G4Media.ro

Presa sârbă: SUA blochează primirea Kosovo în Consiliul Europei

Presa sârbă: SUA blochează primirea Kosovo în Consiliul Europei

Ministerele de externe ale anumitor state europene, membre ale Consiliului Europei, au primit o notă de la ambasada SUA în care se spune că Washingtonul consideră că problema primirii Kosovo în Consiliul Europei nu trebuie inclusă pe ordinea de zi a Comitetului Miniștrilor Consiliului Europei, transmite publicația sârbă Politika, citată de Rador.

  • Consiliul Europei nu este o instituție a UE, ci un format diplomatic cunoscut mai ales pentru că are în subordine CEDO (Curtea Europeană pentru Drepturile Omului).

Potrivit presei care citează surse diplomatice, problema primirii Kosovo în Consiliul Europei nu trebuie dezbătută până când „Kosovo nu adoptă o poziție constructivă privind formarea Uniunii Comunităților Sârbești (ZSO) din Kosovo și astfel s-ar deschide posibilitatea ajungerii la un acord între Belgrad și Pristina”.

Neoficial se menționează că această poziție a SUA a fost convenită cu Italia, Franța și Germania. Pe de altă parte, Departamentul de Stat al SUA a comunicat că SUA nu își modifică poziția față de formarea ZSO, dar nu pot comenta informațiile apărute în presă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. foarte bine. nici nu are ce cauta kosovo in consiliul europei, in ue sau in nato sau la onu, sa fim seriosi.

  2. De fapt articolul spune cum Europa este un alt stat al SUA. Când SUA vrea ceva Europa ( UE și tot ce tine de ue ) executa ca un supus fara să deschidă gura sau daca se găsește unul sa deschidă gura repede este pus la respect

  3. De fapt SUA atrage atentia UE sa-si respecte propriul angajament semnat cu Serbia si Kosovo la Bruxell. Premierul Kosovo nu recunoaste actul pt ca nu l-a negociat el, ci alt premier! Cam astia-s albanezii kosovari! Daca va place de ei, adoptatii!

  4. Kosovarii încearcă sa își joace orice posibilitate de a fi recunoscuți în totalitate ca stat, având abilități împrumutate de la șarpe, vicleni și cât se poate de provocatori fata de Serbia.