tzar si-a votat domnia iar tarile neimportante din estul european sunt lăsate de izbeliște de marile „democrații ” europene. Speram si noi la digitalizarea mult promisa, si poate mai reducem din sânta șpagă.

 5. Minciuni! Cele mai multe inovatii in mediu si ecologie sunt in Japonia si SUA. La gard afirma pana luna trecută ca Europa va suferi cel mai mult, iar acum afirma cu totul altceva. De fapt, mesajul babei ăsteia este ca Europa mai are o ultima sansa de a-și reveni prin investitii reale in tehnologii. Oricum este departe de SUA și Asia si vor trece ani buni pana le va ajunge din urmă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.