G4Media.ro

Premierul suedez Magdalena Andersson afirmă că țara sa nu va lua „cu…

Sursa foto: Facebook / Magdalena Andersson

Premierul suedez Magdalena Andersson afirmă că țara sa nu va lua „cu lejeritate” decizia privind aderarea la NATO: „Am fost nealiniaţi timp de 200 de ani şi acest lucru ne-a fost util”

Suedia, ţară nealiniată şi unde dezbaterea asupra unei eventuale candidaturi pentru aderarea la NATO se intensifică în urma invaziei Rusiei în Ucraina, nu trebuie să ia o asemenea decizie ”cu lejeritate”, a declarat duminică premierul Magdalena Andersson, potrivit AFP, citată de Agerpres.

”Am fost nealiniaţi timp de 200 de ani şi acest lucru ne-a fost util (…), o decizie nu trebuie luată cu lejeritate”, a spus şefa guvernului suedez la o conferinţă de presă desfăşurată în marja manifestărilor de 1Mai.

”Trebuie să reflectăm la ce este mai bine pentru Suedia. Să schimbăm calea sau să nu facem nimic, în ambele cazuri este o alegere şi niciuna dintre aceste două alegeri nu este simplă sau lipsită de riscuri”, a subliniat Magdalena Andersson.

Depunerea unei candidaturi la NATO este ”o chestiune foarte, foarte dificilă care necesită o analiză aprofundată”, a insistat ea. Partidul său social-democrat, în mod tradiţional opus aderării la NATO, a anunţat cu o săptămână în urmă că va lua o decizie asupra acestui subiect până pe 24 mai.

Agresiunea Rusiei asupra Ucrainei a basculat în rândul opiniei publice suedeze opţiunea despre o posibilă candidatură la NATO, susţinută acum de o majoritate de 54%, conform unui sondaj recent.

O decizie privind aderarea la NATO este aşteptată în săptămânile următoare şi în Finlanda vecină, unde parlamentul de la Helsinki a început deja să dezbată subiectul.

Sursa foto: Facebook / Magdalena Andersson

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Bun titlu. “Ziariștilor”, mai treceri și voi pe la școala? Măcar goagle translate sa-l stăpâniți…

 2. Ei, doamna se gandeste ca, daca adera Finlanda, e suficient. 🙂
  Pe de alta parte, momentul ar fi optim, pentru aderare.

  • „Nealinierea” asta a dus la niște momente pline de cinism pe la al Doilea Război Mondial.

 3. Da ca lui Putin ii pasa de neutralitatea ta 😀

 4. V-a fost util,v-ati umplut tara de ciuhapi :))))

 5. Acum urmează înjurăturile useristilor la adresa oficialității suedeze :)) De la o vreme useristii dau ordine nu numai oficialităților românești, dar și altora din alte tari, chiar occidentale, și, daca nu le convine ce declara, încep să-i ameninte, să-i batjocorească de zici că acum pun mana pe vreun ciomag și le sparg capul ! Deh, atâta pot membrii și simpatizanții lor !

 6. Dacă nu doriți să vă băgați în fecale până peste cap , cel mai bine este să vă păstrați statutul de țară nealiniată , ar fi păcat ca Suedia să se fie și ea slugă la Unchiul Sam .

 7. ALO? g4media sau media4punctuG? Ca Statul Islamic Suedia e cu probleme e fix treaba lor, dar limba romana ce v-o facut ?

 8. Au intrat “suedejii” nostri sa le explice alora din nord ce trebuie sa faca :)))))