G4Media.ro

Premierul Nicolae Ciucă este cel mai mediatizat membru al guvernului în ultima…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Premierul Nicolae Ciucă este cel mai mediatizat membru al guvernului în ultima lună / E urmat de 4 miniștri PSD: Rafila, Grindeanu, Budăi și Câciu

Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate în decembrie, prima lună de mandat pentru Cabinetul său, fiind urmat de miniştrii Alexandru Rafila, Sorin Grindeanu,Marius Budăi, Adrian Câciu, Lucian Bode şi Sorin Cîmpeanu, conform Barometrului vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online.

Pe ultimele locuri sunt, în ordine, miniştrii Sportului – Edurad Novak, Economiei – Florin Spătaru şi cel al Culturii – Lucian Romaşcanu.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă are 21.658 de menţiuni în presa scrisă şi online, vârful de vizibilitate fiind atins în zilele în care a făcut numeroase declaraţii pe tema restricţiilor de sărbători şi a condiţiilor impuse românilor din străinătate la venirea în ţară, dar şi pe tema certificatului verde, precum şi când au fost adoptate pachetul social referitor la majorarea punctului de pensie, a indemnizaţiei pentru pensionari, creşterea alocaţiilor şi acordarea unei indemnizaţii speciale pentru persoanele cu dizabilităţi, precum şi formularul PLF. Un alt moment care a contribuit la vizibilitatea premierului a fost vizita la Bruxelles, ocazie cu care a avut  mai multe întâlniri cu oficialii europeni.

Pe poziţa a doua în top, cu peste 16.500 de menţiuni, este ministrul PSD al Sănătăţii Alexandru Rafila. cu o mai mare vizibilitate în zilele în care la Guvern a avut loc o întâlnire ca urmare a confirmării primelor cazuri de infectare cu tulpina Omicron în România, au fost anunţate noi condiţii pentru intrarea în România în contextul pandemiei şi măsurile din noaptea de Revelion, dar şi când a anunţat planul autorităţilor pentru valul 5 al pandemiei.

La mare distanţă, cu 5.271 de menţiuni, este ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, al cărui maxim de vizibilitate a venit odată cu vizita pe şantierul podului peste Dunăre de la Brăila, cu participarea la emisiunea Insider Politic, difuzată de Prima Tv, unde a vorbit despre colaborarea în coaliţie, relaţia cu Liviu Dragnea, relaţia PSD cu preşedintele Klaus Iohannis şi ajutorul de stat pentru compania Tarom, dar şi în timpul grevei angajaţilor de la CFR.

Pe poziţia a patra în topul vizibilităţii se află ministrul Muncii, Marius Budăi, cu 4.288 de menţiuni, cele mai multe date de anunţurile referitoare la majorarea pensiilor şi a alocaţiilor.

Următorul  este ministrul Finanţelor Adrian Câciu, cu 4.216 menţiuni, cele mai numeroase în contextul primei tranşe de bani din PNRR transferate de Comisia Europeană, al discuţiilor despre bugetul de stat pe 2022 şi al adoptării Ordonanţei prin care se prorogă pensiile aleşilor locali şi se îngheaţă salariile la stat.

Primul ministru liberal care apare în top, pe poziţia a şasea, este ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, cu o mai mare vizibilitate în ziua în care a avut loc protestul organizat de AUR la Parlament, iar unii protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului şi au vandalizat maşini, fiind criticată atitudinea jandarmilor, iar USR cerându-i demisia. Lucian Bode a avut o mai mare vizibilitate şi cu ocazia videoconferinţei cu prefecţii conscrată discutării măsurilor pentru perioada sărbătorilor.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, de obicei ocupant al locurilor 2 şi 3 în top, trece pe locul 7, cu 3.110 menţiuni în presa scrisă şi online, cele mai numeroase determinate de declaraţiile referitoare la utilizarea testelor de salivă în şcoli şi la depistarea astfel a unor cazuri de COVID-19, dar şi de anunţurile referitoare la planul de măsuri pentru reducerea abandonului şcolar şi la reluarea olimpiadelor şcolare.

Pe locul 8 este ministrul Familiei, Gabriela Firea, cu aproape 2.500 de menţiuni, vârfurile fiind în ziua în care s-a întâlnit, cu victime ale violenţei domestice din judeţul Ialomiţa, ea anunţând că a vorbit cu ministrul de Interne, Lucian Bode, pentru implementarea cât mai rapidă a brăţării electronice pentru victimele agresiunilor, dar şi în cea în care a făcut mai multe declaraţii referitoare la bugetul ministerului său, la familiile sărace şi a prezentat un bilanţ al cazurilor de violenţă în familie.

Gabriela Firea este urmată, la mică diferenţă, de ministrul Mediului Tanczos Barna, a cărui vizibilitate a fost dată de declaraţii privind deşeurile care ajung în România, scoaterea din circulaţie a vehiculelor mai vechi de 15 ani şi începerea Programului Casa Verde Fotovoltaice.

Tot peste 2.000 de menţiuni are şi vicepremierul Kelemen Hunor, ale cărui apariţii în presa scrisă şi online au fost determinate în principal de declaraţii pe tema raportului de forţe în coaliţie, statutului minorităţilor, relaţiei cu preşedintele Klaus Iohannis.

Pe următoarele poziţii, având între 1.997 şi 1.063 de menţiuni, se află miniştrii Agriculturii – Adrian Chesnoiu, Fondurilor Europene – Dan Vîlceanu, Apărării – Vasile Dîncu, Turismului – Daniel Cadariu, Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu, Dezvoltării – Cseke Attila, Justiţiei – Cătălin Predoiu.

Pe ultimele locuri sunt, în ordine, miniştrii Sportului – Eduard Novak, Economiei – Florin Spătaru şi cel al Culturii – Lucian Romaşcanu.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

32 comentarii

 1. Și cu ce ne ajută asta?! Presă de rahat!

  • CAM MULT „EFORT” PENTRU O MARIONETA.

   NU SPUNETI SI DE UNDE SUNT BANII DE PROPAGANDA ? de la populatia gnerala.

  • Presa e o afacere, oricat am bate campii despre deontologie si interesul public. Dpmdv problema principala este resursa de bani publici a partidelor, prin alocarile anuale din ce in ce mai mari, prin care isi platesc prezenta in media. Este un cerc vicios .

  • CE AU FACUT MARIONETELE IN ULTIMA JUMATATE DE AN ?
   IN AFARA DE IMPARTIRE DE FUNCTII, IMPARTIREA PRAZII, CRESTEREA PRIVILEGIILOR PENTRU organe ?

  • LA INFLATIA ACTUALA IN 7 ANI populatia generala VA FI SARACITA CU 50%

 2. Probabil pentru ca stie sa citeasca asa de bine si fluent de pe foi…

 3. sa traiasca, pe banii contribuabililor si ai bancilor! Ia mai votati baiiiii, hai!

 4. Asa a fost si 🐈‍⬛ !
  Mai știe cineva ce face ? Mai interesează pe cineva ?

  • Nici tu nu interesezi pe careva…

  • Nici tu nu interesezi pe careva…

 5. Când va ajunge mai popular decât Covidu’ va trebui să ne punem mască dacă-i vedem poza ?

 6. Extraordinar un general de 4 stele ,nu știu ce a făcut asa excepțional pe timp de pace,un cumulard cu o pensie speciala astronomica și un salariu de prim ministru este premierul nostru . Nu se mai găsesc oameni de calitate în țară???? Unde sunt intelectualii, tehnocrați???

 7. Înseamna ca aparatul de propaganda al infractorilor – Ghiță, Voiculescu, Păcuraru, Bandei, Oprea, Badin, Sârbu, etc – îl pregatesc acarul păun în falimentul guvernarii PSD-PNL-UDMR.

 8. Când va deveni mai po.p.u.lar decât Covidu’, va trebui să purtăm mască dacă-i vedem poza ?

  • Observ că dvs propagandistii anti vaccinare recunoscuți ca atare după postările pe care le faceți, sunteți și împotriva PNL și împotriva USR când vine vorba de politică. Chiar împotriva acelei părți din PSD care este pro europeană, pro democrație. Asta demonstrează ce spuneam, că dvs faceți de fapt propaganda anti-Occidentala, anti NATO, anti UE și pandemia va este doar acoperire, nu că v-ar păsa de oameni

  • @D.
   Da, musai să bifez toate căsuțele din șablonul tău.
   Chiar dacă din tabăra opusă , îmi făcea plăcere dialogul cu tine.
   Cu tertipuri așa de ieftine …..

 9. G4, cu ce ne ajută, v-am întrebat?!

 10. Dar presă de rahat nu v-a convenit, așa-i?!

 11. sa ne traiti multi ani ,domnule Premier !

 12. SALARIILE SI PENSIILE SPECIALE ALE SISTEMULUI DE JUSTITIE CRESC CU 30% !
  30%. LA SFARSITUL ANULUI FACE predoiu O ALTA LEGE SA LE MAI CREASCA CU 60%

  ANUL SI DUBLAREA PRIVILEGIILOR. PENTRU CA NU E VORBA NUMAI DE SALARII. LA ELE SE ADAUGA SPORURI SI ALTE BENEFICII.

  CE PRIMESTE SOCIETATEA IN SCHIMB? UN stat MAFIOTIZAT.

  ACESTA ESTE UN JAF !

  MILIARDE DE EURO PENTRU CA HOTII PARTIDULUI SI SECURITATII SA FURE IN TIHNA.

  • Pentru un bolșevic autohton par sume fabuloase dar pentru crima organizata instituțională românească sunt doar un paravan de camuflare și justificare a șpăgilor, tâlhariilor și atrocităților comise asupra populației.

 13. Am văzut… Dancila.

 14. Ies în fata doar gun#oai#ele an#al#fa#be#te, pap#usa#ri lor stau în spate sa le urmărească evolutia. Toți sunt niste tor#țio#nari sau fii de to#rțio#na#ri pe care ii interesează sa faca avere pe spat#ele popo#rului exp#loa#tat.

 15. Ies în fata gun#oai#ele an#al#fa#be#te, pap#usa#rii lor stau în spate sa le urmărească evolutia. Niste tor#țio#nari sau fii de to#rțio#na#ri pe care ii interesează sa faca avere pe spat#ele po#po#rului exp#loa#tat.

 16. Clasamentul este in ordinea incompetentei si, implicit, al mediatizarii. Nu pot sa cred ca incompetentul Campeanu nu intra in primii 5!! …omul care e mai periculos pentru copiii nostri decat pandemia!
  Mediatizarea e si ea in functie de sponsorizari, ca doar presa nu se uita de unde vin banii!

 17. Doar se face ca lucreaza!!!in schimb,NE lucreaza!!!