G4Media.ro

BREAKING: Curtea de Apel din Bari a dispus suspendarea mandatului european de…

Sursa foto: Facebook

BREAKING: Curtea de Apel din Bari a dispus suspendarea mandatului european de arestare a lui Ionel Arsene pe motiv că starea psihică a fostului baron PSD l-ar putea face să se sinucidă dacă e extrădat în România

Curtea de Apel din Bari a dispus joi suspendarea mandatului european de arestare a lui Ionel Arsene pe motiv că starea psihică a fostului baron PSD l-ar putea face să se sinucidă dacă va fi extrădat în România, scrie publicația italiană Corriere Della Calabria. Instanța italiană a cerut o expertiză.

Nu e clar dacă decizia curții din Bari e definitivă sau poate fi atacată.

Curtea de Apel Bari a examinat probele depuse de avocații lui Arsene, condamnat definitiv în România pentru corupție și plecat în Italia.

Procurorul italian a cerut Curții să respingă cererea avocaților.

”După ce a examinat avizul procurorului general, care a concluzionat că cererea trebuie respinsă, Curtea a solicitat suspendarea executării mandatului european de arestare și „având în vedere starea de sănătate a lui Arsene și, în special, riscul de a comite acte de autoagresiune (cum ar fi sinuciderea) în cazul în care ar fi predat statului membru emitent, așa cum reiese din consultațiile psihiatrice”. Starea de sănătate a lui Arsene a fost relatată de doi profesioniști diferiți într-un amplu raport de sănătate și, în urma unui raport din oficiu solicitat de avocații apărării, Alfredo Gaito și Mario Antinucci, „a condus la amânarea executării predării și la numirea urgentă a unui expert”, arată publicația italiană.

UPDATE: Ministerul Justiției anunță într-un comunicat că magistrații Curții de Apel din Bari au suspendat pentru moment predarea condamnatului fugar Ionel Arsene pe motive medicale.

”Experții numiți de instanță vor face expertiza solicitată de avocați (să se constate că are probleme psihice), pentru a vedea dacă se confirmă situația sa medicală. Statul român a așteptat mult timp pentru hotărârea definitivă de predare. Ea este doar suspendată până se obțin rezultatele expertizei și sperăm să efectuăm predarea la final. Sistemul penitenciar din Romania are unde să trateze deținuții, sunt spitale-penitenciar pentru toate tipurile de afecțiune. Această întâmplare mă face să fiu și mai determinată în eforturile pe care Ministerul Justiției, împreună cu alte autorități, le va face pentru a întoarce în țară orice fugar, indiferent de numele lui, indiferent în ce țară se află”, arată ministra Alina Gorghiu într-un comunicat.

Vom reveni

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Trăiască mafia italiană!

  2. Dupa astfel de flegmă nu as vrea sincer sa mai aud de actiuni comune care duc la prinderea de mafioți italieni pe teritoriul româniei

  3. Mă înclin tururor hoților care au adus valută si foloase (ne)cuvenite din țara hoției! Cum zicea un mare poet contemporan „Banii fac Pământu’ să se-nvârtă-n continuare!”

  4. E clar ca statul roman e mana in mana cu cel italian. Nu exista nicio presiune din România sa extradeze urmaritii penali din Italia. Daca chiar s-ar dori, România ar putea face plangere la Curtea penala internaționala, sau ar putea face presiuni asupra Italiei prin alte metode, sau la Bruxelles. E clar ca e o înțelegere agreeata de ambele parti.

  5. Saracu , ar trebui sa deschidem si un cont pt donatii sa nu moara de foame.

  6. Extrădați-l. Ne asumăm noi riscul.