G4Media.ro

Premierul Spaniei: Sprijinul NATO pentru Ucraina este „indestructibil” / „Este singura cale…

sursa foto: Facebook/ Pedro Sanchez

Premierul Spaniei: Sprijinul NATO pentru Ucraina este „indestructibil” / „Este singura cale de a garanta că Europa şi lumea pe care am construit-o au un viitor sigur”

Sprijinul NATO pentru Ucraina este indestructibil şi preşedintele rus Vladimir Putin nu îşi va atinge obiectivele în ţara pe care Rusia a invadat-o pe 24 februarie, a declarat luni premierul spaniol Pedro Sanchez, informează Reuters, citată de Agerpres.

”Sprijinirea Ucrainei cu hotărâre este singura cale de a garanta că Europa şi lumea pe care am construit-o au un viitor sigur”, a spus Sanchez cu ocazia unui eveniment de marcare a 40 de ani de când Spania face parte din Alianţa Nord-Atlantică.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat miercuri ceea ce el a numit lipsa de ”unitate” a ţărilor occidentale în faţa războiului declanşat de Rusia în Ucraina cu peste trei luni în urmă.

”Întrebarea mea este: există unitate în practică (în Occident, n.red.)? Nu văd asta”, şi-a exprimat regretul şeful statului ucrainean în intervenţia sa, prin legătură video, într-o conferinţă organizată de Fundaţia Victor Pinciuk în marja Forumului Economic Mondial de la Davos, afirmând că este ”nevoie de sprijinul unei Europe unite”.

”Există unitate pe subiectul aderării Suediei şi a Finlandei la NATO? Nu. Aşadar este Occidentul unit? Nu”, a argumentat Zelenski.

El a făcut un apel la solidaritate între occidentali. ”Punctul nostru forte era unitatea în interiorul ţării şi acum asta depinde de unitatea Occidentului, pentru a fi puternic şi a susţine ferm Ucraina. Vom avea avantaj asupra Rusiei atunci când vom fi toţi cu adevărat uniţi”, a subliniat preşedintele ucrainean.

În 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei, Moscova susţinând că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Sursa foto: Facebook/ Pedro Sanchez

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. 👏🏻👏🏻👏🏻

  2. Inseamna ca nu aveti niciun viitor.

  3. Nu credeam vreodata ca o sa-mi placa de un socialist.