G4Media.ro

Presa belgiană, despre coronavirus în România: O vară între creștere a numărului…

Presa belgiană, despre coronavirus în România: O vară între creștere a numărului de cazuri, nepăsare și corona-scepticism

O țară dintre cele în care îngrijorarea crește este România. Țara are până azi 45.902 cazuri și numărul de cazuri pozitive continuă să crească, scrie RTBF, citată de Rador.

O îngrijorare cu atât mai mare cu cât în această perioadă estivală stațiunile balneare sunt luate cu asalt și regulile de distanțare socială din ce în ce mai greu de respectat. Și dacă autoritățile încearcă să strângă șurubul, mesajul pare să treacă din ce în ce mai greu. Pe de altă parte, din ce în ce mai mulți români arată un scepticism crescut față de virus.

Afluență în stațiunile balneare

Plaje pline de lume, abia găseșți un locșor să-ti pui prosopul de plajă. În stațiunile balneare din România e afluență mare. Rezultat – este aproape imposibil să respecți distanțarea socială sau gesturile barieră.

Totuși, autoritățile române au încercat să imouna noi măsuri pentru a rupe lanțul transmiterii virusului. Au fost instituite amenzi care pot merge până la 1000 de euro în caz de nerespectare a distanțării sociale. Dar nimic nu merge. Invers, autoritățile par depășite de epidemie.

Același sentiment că sunt depășiți îl au gestionării plajelor, care încearcă totuși să instituie anumite măsuri ca distanța de doi metri între șezlonguri, o singură familie sub o umbrelă de soare… etc

Corona scepticismul ambient

Problema e și că tot mai mulți români arată scepticism în ce privește coronavirusul și nu se simt neapărat implicați în răspândirea lui. Opinii care duc la relaxare în rândurile populației. “Nu cred în virius. Nu spun că nu există, dar fiecare are propriul sistem de apărare imunitară”, pledează o turistă.

Totuși, în același timp, unele clinici ating deja nivelul de saturație. În opinia doctorului Virgil Musta, medic la clinica Babeș din Timișoara, “ce numesc unii libertate e o falsă idee. Vorbesc despre cei care cred că a nu purta mască i-ar elibera. Nu e cazul, deoarece ei sunt acum în spital sau nu pot călători și majoritatea țărilor europene ne închid ușa nouă, românilor”.

Potrivit unor specialişti, România ar putea deveni nouă Brazilie în ceea ce privește răspândirea virusului, dacă nu se face nimic de pe acum. Și o dată cu acest lucru, apare un risc de contaminare în țările din Balcani.

Sursa: RTFB/ Rador/ Traducere: Gabriela Sîrbu

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. De cand ar trebui sa imi pese ce spune presa socialista din Belgia?

  • Din momentul in care avem retardati ca tanti aia din poza care considera ca carantinarea persoanelor infectate cu un virus extrem de contagios si fara un tratament clar este Genocid…
   Oamenii astia sunt efectiv analfabeti functionali si suferim cu totii din cauza imbecilitatii lor.

  • Can orcine de pe lumea asta face niste afirmatii cu care nu esti de acord, trebuie sa spui: nu ai dreptate pentru ca a, b, c…

   Nu: nu ai dreptate pentru ca esti socialist sau chel sau gras.

   La „conservatori” merge altfel chestia asta?

   P.S. Cei mai multi conservatori proaspat redescoperiti in Romania au treaba cu conservatorismul cum am eu cu fata nevazuta a Lunii.

  • @Conservatorul

   Un condamnat la moarte, cu zeci de crime la activ, poate la un moment dat, să facă anumite afirmații (să zicem – grave), despre o persoană publică. Simțul comun ne spune, că nu trebuie nici să-l luăm pe cuvânt, nici să-i ignorăm spusele, ci SĂ VERIFICĂM (dacă respectivele afirmații corespund întru totul, realității).

   La fel și aici.

   Problema care se pune în ultimă instanță, nu este „a sursei” de unde vin anumite afirmații – În cazul de față „presa socialista din Belgia”.

   Prin urmare, a face o afirmație, de genul celei făcute de dvs. (fără măcar a fi dispus să faceți MINIME VERIFICĂRI – lucru care nu se observă din spusele dvs.) –

   – denotă faptul, că sunteți un om PĂRTINITOR, NICIDECUM IMPARȚIAL – ignorând, de fapt, ceea ce/sau pe cine nu se în încadrează în șabloanele agreate de dvs.

   Toate cele bune!

 2. S-a găsit Belgia sa comenteze. La cum a gestionat Belgia coroana, ar trebui macar sa taca din gura. Ne-au găsit de prosti?

  • Nu. Nu comenteaza. Este un articol in presa belgiana, nu in cea romana. Dv comentati un articol din presa belgiana 🙂

  • Un articol nesemnat, dar as pune pariu ca e scris tot de un roman la comanda SIE, ca ala din Le Monde.

  • Belgia nici macar nu e o tara reala. Unu la mana. Doi la mana, totul e o farsa. Si presa din Belgia minte la greu, fiind platita de grupuri de interese mari incepand cu Bill Gates!

 3. Bravo autoritatilor din Romania, au reusit sa tina sub control, prima parta e epidemiei. Din pacate, incultura medicala, sanitara, face ca o parte a populatiei, sa nu (prea) respecte regulile sanitare introduse 🙁

 4. Daca vreti sa invatati sa faceti presa, voi, acestia de la G4Media, ar trebui sa cititi mai des Libertatea. Lasati voi presa straina ca citim noi direct de acolo. Invatati de la Tolontan, de la Recorder, de la Rise Project cum se face presa relevanta ptr cititori.

  • Cu alte cuvinte invata de la extrema stanga cum se face presa in Romania. Ma faci sa rad, dar in acelasi timp ma infurii foarte mult!

 5. Într-un singur cuvânt – haos!

 6. Creedeam ca Belgia are de departe cea mai m are mortalitate din lume. Dar e bine ca (inca) supravietuitorii au grija mea.

 7. Judecătorul Mengele extermina Romania.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.