G4Media.ro

Premierul nominalizat al Republicii Molova, Igor Grosu, și-a anunțat componența cabinetului și…

Premierul nominalizat al Republicii Molova, Igor Grosu, și-a anunțat componența cabinetului și programul de guvernare

Premierul nominalizat, Igor Grosu, a dat publicității, marți, echipa guvernamentală cu care se pregătește să vină în Parlament pentru a cere votul de învestitură. De asemenea, el a conceput un program de guvernare intitulat „Moldova sănătoasă”. Actele necesare din punct de vedere procedural au fost depuse astăzi la Parlament.

„Prin Programul „Moldova sănătoasă” și echipa cu care venim ne asumăm să luăm decizii responsabile pentru gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și organizarea alegerilor anticipate”, a anunțat Grosu pe pagina sa de Facebook.

Lista lui Grosu este aproape identică cu cea prezentată anterior de colega sa de partid și fosta primă nominalizare a președintei Maia Sandu la fotoliul de premier, Natalia Gavriliță, cea care anterior nu primise votul de învestitură.

Așadar, componența cabinetului cu care Igor Grosu va cere votul în Legislativ este: Natalia Gavrilița, propusă la funcția de vicepremier, ministru al Finanțelor; Viorel Cibotaru – vicepremier pentru Reintegrare; Mihai Popșoi – ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene; Andrei Spînu – ministrul Economiei și Infrastructurii; Anatolie Nosatîi – ministrul Apărării; Anatolie Topală – ministrul Educației, Culturii și Cercetării; Ala Nemerenco – ministrul Sănătății; Ana Revenco – ministrul Afacerilor Interne; Sergiu Litvinenco – ministrul Justiției și Vladimir Bolea – ministrul Agriculturii.

Din momentul desemnării sale de către Maia Sandu pe 16 martie, Grosu are la dispoziție 15 zile să parcurgă etapele procedurale pentru a veni apoi în fața deputaților și a cere votul de învestire.

Săptămâna trecută, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon spunea că formațiunea pe care o conduce nu va vota candidatura lui Grosu. Între timp, din cei 54 de deputați din 101, care asigurau majoritatea la Chișinău, doi au fost reținuți, după ce li s-a ridicat luni imunitatea, astfel că majoritatea este și mai fragilă de numai 52 de deputați.

Foto: Președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu. Sursa/ Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter