G4Media.ro

Premierul Suediei: Am discutat cu cancelarul Austriei și nu și-a schimbat poziția…

Foto: Omer Messinger / AFP

Premierul Suediei: Am discutat cu cancelarul Austriei și nu și-a schimbat poziția legată de aderarea României la Schengen

Premierul Suediei, Ulf Kristersson, a declarat vineri că în urmă cu câteva zile a avut discuții cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei, iar acesta nu și-a schimbat poziția legată de aderarea României la Schengen.

Premierul Ulf Kristersson a făcut această declarație într-o conferință de presă comună cu omologul său român, Nicolae Ciucă.

Oficialul suedez a fost întrebat de ziariștii români dacă Austria și-a schimbat poziția negativă exprimată la Consiliul JAI din 8 decembrie.

În schimb, premierul suedez a spus că pentru țara sa, care deține până în iunie președinția rotativă a UE, extinderea Schengen este o prioritate.

Premierul Ciucă a declarat în cadrul conferinței că România sprijină puternic aderarea Suediei la NATO, proces blocat deocamdată de Ungaria și Turcia.

Premierul român a mai spus că și-ar dori ca militarii suedezi să poată participa la forțele NATO din România.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Mai precis ieri s-a intalnit premierul suedez cu cel austriac.

  Fix acum cateva minute s-a incheiat conferinta de presa comuna. Here you are:
  https://www.youtube.com/watch?v=l9OFOJKWtAo

  De mentionat ca ieri a fost acelasi format de conferinta comuna, iar Karl Nehammer a vorbit in germana, spre deosebire de Ciuca care a vorbit in engleza.

 2. Aici este si conferinta de ieri intre premierul suedez si cel austriac.

  https://www.youtube.com/watch?v=n4-bwaU43_4

  Poate la G4Media gasiti un translator de suedeza pt. ce a spus Nehammer, ca cel suedez a dicutat in engleza.

 3. Ia te uita ce surpriza !!!!!!!

 4. Din moment ce e vândut rușilor, e normal! Cu cât primește mai mult, mă refer la bani, cu atât îndârjirea lui crește! Va muri pe limba lui, mai devreme sau mai târziu, iar istoria îl va descalifica!

  • Cu tot respectul, dar cred ca lu’ Herr Kanzler i se bidedalidumbai (nu stiu cum se zice pe fufunzendeutsch) de istorie. Hitler s-a nascut la Braunau!

 5. „Comentariul tău aşteaptă moderarea.” Asta-i muzica ce-mi place!

 6. Probabil că Olanda este cea care ar fi necesar să fie întrebată despre aderarea României la Schengen, nu marioneta sa, Austria.

  Austria a fost incapabilă să explice susținerea ei pentru aderarea Croației la Schengen și respingerea Bulgariei și a României. Pur și simplu, atitudinea sa față de extinderea Spațiului Schengen este irațională.