G4Media.ro

Premierul moldovean comentează la o postare pe Facebook a ambasadorului României: ”Noi…

Premierul moldovean comentează la o postare pe Facebook a ambasadorului României: ”Noi suntem la strâns pietre”

Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, lasă să se înțeleagă că este supărat pe autoritățile României, care au declarat deschis, inclusiv la Bruxelles, că nu au încredere în actualul guvern de la Chișinău, scrie Ziarul Național. Chicu a lăsat un comentariu la o postare a ambasadorului României în Moldova, Daniel Ioniță, în care citează din ”Ecleziastul”

Daniel Ioniță a felicitat pe Facebook diplomații moldoveni cu prilejul Zilei Diplomatului din această țară, la finalul căruia citează dintr-un articol satiric pe care Ion Luca Caragiale l-a scris în 1877, după izbucnirea războiului ruso-turc, dar înainte ca România să devină țară beligerantă.

”Adresez cele mai cale felicitări colegilor moldoveni de la Chișinău și de pretutindeni și le doresc să aibă viziune și înțelepciune în îndeplinirea mandatelor încredințate. Le ofer, totodată, un citat din finalul de la Resbelul, de marele și mereu actualul Ion Luca Caragiale: Iată deci, că vederile noastre se întăresc prin glasurile oficiale ale celor două împărăţii cu pricină. În tot cazul însă, noi tot n-am pierdut speranţa în diplomaţia Europei: tot mai credem că are să se facă pace… dupe ce s’o isprăvi resbelul”, a scris Daniel Ioniță.

Premierul Chicu a lăsat la secțiunea comentarii un mesaj „cu subînțelesuri”, citând din cartea biblică a ”Ecleziastului” în prima parte a comentariului: „Aruncarea cu pietre îşi are vremea ei şi strângerea pietrelor îşi are vremea ei. Sărbătoarea de azi ar fi un bun prilej pentru „sincronizare”. Noi suntem la „strâns”!”.

Foto: Ion Chicu/ Radio Chișinău

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Și mulți simpli cetateni ai României sunt suparati pe autoritați, în special pe Jandarmerie care pierde al doilea proces la CEDO dupa 6 ani de judecata pe motiv ca incalca libera exprimare.
  Vela… ceva pareri pe tema asta? Cine-i vinovat, jandarmul care nu e destul de pregatit din punct de vedere legislativ sau șeful lui care-i dicteaza in casca ce sa scrie in PV? A fost destituut un ofiter superior pe acest motiv?

  https://www.news.ro/justitie/romania-condamnata-cedo-incalcarea-dreptului-libera-exprimare-unui-protestatar-acesta-sanctionat-jandarmi-scandat-protestele-2012-ar-tulburat-linistea-publica-1922401817002020011819232878

 2. Cum dreaq să te superi pe unul care îți spune că nu are încredere în tine? Moldova ca și românia sunt conduse de hoți și curve. Ce e greu de înțeles? Încrederea și respectul se câștigă nu se cer.

 3. Atitudine decenta a Premierului moldovean: nu raspunde cu pietre in cel care a aruncat primul cu pietre in el.
  Stiind foarte bine ca cel care a inceput sa arunce cu pietre nu e deloc mai breaz, dimpotriva: cam ultimul la toate capitolele in clubul din care face parte, mai putin la coruptie, hotie si nesimtire.
  Deocamdata dl. Chici isi strange munitia: very clever. 🙂

  • Cara-te, trol putinist!

  • Du-te. măi, acasa RAS-PUTINE ! N-ai aflat că ROMÂNIA pune ZIDUL la PRUT ? Pe unde dreak mai treci înapoi la ai tăi ? Romania nu are un Aeroport Internațional Chisinău. Iar Kozac nu riscă ce a riscat cazacul de ROGOZIN de-asupra României . Hai, pașli na domoy !

  • bai, trolli mioritici: cum se poate ca un diplomat al unei tari unanim recunoscuta ca fiind corupta pana in maduva oaselor sa dea lectii de morala unei alte tari?
   comentati atunci, cand veti lua Premiul Nobel pentru bun simt, corectitudine, respect pentru munca, respect pentru bunul privat si public
   pana atunci…, cereti o marire de leafa pentru comentariile voastre stupide 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.