G4Media.ro

Premierul Ucrainei avertizează că țara sa trebuie să se pregătească pentru noi…

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Premierul Ucrainei avertizează că țara sa trebuie să se pregătească pentru noi atacuri rusești asupra infrastructurii energetice: Moscova vrea ca poporul ucrainean să petreacă Crăciunul și Anul Nou în întuneric

Ucraina ar trebui să se pregătească pentru noi atacuri rusești asupra infrastructurii sale energetice, avertizează premierul său Denys Shmyhal, afirmând că Moscova vrea ca poporul său să petreacă Crăciunul și Anul Nou în întuneric, relatează The Guardian.

El a făcut aceste remarci după o serie de atacuri rusești cu rachete și drone care, potrivit oficialilor ucraineni, au lăsat livrările de energie electrică în regiunea Kiev la un nivel critic, mai puțin de jumătate din necesarul de energie al capitalei fiind acoperit.

Reuters îl citează pe acesta în cadrul unei ședințe de guvern: „Reparațiile continuă, dar situația rămâne cu adevărat dificilă”, adăugând că opt unități de energie nucleară și 10 centrale termice funcționează, dar că deficitul de energie este „semnificativ”.

„Teroriștii ruși vor face totul pentru a-i lăsa pe ucraineni fără electricitate de Anul Nou. Este important pentru ei ca Crăciunul și Anul Nou să se desfășoare în întuneric în Ucraina. De aceea, trebuie să ne pregătim pentru noi atacuri”, a afirmat Shmyhal.

Moscova susține că atacurile asupra infrastructurii de bază sunt legitime din punct de vedere militar. Ucraina spune că atacurile menite să provoace suferință civililor sunt o crimă de război.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Libertatea merita orice sacrificiu.
    Succes eroilor !